Triathlon

Aan de vooravond van ….. #Ironmanquotes

Wijsheden als: “Great things never came from comfort zones” “ It’s not about the destination, it’s about the journey” en meer van dat soort zoetsappigheden gaan door mijn hoofd. In een oververhitte woonkamer lig ik, met mijn hoofd naast een ventilator, wat te dagdromen en bedenk me dat vandaag eigenlijk een hele gekke dag is.
Je traint je suf maanden lang, bent 2 taperweken bloedchagrijnig, dompelt je onder in alle voorbereidingsmadness die een Ironman met zich mee brengt, en ligt vervolgens een dag voor de wedstrijd op de bank voor pampus wat te eten en te drinken met het gevoel alsof je gisteren een formule 1 auto hebt ingeslikt.

Maar goed. Een mooi moment misschien voor een sentimentele noot, een evaluatie van de afgelopen periode en een kleine vooruitblik op morgen…
“It’s a long road, but it’s worth it”: Ohh yes… Ik heb genoten van ieder moment. De ‘road to’ was goed gevuld. Mooie trainingen, tripjes en wedstrijden ter voorbereiding. Een blessuretje hier en daar, strakke en niet passende weekplanningen en andere ongemakken dienden zich aan “The road to succes is always under construction.”

 

En aan de vooravond van een beetje avontuur hoort natuurlijk ook een mooie dankbetuiging. “No road is long when you’re going together.” Want ongeacht het resultaat van morgen was het the long journey (under construction) die het waard was. De steun van vrienden, familie, sportmaatjes, collega’s en mijn lief was het, die het tot een feest maakte. En meer cliché dan dit wordt het niet, maar zonder hen was dit nooit gelukt. Mijn lief in het bijzonder. Want enigszins gewaagd vond ik het wel, het meleren van werk en prive. Het mopperen in gespannen toestand of gedurende ‘rough rides’ is toch gemakkelijker tegen iemand die wat dichter bij je staat. Beter dan dit had het niet uit kunnen pakken. “I love you to the moon and back!!” Gelukkig is de route morgen een stukje korter…;)

Morgen is de ‘pain hopelijk temporary en the pride forever” Ik hoop dat mijn lief, friends en family deze journey nog een dagje volhouden. Ik zal aan ze denken als ze morgen in de zinderende hitte langs het parcours staan.

Aan de finish, tranen ter verkoeling. Want hey, zo sentimenteel ben ik dan ook nog wel…

Ik heb er zin in: “Bring it on!!!!”

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × een =