Sport News

De laatste dag van het jaar: een terugblik op 2016

De allerlaatste dag van 2016 is aangebroken. Nog maar een paar uur tot het nieuwe jaar: 365 nieuwe dagen, 365 nieuwe kansen! Anne-Hester zette de 10 goede voornemens (voor de hardloper) al op een rijtje. Maar op de laatste dag ontkom ik ook niet aan een terugblik. Het einde van het jaar is immers hét moment voor reflectie.

Nieuw begin

Achteraf lijkt een jaar altijd snel te gaan, maar in een jaar kan er ook een heleboel gebeuren. Dat geldt niet alleen voor mij persoonlijk, maar ook voor Run-way Girls. In 2016 zie ik als een nieuw begin. Na het vertrek van Stefanie in maart, moest ik mijn weg vinden. Aan het einde van het jaar kan ik zeggen dat het is gelukt. De uitkomst: Run-way Girls is nu meer dan alleen een hardloopblog. Het leukste van alles is dat Anne-Hester, Annemiek, Emma, Sanne en Barbara er als gastbloggers zijn bijkomen.

Voordat om 0:00 u vannacht de kurken van de flessen knallen, nog 1 keer 2016 in vogelvlucht.

Januari : Monday Runners Day

In januari begonnen we met Monday Runners Day. Dat wil zeggen: met andere dames maximaal 5 kilometer door Arnhem rennen. De start was bij Runnersworld Arnhem. We wilden dames met goede voornemens zo een handje helpen.

Februari: Groet uit Schoorl?

We hadden met geluk 2 startbewijzen voor de “Groet uit Schoorl Run” weten te bemachtigen, maar uiteindelijk gingen we toch niet. Stefanie was ziek en ik had geen zin om in mijn eentje te gaan. Ik bleef thuis. Maar die 30 km, moesten wel gelopen worden. In de de natte sneeuw op zompige paden. Maar die 30 km kon ik afstrepen. Groet uit Arnhem!

Maart : Kenia

Een van mijn hoogtepunten van 2016 een “hoogtestage” in Kenia. Ik zat daar als recreatieve loper tussen een heleboel (Olympische) topatleten. Geweldig. Maar ook het land zelf en de bewoners. Zo mooi en bijzonder.

De laatste dag van het jaar: een terugblik op 2016

Zoals zoveel toeristen vroeg ik me af wat het geheim is van de Kenianen. Hoe komt het dat zo goed en zo hard kunnen lopen? Daar is geen pasklaar antwoord op. In ieder geval weet ik wel dat er geen shortcut is voor succes. Om de beste te worden moet er keihard getraind worden. Dat wil zeggen: ongelooflijke hoeveelheden kilometers (denk aan 200 per week) afleggen en 2 keer per dag hardlopen. Voor Kenianen is rennen geen hobby of leuk tijdverdrijf. Het is de hoop op een carrière en een weg naar een beter bestaan.

April: Marathon Rotterdam & de Break-up

In april liep ik samen met mijn hardloopbuddies van Running-Improvement de Marathon van Rotterdam. Na 3:44 uur kwam ik over de finish. Niet helemaal de tijd die ik -in de beste omstandigheden- had willen lopen. Maar ik was wel trots op mijn prestatie. April was ook de maand dat Stefanie definitief een punt zette achter haar carrière bij Run-way Girls ;-). De break-up.

Dubai

Eind april ging ik naar Dubai. Niet op een wedstrijd te rennen, want ik moest nog herstellen van de marathon. Maar ik heb daar wel hardgelopen. Onder andere met de Desert Road Runners. Ook Dubai was een hele bijzondere ervaring. Zo anders dan Kenia. Zo anders dan eigenlijk alles dan dat ik tot dan toe op reis had gezien. Maar opnieuw een hoogtepunt van 2016.

Mei: StuwwalTrail

In mei bleef ik wat dichter bij huis voor één van de mooiste lopen van Nederland: de Stuwwalloop in Oosterbeek. Qua afstanden is er voor ieder wat wils: 5 km, 10 km, 17,7 km op de weg. Of 10 km of 20 km op de trails. Ik deed de 20 km StuwwalTrail en liep een stuk met de dames van Arnhemse Meisje rent mee.

Juni: Beat the Sun en Marathon du Mont Blanc

Jaaaahaaaaaaa juni, wat was dat een mooie maand. Ik mocht mee als reserve naar ASICS Beat The Sun in Chamonix. Op mijn verjaardag 21 juni, de langste dag van het jaar, viel ik in voor de Chinese dame en rende ik leg 2. Een paar dagen later voltooide ik de -tot nu toe- mooiste marathon van mijn leven: de Mont Blanc Marathon met bijna 2800 hoogtemeters.

Juli en Augustus: rust

Juli stond in het teken van herstel. Even niet hardlopen, mijn lichaam rust gunnen. Ik deed wel wat cross-training zoals zwemmen en fietsen. Terwijl heel Nederland op vakantie was, werkte ik gewoon door. (Ik had al mijn vakantiedagen er inmiddels al doorheen gejaagd).

September: Dijkenloop Trailrun

In september barstte het wedstrijdseizoen weer los. Een succesvolle loop voor mij was de Dijkenloop Trailrun van 15 km. Ik werd er tweede dame.

Oktober: 48h Challenge en 50 km hardlopen

In oktober mijn allereerste (baby) ultra: een 50 km. In Berg en Dal. Verder deed ik nog iets anders buiten de comfort zone. Want als iemand je uitdaagt te gaan kamperen in de bergen. Op 2000 meter hoogte. In oktober. In de Franse Alpen, op ongeveer 1100 kilometer rijden met de auto. Je hebt daarvoor een weekend. Dus welgeteld 48 uur. Wat zeg je dan? “Ik doe mee! Count me in, we gaan op avontuur”.

Daar had ik geen spijt van. Kamperen in de sneeuw? Ik kon me er niks bij voorstellen. Maar man, wat was dit gaaf. Dit hoort echt op je bucketlijst.

Zout Fotografie
November: De laatste Monday Runners Day

In november 2017 was de allerlaatste Monday Runners Day. het was mooi voor één jaar. In 2017 is het tijd voor iets anders: Dare to Improve!

December: Vernieuwde site & Xtrails Houffalize

Run-way Girls is ondertussen meer geworden dan alleen een hardloopblog. Ook thema’s als outdoor, yoga, snow, reizen en health, vind je hier terug. Door de structuur op de nieuwe site is het allemaal wat overzichtelijker geworden en kunnen oudere artikelen makkelijker worden teruggevonden.

Mijn laatste doel van 2016 waren de Xtrails in de Belgische Ardennen. Deze wintereditie van de Xtrails bestond uit totaal 3 afzonderlijke trailraces; op zaterdagochtend, zaterdagavond en zondagochtend. Een heel weekend trailplezier dus.

Op naar 2017!

Dat was 2016. Run-way Girls is klaar voor 2017… Iedereen die -op wat voor manier dan ook- deel uitmaakte van 2016: Bedankt!!!!!!!

Fijne jaarwisseling en een gezond, sportief en gelukkig nieuw jaar. Maak je dromen waar!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × vijf =