Hotspots,  reizen,  Yoga

De 10: Yoga retreats in Europa

De 10: Yoga retreats in Europa

Waarom zou je in plaats van een doorsnee vakantie (op het strand met een boek) kiezen voor een yoga-retreat? Omdat je op zo’n yoga vakantie echt alle stress van je af kan laten glijden, je er 3 keer dag supergezond en lekker eten krijgt en je het beste uitzicht vanaf je yogamat ooit krijgt! Het maakt trouwens niet uit of je al een ervaren yogi bent of een complete beginner. Iedereen kan aansluiten. Genoeg redenen om deze zomer of in het najaar te kiezen voor een yoga retreat toch?

Yoga retreaite

Drie jaar geleden deed ik (Erlinde) een yoga-retraite op Costa Rica. Een week lang vol yoga (en surfen), mediteren en gezond eten op één van de mooiste plekken waar ik ooit was geweest. Het iets wat je moet hebben gedaan om te weten hoe het is.

Van te voren dacht ik dat ik bij enorm zweverig types zou terechtkomen en dat het qua gezondheid extreem streng (nul alcohol bijvoorbeeld) zou zijn. Maar dat was helemaal niet het geval. Het was niet te zweverig, het eten was heel gezond, maar lekker en je kon gewoon wijn drinken als je dat wilde. Het leukste was misschien nog wel dat de mensen die ik daar ontmoette echt geweldig waren. Ik zou dus zeker nog een keer op yoga retreat gaan.

De 10: Yoga retreats in Europa

Costa Rica, Bali en Thailand zijn natuurlijk prachtige locaties voor een yoga retreat, maar in Europa zijn er ook mooie locaties te vinden. Hier zijn 10 opties voor yoga reatreats in Europa:

1. Yoga en slowfood op Sicilië

Een combinatie van Yoga en heerlijk eten op Sicilië, Hier kun je 5 dagen genieten van yoga, Italiaanse eten en goed gezelschap. Prijsindicatie € 499,-. Info over deze yoga reis vind je hier.

2. Yoga op Ibiza

Op Ibiza, het eiland van natuurliefhebbers, soulseekers, yogi’s en bohemians kun je in een hooggelegen villa met schitterend uitzicht over de glooiende omgeving, zee en adembenemende zonsondergangen een week lang genieten van inspirerende yogalessen. Prijsindicatie € 900,-. Klik hier voor meer info.

3. Lux yoga in Frankrijk

Het mag wat kosten, deze ultra luxe yoga retreat, maar dan heb je ook wat. In het zuiden van Frankrijk zit je tijdens de retraite in de meest geweldige villa. Dit is wat je altijd hebt gewild en nog meer. Prijsindicatie € 3.000,-. Info vind je hier. En check deze stoere docenten/ yoga warriors van Lux:

4. Yoga & Sup op Sardinië

3. Yoga en Waves of Fun. Het mediterrane Italiaanse eiland Sardinië heeft een subtropisch klimaat, stille stranden en een azuurblauwe zee. Dé ingrediënten voor een perfecte vakantie met yoga en surfen of SUP. Prijsindicatie € 875. Info over deze yoga reis vind je hier.

5. Luxe yoga in Kroatië

Een ultieme en super-de-luxe yoga retreat in Kroatië. Met yoga, maar ook heel veel excursies en zelfs een champagne brunch. Prijsindicatie € 2.200,- . Klik hier voor meer info.

6. Yoga weekend in Oxfordshire

Een  wat minder voor de hand liggende yoga locatie, maar daarom niet minder mooi is Oxfordshire in Engeland. Je verblijft bij de prachtige ‘countryside’. Een ideale plek om volledig te ontspannen tijdens een yoga weekend. Prijsindicatie  € 875,- Check hier alle info.

7. Yoga in Villa Madale, Marokko

Hmmmokee, Marokko hoort natuurlijk niet bij Europa, maar omdat het maar een paar uur vliegen is, mag deze bestemming en toplocatie Villa Madala niet ontbreken. Je kunt hier terecht voor een yoga retreat, maar een combinatie van yoga en surfen is ook mogelijk. Prijsindicatie € 750,-. Info vind je hier.

8. Yoga in Turkije

Turkije ligt geografisch gezien maar ten dele in Europa, maar hier doen we niet moeilijk over, want de vlucht naar Turkije is ook niet al te lang. Op deze kleinschalige plek aan een prachtig, rustig deel van de Turkse kust lijkt de tijd stil te staan. De eigenaren verbouwen hun eigen groenten en fruit waarmee ze ook voortreffelijk koken. Tegelijkertijd krijg je in de buitenlucht yoga met uitzicht op zee van ervaren docenten. Check hier alle info.

9. Yoga en Detox in Portugal

Yoga en Detox aan de ruige zuidkust van Portugal in de Algarve. Denk je bij detox aan honger lijden en sapjes drinken? Dan heb je het mis want tijdens deze week zal je geen honger lijden. Je eet gewoon supergezond en in de juiste samenstelling. Prijsindicatie  € 600,-. Klik hier voor meer info.

10. Yoga in Domburg, Zeeland

Happysoultravel heeft een yogabestemming die wel heel dicht bij huis is: Zeeland! Een  yogacamping vlakbij zee en het plaatsje Domburg. Bij de camping is een sfeervolle yogaruimte en een restaurant met uitzicht op uitgestrekte weilanden. Klik hier voor meer info.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 − 13 =