Essentials

Cadeau voor sporters: Sports Jewelry!

Onlangs was Sanne jarig. Daar moesten we natuurlijk op proosten. En wie jarig is… krijgt cadeau’s. Daar ontstond bij mij in eerste instantie wat kortsluiting. Want wat moest ik haar in hemelsnaam geven? Het voelde een beetje als de stress voor Sinterklaasavond. Hoewel dat elk jaar op 5 december is, en je die datum mijlenver van tevoren ziet aankomen, is het plotseling zover.

Surprise

Na een drukke werkweek waarbij je geen tijd (laat staan zin) had om die drukke winkels in te gaan, schiet de stress toe. De surprise is maar half af, het gedicht moet nog gemaakt worden en cadeaus moeten worden gekocht. Ik ben zelf erg tegen -last-minute aangeschafte- flutcadeau’s. Daar zit niemand op te wachten. Laat dat cadeau dan maar helemaal zitten, doe dan maar alleen een gedicht of een surprise.

Praktisch

Voor de verjaardag van Sanne hoefde ik natuurlijk geen gedicht of surprise in elkaar te flansen. Maar een origineel cadeau zou wel leuk zijn. Met praktische cadeau’s als; sokken, pannelappen, een fietsbandenplakset, een IphoneX 😉 ben ik zelf altijd wel blij. Maar het is wel een beetje suffig om zoiets als pannenlappen te geven.

Daar moest toch iets beters op te verzinnen zijn. Zeker bij Sanne. Ze is net als ik fanatiek hardloper. En – aanstormend- triatleet. Fietsen en zwemmen horen dus ook bij haar hobby’s. Dat zou het makkelijker moeten maken. Maar ook daarbij kwam ik snel uit in de categorie ‘praktisch’.

Verhaal erachter

Ik kwam uit op een boek over (sport) voeding met recepten. Maar dat kon vast nog beter. Op social media (Instagram) vroeg ik om verdere ideeën. Daar kwamen een hoop leuke suggesties! Een startnummer voor een triathlon, een ligstuurtje (voor de fiets dus) of een hoodie met het Run-way Girls logo? En aan de hand van al die toffe ideeën bedacht ik me dat een cadeau is het meest waardevol is, als er een verhaal achter zit. Als je er dan ook nog iets aan hebt en het duurzaam is, is het helemaal ideaal.

Dan kun je nog alle kanten op natuurlijk, maar in dacht in de richting van sieraden. Daarvan wist ik zeker dat Sanne daar blij mee zou zijn. Ze had namelijk ooit het idee om na een (bijzondere) marathon een sierraad aan te schaffen en dit te laten graveren.

Een sierraad dus. Maar werd het een (vriendschap) ring? Of toch een armband? En dit laten graveren met de naam en datum van een bijzondere wedstrijd? Alles viel op z’n plek toen Lucardie Juwelier Arhem* ons twee zilveren slavenarmbanden toestuurde.

TGC 2017

Sanne liep deed dit jaar haar eerste marathon…dwars door het vulkaangebergte van Gran Canaria. Wat een tocht was dat! Haar ouders stonden als verrassing langs de route. Verder brak ze haar hand tijdens de wedstrijd, maar ze wist desondanks te finishen tijdens die bijzondere TransGranCanaria Marathon. Op haar armband is daarom de tekst “TGC 2017” gegraveerd.

SB 1:11:12

Dat je niet altijd ver weg hoeft, maar ook dicht bij huis mooie herinneringen kunt maken, bewijst de tekst die op mijn armband is gegraveerd. Dit jaar deed ik voor het eerst mee met een triathlon Stroombroek, in de achterhoek. Met succes, want ik behaalde een 3e plek in mijn categorie. Deze triathlon staat bovendien symbool voor alle nieuwe dingen die op mijn pad kwamen in 2017, waaronder een nieuwe baan. Op mijn armband staat daarom de afkorting van Stroombroek en mijn eindtijd van de 1/8 triathlon: “SB 1:11:12”.

Eenvoud siert

Niet alleen Sanne is blij met haar cadeau, maar ik zelf ook. De minimalistische, zilveren slavenarmband vinden we allebei erg mooi. Onze persoonlijke tekst maakt het bijzonder en het feit dat we allebei dezelfde armband hebben, natuurlijk ook. Iets minder rigoureus dan een gezamenlijke tatoeage, maar minstens zo speciaal!

*Lucardi inspireerde ons om dit artikel te schrijven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 + 17 =