Sport News,  Trailrunning

Marathon Motivatie: Beat the sun 2016

Het duurt nog even, maar 21 juni 2016 is een belangrijke dag. Niet alleen omdat Erlinde dan jarig is 😉 maar het is dan Global Running Day. In het leven geroepen door ASICS. Op deze langste dag van het jaar maak je -als amateur loper- kans om deel te nemen aan de Beat the Sun competitie. Een strijd tegen de zon! Het ‘zwaarste hardloopevenement tegen de natuur’ dat start en finisht in Chamonix. Wij zijn sowieso in Chamonix op 26 juni om daar de Mont Blanc marathon te lopen, maar hoe gaaf zou het zijn om (ook) mee te doen aan Beat the Sun?!

ASICS zoekt jou voor meest ultieme race wereldwijd!

Dit weekend lanceerde ASICS de jaarlijkse zoektocht naar amateur hardlopers voor Beat the Sun 2016. Ons lijkt het meer dan geweldig. En durf jij het ook aan om de zwaarste hardloopuitdaging van de natuur aan te gaan? Zie jij jezelf in teamverband een wedstrijd tegen de zon lopen? Rondom de Mont Blanc. Tussen zonsopgang en zonsondergang. Ja!? Sluit je dan nu aan bij de #BeatTheSun community.

Wat is Beat the Sun?

Beat the Sun is een extreem hardloopevenement dat op 21 juni 2016 start en finisht in Chamonix. Amateur hardlopers krijgen de kans van hun leven om samen met ervaren hardlopers een unieke estafettewedstrijd te lopen. De race speelt zich af op zeer wisselend terrein en op verschillende hoogtes: van technische trails tot lange wegtrajecten en zwaar klim- en afdaalwerk in de bergen. Elk team doorkruist Frankrijk, Italië en Zwitserland binnen slechts één dag. Dit jaar vindt de derde editie van dit spectaculaire event plaats.

Beat the Sun facts:
  • 8.370 hoogtemeters
  • 150km parcourslengte
  • Weg, trails en bergen
  • Doorkruisen van 3 landen
  • 8 intercontinentale teams
Klik hier als je wil meestrijden voor een startbewijs voor Beat the Sun! #BeatTheSun community
Internationale race

De komende maanden worden acht intercontinentale teams samengesteld. Zij strijden tegen elkaar om als eerste team de zon te verslaan. Want dat is het ultieme doel: binnen 15 uur, 41 minuten en 35 seconden rondom de Mont Blanc – de hoogste piek van Europa – te lopen. Elke hardloper loopt twee estafettes  tussen de 3km en 19km. Er zijn 3 Europese teams, 2 Amerikaanse teams, 2 teams Zuidoost-Azië en een team Afrika. En het leuke is: in elk team is er plaats voor drie amateurs.

Hoe werkt de #BeatTheSun selectie?

Het start met aanmelden via #BeatTheSun community. Dan maakt ASICS op 25 april de 50 finalisten bekend voor het evenement in Chamonix. Hoor jij daarbij? Dan mag je een toptrainingsprogramma volgen waarmee je wordt voorbereid op het evenement. Op 20 mei worden de 24 definitieve winnaars voor ASICS Beat the Sun gekozen door een combinatie van online stemmen en een jury. Ben jij geselecteerd? Dan word je de laatste maand gevolgd en ondersteund door een professionele sporter uit jouw team. Uiteraard zorgt ASICS voor de juiste schoenen en uitrusting voor de training en de grote dag van de wedstrijd.

Global Running Day

De #BeatTheSun community is óók het online platform voor Global Running Day. Hier stel je jouw persoonlijke hardloopdoel voor 21 juni 2016 op (zonder dat je direct meestrijdt naar een startbewijs voor het Beat the Sun event in Chamonix, die keuze is aan jou). Jij krijgt in deze community toegang tot het exclusieve Global Running Day online trainingsprogramma. De eerste module van het #BeattheSun online trainingsprogramma begint op 1 maart. Je krijgt dan advies over krachttraining, voeding en trailrunning. Dit is ontwikkeld door professionele coaches van ASICS en helpt jou je doel te bereiken op 21 juni. Op deze langste dag van het jaar strijden er dus wereldwijd miljoenen hardlopers naar hun ultieme hardloopdoel.

Voor meer informatie over Beat The Sun 2016 kan je op de volgende website terecht:
http://races.asics.com/beatthesun

Marathon Motivatie: Beat the sun 2016

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dertien − een =