Sport News

Running Photographer: Renée Tijdink

Er zijn er al een flink aantal voorbij gekomen in de blogs: de foto’s die fotograaf Renée Tijdink van mij maakte. Op Instagram is haar naam Running Photograher. En dat is niet voor niets. Ze heeft niet alleen talent voor hardlopen, maar ook een groot talent voor het maken van (hardloop)foto’s.

Fotoshoot

Ik heb inmiddels twee keer een ‘fotoshoot’ met Renée gedaan en ben heel erg blij met het resultaat. En dat is niet vanzelfsprekend. In tegendeel.

Beweging

Zoals de meeste hobby-ende fotografen wel weten is het vastleggen van beweging op camera nogal lastig. Als je sluitertijd te snel is, dan bevries je de beweging en kan het lijken alsof de hardloper stil staat. Maar als dat gedeelte met die beweging al goed gaat, dan zijn hardloopfoto’s vaak verre van flatterend.

Running Photographer: Renée Tijdink

Shredder

De meeste hardloopfoto’s die tijdens hardloopwedstrijden van mij worden gemaakt, kunnen wat mij betreft rechtstreeks de (digitale) shredder in. De reden: ze zijn vreselijk (lelijk!). Natuurlijk ben ik niet op mijn charmantst als ik volle bak ga tijdens een hardloopwedstrijd. Dat is reden 1. Maar een andere reden is dat de meeste fotografen maar zoveel mogelijk foto’s schieten en niet écht oog hebben voor het onderwerp, de hardloper dus.

Marikenloop

Dat is bij Renée anders. Tijdens de Marikenloop was zij de fotograaf én ook daarbij maakte ze een mooie foto van mij, terwijl ik toen ook echt wel flink mijn best deed tijdens het rennen. En niet alleen van mij, ook de andere dames stonden er mooi op. Ze heeft oog voor beeld, ze is erg creatief, zit vol met leuke ideeën voor shoots en is gewoon een goed fotograaf. Vind ik.

Een beeld zegt meer…

Maar als het om beeld gaat is het niet zo zinvol om daar ellenlange teksten over te schrijven, beter laat ik de beelden voor zich spreken. Dus hier zijn een aantal foto’s die Renée Tijdink van mij maakte. Wil je meer van haar weten en/of beeldmateriaal van haar zien. Neem dan een kijkje op haar website, haar facebookpagina of Instagram. Ze heeft fotografeerde trouwens ook tijdens de BridgetoBridge loop. Dus wil  je jezelf terugzien, dan kan dat daar ook..

Running Photographer: Renée Tijdink
Running Photographer: Renée Tijdink

Running Photographer: Renée Tijdink

Running Photographer: Renée Tijdink

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × 4 =