Sport & voeding

Breakfast is served: De 3 favoriete ontbijtjes

door Annemiek

“Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag”. Ja, dat weten we nu wel… Maar zonder gekheid. Als hardloper is dit écht belangrijk, want je hebt behoorlijk wat energie nodig op een dag. Op de dagen dat je sport, maar ook op rustdagen (als je niet rent) heeft je lijf energie nodig om goed te kunnen herstellen van je trainingen en wedstrijden.

Wakker worden

Naast energie zorgt goed ontbijten er ook voor dat je hele spijsverteringssysteem ook wakker wordt na een nacht slapen. Het is belangrijk dat je spijsvertering goed opstart, omdat dit systeem er voor moet zorgen dat alle voeding de rest van de dag optimaal wordt gebruikt (voor energie, voedingsstoffen, etc.). Kortom: breakfast is key! Mijn drie favoriete ontbijtjes vind je hieronder. Common feature: makkelijk en snel in elkaar te flansen.

Bananencake

Mijn ontbijt bestaat vaak uit twee plakken gezonde cake. Die cake bak ik op zondag, en zo kan ik van maandag tot en met donderdag onderweg naar het werk op mijn gebak ontbijten. Je bent geen echte health/sport freak als je dan niet af en toe een lekkere bananencake bakt. Mijn recept vind je hier.

Breakfast cake

Met bananencake kan je eindeloos varieëren door extra ingredienten toe te voegen, maar het is ook wel lekker om een recept zonder banaan te hebben. Als je genoeg hebt van banaan, geen banaan lust, of om wat voor andere reden dan ook even banaan wilt vermijden. Geen slecht plan, want banaan heeft enorm veel suikers. Als je daar te veel van eet kan je een energie dip krijgen. Daarom een breakfast cake recept, waar je allerlei fruit/pure cacao doorheen kan gooien naar eigen smaak.

Mugcake

Tijd om thuis rustig te ontbijten? Dan moet je eens een mugcake proberen! Binnen 5 minuten op tafel, en je hebt het idee alsof je een mini taart als ontbijt mag weg werken. Need to say more? Ook hier is de standaard versie met banaan, maar maak ik de laatste tijd juist de mugcake 2.0 (zonder banaan, met chocolade, om in de ochtend mijn energie niveau hoog te houden).

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × een =