Wedstrijdkalender

New week, New Goals: Marathon R’dam & Half Marathon des Sables?

Nog ‘maar’ 54 dagen tot de marathon. Tot zaterdag wist ik nog steeds niet voor welke marathon ik nou eigenlijk aan het trainen was. Voor die van Parijs of die van Rotterdam? Beide marathons zijn op zondag 9 april 2017. Aan allebei meedoen was dus geen optie (dat was het sowieso al niet). Maar een keuze maken vond ik maar lastig.

Populairer dan ooit

Tot afgelopen zaterdag. Want dankzij Onno (een loopmaatje van Running Improvement) hoorde ik dat er toen nog maar 100 startnummers voor Rotterdam beschikbaar waren. Aaaaaghhh… Dat had ik niet verwacht. Dat er zoveel mensen zich al hadden ingeschreven. Wow! De marathon van Rotterdam is blijkbaar populairder dan ooit.

Keuzes, keuzes

Ik hakte de knoop door en schreef me in voor… Rotterdam dus! Om te zeggen dat er een last van me af viel, is misschien wel een beetje overdreven. Maar ik merkte wel dat ik er een stuk rustiger van werd. Ik heb soms moeite met beslissing nemen, omdat ik zo veel dingen leuk vind en waarschijnlijk ook bang ben om iets te missen. Het liefst wil ik alles. Maar net als het niet mogelijk is om alle gerechten van een menu kaart te kiezen (daar heb ik ook al zo’n moeite mee), kun je ook niet alle marathons tegelijkertijd lopen. Dan moet je keuzes maken.

Een fijn pleuris eind in Rotterdam…

Nu is het duidelijk dat ik voor Rotterdam ga. Rotterdam is een topstad en het is dichtbij huis. Een stuk praktischer qua regelwerk (overnachting regelen, reis er naar toe enz. enz.) Ook vind ik het gezellig dat er er zoveel loopmaatjes de Rotterdam marathon lopen.

Trail Marathon Wales

En… die buitenlandse marathon, de komt er sowieso ook in 2017.  In juni staat de trailmarathon van Wales op de agenda. Dat is het allereerste buitenlandse marathon avontuur dat vast staat. Maar vermoedelijk blijft het daar niet bij. Daarvoor zijn er veel te veel mooie (trail) wedstrijden.

New week, New Goals: Marathon R'dam & Half Marathon des Sables?

MDS

De Halve Marathon des Sables, bijvoorbeeld, die dit jaar voor het eerst wordt gehouden op Fuerteventura.  Ook al ben je geen hard- of ultraloper, dan doet de naam Marathon des Sables (MDS) waarschijnlijk wel een belletje rinkelen. Het is een zesdaagse ultraloop van +/- 254 km, die door de woestijn voert. De loop bestaat uit zes etappes die in zeven dagen gelopen worden. Iedere deelnemer moet zorgen voor zijn of haar eigen rugzak met eten, drinken, slaapzak enz. Deze ultra loop wordt beschouwd als de zwaarste ter wereld.

Half Marathon des Sables Fuerteventura

Nou is de Marathon des Sables nog wel een ver van mijn bed show. Al was het alleen maar omdat het inschrijfgeld circa € 3000,- is. Maar goed nieuws! Want de organisatie van de Marathon des Sables heeft onlangs een nieuwe wedstrijd gepresenteerd: de HALVE marathon Des Sables Fuerteventura. Deze 120 km loopwedstrijd in drie stappen zal worden gehouden in september 2017, in Fuerteventura dus.. Vermoedelijk zal het inschrijfgeld een stuk lager zijn dan de originele marathon des Sables.

Pre- registratie

Het is mogelijk om alvast een pre-registratie te doen. Dat kost niks. Dat heb ik dan ook gedaan. Maar daarmee heb ik geen enkele garantie dat ik mee kan doen. De vraag is bovendien hoe hoog het inschrijfgeld precies is? Nog even los van de vraag of ik in staat ben om 120 km te lopen in 3 dagen, in de woestijn, met een rugzak met slaapzak en eten op mijn rug? Ik ga er gemakshalve maar even van uit dat het antwoord op die laatst vraag ja is. Natuurlijk ben ik dat! Want:

“If you can dream it, you can do it”.

To be continued…

3 Comments

 • Rick

  Hey, wat cool dat jij bij mijn marathon debuut aanwezig zal zijn! 😉
  Mede door jou veranderde mijn twijfel in een volmondige JA!
  Begint nu echt dichterbij te komen, zo staat er zondag weer een lange duurloop in de agenda.
  Ga je voor een PR? Ik ga voor doel 1 (uitlopen) en indien mogelijk doel 2 (onder de 4 uur).
  Groet, Rick

  • Erlinde

   Rick, heel tof dat ik bij jouw marathon debuut aanwezig ben :-)! Nog maar een maandje. Goed dat je 2 doelen hebt. Uitlopen is sowieso al een hele prestatie! Maar gaat je lukken, dat weet ik zeker. Ik ga voor een PR en voor de Rotterdamse gezelligheid natuurlijk ;-). Heel veel succes met de laatste loodjes van de training!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × 1 =