Essentials

Sporten in de regen: 3 redenen om wél naar buiten te gaan!

Ligt het nou aan mij of regent het sinds december onophoudelijk? De maand december was somber, maar januari lijkt niet veel beter. Regen, storm en nog meer regen. Toch mag het weer geen reden zijn om binnen te blijven zitten. Buiten sporten is nog steeds heerlijk! Ik geef je 3 redenen (en tips) om vooral wél naar buiten te gaan.

1. Be a Badass

Als ik heb over buiten sporten, dan heb ik het over hardlopen of mountainbiken. Natuurlijk zijn er ook een hoop andere sporten die je buiten kunt (blijven) doen. Maar ik beperk me even tot rennen en MTB’en, omdat ik dat zelf voornamelijk doe. Hardlopen en fietsen in het bos tijdens de regen is minder erg, omdat de bomen een soort van grote paraplu vormen. Je wordt dus minder nat in het bos. En als je tóch nat bent geworden, dan is geen groter genoegen dan fietsen en rennen door de plassen.. Als je dan doorweekt terugkomt uit het bos, voel je je onoverwinnelijk want je hebt de elementen verslagen. Je bent gaan lopen en bent op de fiets blijven zitten, hebt de regen en storm getrotseerd en je laat je niet tegenhouden door een beetje water. Kortom: you are a badass!

2. No such thing as bad weather

Hardlopen in de regen vind ik makkelijker dan fietsen in de regen. Mijn tactiek om het niet koud te krijgen: hard(er) doorlopen. Bij fietsen en MTB’en, werkt het net wat anders.  Wil je het hele jaar door rijden, dan ontkom je er niet aan om te investeren in goede en waterdichte of waterafstotende kleding. Een goed regenjack is bijvoorbeeld onmisbaar. Je zou een plastic poncho kunnen aantrekken, maar dat ademt natuurlijk voor geen meter.

Daarom ben ik heel blij de ‘GORE-TEX Shakedry Bike jacket’ dat ik toegestuurd heb gekregen. Het GORE-TEX materiaal is namelijk super ademend en daardoor ideaal om tijdens een intensief MTB-tochtje of op de racefiets te dragen. Zo blijf je droog, zonder dat je als een idioot gaat zweten. Bijkomend voordeel van het ‘Shakedry’ GORE-TEX jasje is, dat het extreem lichtgewicht is. Ik draag het GORE-TEX jasje in de winter vaak over een andere fietsjas. Maar als de temperaturen iets omhoog gaan, is het ook prima te doen om enkel het GORE-TEX jasje te dragen. Wat mij betreft is deze jas dus voor elk seizoen geschikt en niet alleen voor de winter.

Je bergt het jasje makkelijk op als je het niet nodig hebt, want het weegt bijna niks en je kunt het opvouwen tot een mini-pakketje. Ook handig om in je koffer te stoppen trouwens, als je op reis gaat en van plan bent om op de plaats van bestemming te gaan fietsen.

Verder vind ik mijn waterdichte overschoenen een hele goede investering. Dat scheelt koude voeten. Van andere fietsers kreeg ik ook de tip om waterdichte sokken aan te schaffen. Ook dat helpt!

3. Bonuspunten van sporten in de regen

Waar normaal gesproken het bos en de parken in het weekend worden bevolkt met een heleboel wandelaars en andere sporters, heb je nu alle ruimte voor jezelf. Er zijn namelijk een veel mensen die er toch voor kiezen om binnen te blijven tijdens de regen. Lekker rustig dus genoeg ruimte om buiten te sporten. Dankzij de ‘extra zuurstof in de lucht’ lijkt het sporten makkelijker te gaan en je huid voelt na het sporten in de regen heel zacht aan. En de nog een bonuspunt: een douche of een bad erna is nu extra lekker!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 + 18 =