Fitness, surf & other sports

7 minuten….

Al ruim een jaar doe ik het vrijwel dagelijks. Meestal in de ochtend, maar soms ook in de middag of avond. Vaak gewoon thuis, maar ook wel in de buitenlucht. Onlangs deed ik het zelfs in een bushokje. Dat was een goede zet, aangezien het behoorlijk guur was. Ik heb nooit zin om het te doen, maar het is eigenlijk zo gepiept. Je wordt er energieker en fitter van als je het regelmatig doet. En het duurt nog geen acht minuten.

7 minuten…. workout!

Nee, dit is geen verwijzing naar de lichamelijke activiteit waar het om draait in het beroemde boek van Paulo Coelho. Dit gaat niet over elf, maar over zeven minuten. Seven minutes heet de app en hij (of is het een zij?) is gratis. Je installeert hem op je smartphone of tablet en dat is het een kwestie van doen. Twaalf oefeningen van dertig seconden met steeds tien tellen rust.

of toch 8?

Ja, inderdaad, klopt, dat is bij elkaar meer dan zeven minuten. Om precies te zijn zeven minuten en vijftig seconden. Dus het had beter eight minutes kunnen heten, maar ja, dat klinkt waarschijnlijk bij voorbaat al een stuk vermoeiender.

7 maanden challenge

Hoe dan ook: na mijn operatie vorig jaar nam ik me voor elke dag te seven minuten. In ieder geval tot ver in de zomer. Want dan zou ik het zeven maanden hebben volgehouden en dat was de challenge, aldus de app.

Bos bloemen

Natuurlijk gaat het helemaal nergens om of over. Je krijgt heus geen bos bloemen of oorkonde als je het haalt. Voor mij was het aanvankelijk een manier om actief aan mijn herstel te werken. De oefeningen die ik nog niet kon of mocht doen verving ik door anderen. Net zolang tot ik ze, na een week of zes, alle twaalf kon uitvoeren.

Veel varianten

En nog wat later, toen ik weer aan het werk en het hardlopen was, en ik inmiddels halverwege de zeven maanden challenge was, ging ik ervoor. Tja, dan komt dat moment dat je de queeste volbrengt: 100%. En dan gebeurt er dus helemaal niets. Maar het zat zodanig in mijn systeem dat ik maar gewoon door ben gegaan en nu aardig op weg ben naar de 200%. En route heb ik inmiddels toegang verkregen tot een aantal seven minutes varianten.

Colorie Burns vs Explosive

Met heftige namen als Calorie Burn en Explosive. Die zijn inderdaad wat heftiger dan de basic workout, die ik zo langzamerhand van voor naar achter en terug kan dromen. Want elke twee maanden dat je niet verzuimt om het regelmatig te doen, krijg je een nieuwe workout cadeau. Je weet alleen niet welke. Een soort voetbalplaatjes.

Nog wat jaartjes te gaan..

Spaar ze allemaal. Gezien het aantal variaties waarvoor ik nog geen toegang heb, heb ik nog wel wat jaartjes te gaan voor ik de collectie compleet heb. En verbeeld ik het me, of komen er telkens workouts bij? Soms integreer ik de seven minutes in mijn hardlooprondje. Als ik een bankje tegenkom, want die heb je nodig voor de step ups en de dips. Oke, je wordt af en toe wel een beetje vreemd aangekeken door een passerende fietser of wandelaar, maar alles went. En je moet goed uitkijken dat je niet midden in een hondendrol je sit- of push ups doet.

Don’t Snooze Away

Ik zou niet durven beweren dat je superstrak wordt van een dagelijkse seven minute workout. Maar alle kleine beetjes helpen en deze zeker. En ach, wat is nou zeven minuten, nou ja, acht dan? Een keertje minder de snooze knop van je wekker indrukken en je bent er al.

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − 8 =