Reviews,  Yoga

Welcome to Paradise: Yoga (online)

Het is jaren geleden dat ik het voor het eerst deed. Het gekke is dat ik me totaal niet kan herinneren waar en wanneer dat was. Blijkbaar heeft het niet zo’n indruk gemaakt, die allereerste keer: yoga. Ik weet zeker dat ik het al veel langer doe dan hardlopen. Maar ik ben er niet echt goed in, voor zover je er al goed in kan zijn. Want yoga gaat nou juist niet om de beste zijn. Dat is totaal ‘niet-yoga’, het zoals menig yoga guru je zal vertellen.

Samen yoga

Ik kan me wel een yoga les herinneren waar ik samen met mijn (toenmalige) vriend naar toe ging. Ik geloof niet dat ik hem had meegesleurd, maar hij was ook niet echt het type om uit eigen initiatief mee te gaan. Hoe we daar dan toch samen verzeild waren geraakt, weet ik niet, maar feit was dat we samen yoga gingen doen.

1e keer

Vervolgens startte de meest zweverige yoga les die ik ooit heb meegemaakt. Ik moest een uur lang heel hard mijn best doen om niet in lachen uit te barsten en mijn vriend vond het verschrikkelijk. Zei hij. Overigens was dat niet de laatste keer dat hij yoga deed, dus zo verschrikkelijk vond hij het kennelijk ook niet.

Monkey Brain

In de afgelopen jaren heb ik heel wat verschillende vormen van yoga gedaan, waarbij de ene stijl en docent me -logischerwijs- meer aanspreekt, dan de andere. Het tegenstrijdige aan yoga is dat het geen sport is, maar het zorgt wel voor meer uithoudingsvermogen en kracht. Het gaat niet om de houdingen, maar je wordt er wel leniger van. Uiteindelijk gaat yoga er vooral om in het hier en nu zijn. Een vorm van mediteren, waarbij je overactieve brein alias ’the monkey brain’ even op pauze staat.

Tegenstrijdige relatie

Ik heb zelf ook een wat tegenstrijdige relatie met yoga. Het is enerzijds heel fijn, maar anderzijds doe ik het vaak te weinig. In tegenstelling tot sporten kost het mij best wel moeite om yoga in mijn week te plannen. Ik weet dat het goed voor me is, net zoals voldoende groenten eten of tanden poetsen bijvoorbeeld. Maar net zoals tanden poetsen, is yoga niet echt leuk. Ook niet vervelend, maar er zijn leukere dingen (hardlopen, mtb, racefietsen, surfen, enz).

Jaloers

Toen ik jaren geleden begon met yoga, was het nog niet zo populair als het nu is. Tijdens een yogavakantie in het buitenland hadden veel yogi’s super mooie yoga tights aan. Maar die waren in Nederland echt nog niet te vinden. Ook niet online. Ik was dus een beetje jaloers (ook al zo ‘niet-yoga’!) op die meiden in die vette tights.

Yogakledingonline

En al maakt het voor de beoefening van yoga geen bal uit hoe je eruit ziet, het voelt toch fijner als je wel goed zittende tight aan hebt. Dat er ook nog een tof uit ziet. Tegenwoordig is yoga totaal ingeburgerd en heb je in Nederland wel tal van mooie (web)winkels waar je yoga gear kunt kopen. Eén van de webwinkels waar ik van onder de indruk ben is yogakledingonline.nl waar ze echt heel veel keuze hebben op het gebied van yoga (tights).

Paradise

Ik kreeg de yoga legging ‘Purple Paradise’ van het merk ‘Monique Rotteveel’ toegestuurd van Yogakledingonline.nl. Ik kende het merk niet, maar het klinkt Nederlands. Na een kleine online research bleek dat het inderdaad gaat om een Nederlandse grafisch ontwerper. De betreffende dame, Monique Rotteveel houdt van yoga, surfen en reizen. Ze besloot al haar passies te combineren en startte haar eigen kleding label voor active wear.

Purple Paradise

Qua looks vind ik deze tight echt fantastisch. De print is super en de kleuren zijn prachtig. De kleding is geïnspireerd door het land Costa Rica. Geen wonder dat ik de legging zo gaaf vindt. Pura Vida! Ik heb maat M en hij valt goed. Niet te klein of te groot dus, maar gewoon volgens verwachting.

Multifunctioneel

Deze yogalegging is niet alleen bestemd voor yoga, maar je kunt de tight ook prima gebruiken voor fitness, hardlopen en surfen. Multifunctioneel dus. De prijs (nu 15% korting) voor deze legging is € 54,95. Dat vind ik niet goedkoop. Aan de andere kant is het wel een hele unieke tight, die heerlijk zit en van goede kwaliteit is. Het is logisch dat daar een hoger prijskaartje aan hangt.

Downward facing dog

Het dry-fit (ademend en snel drogend) materiaal is vochtregulerend, schuurbestendig, ademend en is wat dikker. Volgens Yogakledingonline.nl schijnt de legging daarom niet door. Omdat het toch wat minder is als je in Downward Facing Dog voorover staat gebukt en iedereen je string ziet, moest ik dat statement extra goed controleren. De legging schijnt inderdaad niet door als je ‘m ‘gewoon’ draagt, maar in de ‘Downward Facing Dog’ pose is ie wel degelijk doorschijnend. Als je er rekening mee houdt in het ondergoed (donker bijvoorbeeld) keuze, is er echter weinig aan de hand.

En?

Het is super fijn dat de legging uitermate stretchy is. Het bewegen in de tight gaat dus heel makkelijk en het belemmert je in geen geval bij de yoga. Sterker nog, door zo’n mooie legging gaat de yoga (gevoelsmatig) een heel stuk beter. Genoeg reden om toch wat vaker op die yoga mat plaats te nemen…

2 Comments

 • Ewout

  Hi Erlinde,

  Zelf doe ik veel aan hardlopen. Maar een aantal jaar geleden merkte ik dat het ook gewoon lekker kan zijn om aan yoga te doen, puur voor de ontspanning. Erg leuk om jouw ervaringen te lezen!

  Groetjes,
  Ewout

  • Erlinde

   Hi Ewout,

   Wat leuk om te horen! En goed dat yoga je ontspanning brengt. Mooie tegenhanger van het ‘dynamische’ hardlopen.

   groetjes,
   Erlinde

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 + een =