Roadrunning,  Wedstrijdkalender

Nieuw doel: Ladies Run Rotterdam

Door de blessure onder mijn voet heb ik een flink aantal weken niet kunnen hardlopen. In eerste instantie  was dat frusterend, want “stil zitten is zeg maar niet echt mijn ding”. Gelukkig kon ik wel fietsen op mijn mountainbike. Ook ben ik een paar keer naar het zwembad gegaan. Niet om in zon te liggen, maar om baantjes te trekken. Verder ben ik krachttraining -zoals gebruikelijk- blijven doen. Mijn conditie is dus niet helemaal ingestort.

Geen Wales Marathon

Dat is goed nieuws. Voor mij dan. En nog meer goed nieuws: Inmiddels ben ik ook weer aan het hardlopen. Kanttekening daarbij is wel, dat ik het lopen weer rustig moet opbouwen. Hoe graag ik het ook zou willen, mijn doel om de trail marathon in Wales -over ongeveer 3 weken- te lopen is niet erg realistisch. Dat vermoedde ik zelf al en Bram (mijn Fysio), bevestigde dat vermoeden. Ik heb me er maar bij neergelegd dat ik de marathon niet kan lopen. Natuurlijk ga ik wel mee op reis om daar mijn loopmaatjes aan te moedigen.

Garmin Ladiesrun team

En nu? Zit ik in zak en as? Nee, zeker niet. Dat komt vooral omdat ik op korte termijn een heel leuk ander mooi doel heb. Op zondag 11 juni sta ik namelijk met het Garmin Ladiesrun team van 50 dames aan de startlijn in Rotterdam. Samen met 50 enthousiaste dames loop ik daar voor het goede doel: Pink Ribbon. 

Het jaarlijks terugkerend loopevenement voor vrouwen kent drie afstanden; 5 km, 7,5 km en 10 km. Ik ga meedoen aan de 5 km.

Happy runner

De ladiesrun in Rotterdam is natuurlijk absoluut niet te vergelijken met de Trail marathon in Wales, het is totaal iets anders. Misschien maakt dat ook wel dat ik er juist heel veel zin in heb. Die 5 km is een korte afstand. Overzichtelijk en iets wat ik nu wel kan doen. Dat ik überhaupt al kan hardlopen en mee kan doen aan een wedstrijd maakt me al gelukkig.

Voorbereiding Ladies Run

De komende periode ga ik dus opbouwen naar het lopen van de 5 km. Dat klinkt best vreemd, aangezien ik toch wel gewend was om lange afstanden te lopen. Dan klinkt 5 km opeens heel easy. Wat helemaal niet zo hoeft te zijn trouwens. Hoe dan ook, ik moet het hardlopen rustig opbouwen en een 5 kilometer is wél haalbaar.

Gezelligheid kent geen tijd

Natuurlijk ga ik de komende tijd niet alleen hardlopen, maar blijf ik fietsen en zwemmen. Hopelijk helpt me dat om op 11 juni a.s. ook nog een beetje een mooie tijd neer te zetten. Al zal het me daar op de dag zelf niet echt om te doen zijn. Niet de tijd is het belangrijkst, het gaat om het samen lopen voor de fun en het goede doel.

Pink Running Day

Wel bijzonder is trouwens dat op zondag 11 juni vier Ladiesruns op één dag worden gehouden (Rotterdam, Utrecht, Groningen en Eindhoven). Deze zondag staat dus volledig in het teken van Pink Running Day. Als je nog mee wil doen, dan is het nog mogelijk om je in te schrijven. Of als je Pink Ribbon wilt steunen in de strijd tegen borstkanker, kijk dan op de website van de Ladiesrun Rotterdam.

Ik kijk er in ieder geval naar uit! Wie weet tot 11 juni a.s.

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

acht + negentien =