Trailrunning

De smaak van water deel 3

Door Barbara van der Vaart

Ja, ik weet het, het is eigenlijk een no-go boven de veertig en zeker in een zakelijke omgeving, maar ik heb dit jaar een leuk haltertopje aangeschaft. Maar ik vond dat het kon, met mijn afgetrainde bootcamp armen en dito schouders. Dus toen het eindelijk 30 graden was, heb ik hem aangedaan bij een overleg bij een zorgorganisatie.

10 jaar jonger

Het viel de andere dames op. In positieve zin, want ze gaven aan dat ze wat jaloers waren op mijn outfit en dat ze zelf wat bedektere en dus warmere kleding hadden uitgezocht. “Maar ja,“ zei een van de dames, “dat is het nadeel van de 40 naderen…” Ze schatte me gewoon 10 jaar jonger! Ik zal er aan denken als ik de volgende keer mijn push-ups lig te doen….

Leuk en simpel?

Ja, jongens, want in mijn blogs klinkt het zo leuk en simpel. Ik lig daar maar mooi een keer of 4 (of zelfs meer) in de week in een warme zaal of modderig bospad om me op te drukken of hang ik op een bankje voor mijn dipjes. En als alles dan pijn doet, je echt niet meer verder kan, nog eens te moeten aanhoren “Is dat op je diepst?”………………….. Of, nog erger, dat je denkt dat het best goed gaat, die heuvel op sprinten bij de bootcamp, maar dat je van alle kanten wordt ingehaald….

Strohalm

Natuurlijk train je voor jezelf, maar ik zit wel zo in elkaar dat ik elke keer wat wil bereiken. Mijn grenzen verleggen, mezelf ontwikkelen, een kilootje erbij bij de pumples. En soms zijn anderen een graadmeter. Soms alleen een strohalm. Maar meestal mijn inspiratie.

Doel

Noem het een obsessie, maar tijdens mijn laatste trail had ik me voorgenomen om mij in de laatste kilometers niet in te laten halen met iemand met een dikkere kont dan die van mij. Wat ook niet is gebeurd en waardoor ik als 30ste vrouw van de 103 eindigde! Een prestatie waar ik trots op ben, want mijn doel is de middenmoot.

#Happyrunner

Twee jaar geleden begon ik met sporten om af te vallen maar ik werd fit en gelukkig. En als je me nu vraagt waar ik het meest blij mee ben? Die 3 kledingmaten zijn leuk, maar echt gelukkig word ik van de energie die ik heb!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 + elf =