Triathlon

Wk 30: Next Move

De laatste week van juli 2017 is voorbij. Op sportief vlak deed ik afgelopen week van alles en nog wat. Leuk natuurlijk, maar dat was niet zozeer wat afgelopen week zo bijzonder maakte. Wat wel bijzonder was, is dat ik deze week voor de allerlaatste keer werkte als jurist, want per 1 augustus maak ik een carrière switch. Een switch die zonder deze blog waarschijnlijk niet, of in ieder geval minder snel, tot stand was gekomen.

Next move

Run-way Girls en de bijbehorende social media is een (uit de hand gelopen) hobby. Het is iets dat ik zo ontzettend leuk vind om te doen, dat ik er zelfs mijn werk van ga maken. Voor de duidelijkheid: Niet van deze blog (dat blijft gewoon een hobby), maar ik ga werken als ‘content specialist’ bij een grote zorginstelling. Vanaf augustus ben ik full-time bezig met maken van content. Ik word heel blij als ik daar aan denk!

1e triatlon wedstrijd (sprint)

Natuurlijk is het ook wel spannend en ben ik benieuwd hoe ik mijn nieuwe baan kan combineren met mijn vele hardloop- fiets- en zwemtrainingen, maar ik ga ervan uit dat ik daar mijn weg in kan vinden. Op 27 augustus a.s. is mijn 1e triathlon wedstrijd en ik hoop toch nog wel aardig wat trainingen te kunnen meepakken, voor die tijd. Dat kan ik zeker gebruiken. Nog maar een maandje tot die swim-bike-run!

Hoewel het zwemmen al wat beter gaat, zie ik daar het meest tegen op. Ik heb wel vertrouwen in het fietsen en het hardlopen. Vooral nu mijn blessure onder mijn voet echt weg lijkt te zijn. Hoera!

Week 30: Goodbye July

De afgelopen week liep ik relatief vaak, omdat het zo uitkwam. Op maandag stond er geen training op mijn triathlon schema, maar deed ik thuis een beetje core-training en wat yoga. Ik neem me elke week voor om vaker yoga te doen, maar op de één of andere manier, heb ik altijd andere prioriteiten en komt er weinig terecht van de yoga. Door er nu op maandag mee te beginnen, kon ik de eerste keer yoga al afvinken.

Zwemmen

Op dinsdag was het een heerlijke Nederlandse zomerdag; het regende pijpenstelen. In ieder geval perfect weer om in het binnenzwembad te zwemmen. Ik had geluk dat de training deze week binnen was, want om de week is de training in open water (Rijkerswoerd). Vanavond gelukkig niet dus.

Het fijne aan de Start2Tri trainingen van de Triatlon Vereniging Arnhem is dat er ook veel aandacht aan besteed aan de beginnende zwemmers (dat zijn de meeste onder ons) en dat we een heleboel oefeningen doen om de zwemtechniek van de borst crawl onder de knie te krijgen. Ik vind het nog steeds erg lastig, maar er is vooruitgang. Daar houd ik me dan maar aan vast.

Fietsen hardlopen

De fietstraining op woensdag kon ik helaas niet redden in verband met mijn werk. Ik wilde wel per se sporten. Het fijne aan het triatlon verhaal is dat ik nu kan kiezen uit 3 sporten. Als ik 1 van die drie sporten doe, is het eigenlijk al goed. Dan ben ik tevreden. Ik besloot uiteindelijk een rondje te gaan rennen. Ik maakte er een soort van fartlek (vaartspel) training van. Na 10 km en een beetje uitlopen was ik weer thuis. Het is zo fijn om weer pijnvrij te kunnen lopen.

RUNFEST @ De Luie Hond

Op donderdag deed ik samen met Eveline, Jos en Edwin van (Arnhem.run) de parcoursverkenning van het Runfest. Vanaf het festival de Luie Hond in Arnhem startte op vrijdag een 7,5 km loop en wij waren de pacers. Het was geen wedstrijd, maar het ging vooral om de fun. Na afloop van het Runfest was het natuurlijk tijd om te proosten en een hapje te eten op het festivalterrein.

De Wissel

Zaterdag sloeg ik de zwemtraining om 8:00 uur over, maar stond ik wel om 10:00 uur klaar bij de Rijkerswoerdse plassen voor de wisseltraining. We oefenden met een stukje zwemmen, het wisselen van het zwemmen naar het fietsen, het fietsen, het wisselen van het fietsen naar het lopen en het lopen zelf.

Wisselen wordt ook wel het ‘vierde onderdeel van de triatlon’ genoemd en ik snap helemaal waarom dat zo is. Je moet aan zoveel dingen denken en niet treuzelen want de tijd loopt door:

Zwembril af, badmuts af. Helm op, startnummer op, fietschoenen aan. Op de fiets springen. Van de fiets springen. Fiets weg zetten, fietsschoenen uit, loopschoenen aan, helm af. . Startnummer omdraaien. Lopen! pfff!!

Alpaca’s en ezels

Zondag besloot ik ’s ochtends zelf nog even de zwemtraining van zaterdag in te halen door een halfuurtje te zwemmen. ’s Middags vierde Anne-Hester haar 30e verjaardag waarbij we o.a. met Alpaca’s en ezeltjes gingen wandelen. Zoiets kan ook alleen Anne-Hester verzinnen… We liepen 3 km tussen de buien door en het was hilarisch. Een briljante afsluiting van mijn bijzondere week. Laat augustus maar komen!

2 Comments

 • Leoni

  Wat leuk dat je een triathlon gaat doen! Een hele? Ik heb begin deze maand een kwart triathlon gedaan, in Cuijk. Vond het het heel gaaf om te doen! Veel succes en plezier alvast ?

  • Erlinde

   Hi Leoni,

   Haha. Oef! Nee niet gelijk een hele. Ik begin klein met een sprint; 1/8. (500 m zwemmen, 20 k fietsen en 5 lopen). Wat leuk dat jij de kwart hebt gedaan in Cuijk. Dat lijkt me ook een mooie afstand. Ben je nu ‘hooked’ en ga je ermee verder?!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − tien =