Tips & Tricks

De smaak van water deel 2…

Door Barbara van der Vaart

Jeetje, jongens, dankjewel voor alle reacties op mijn vorige blog: “hoe ik van een bankhanger met ongezond overgewicht een fitnessbody kreeg”. Bekenden en onbekenden, ofline en online. Dank voor alle complimenten, maar we zijn er nog niet, we gaan gewoon door. Jullie waren ook allemaal erg nieuwsgierig naar mijn dieet, hoe ik het dan precies gedaan heb?

Geen valse hoop

Maar dat is lastig uit te leggen. Ik las laatst iets over een bekende royalty verslaggever (ik kende hem niet, maar dat zal vast te maken hebben met mijn geringe interesse in royalty verslag) die 65 kilo! was afgevallen. Zijn dieet wilde hij niet bekend maken omdat hij geen valse hoop wilde geven.

Hobby

Ik ben dat met hem eens. Want een dieet is iets heel persoonlijks. Wat voor mij werkt, kan voor jou wel de hel betekenen. Ik had het geluk me helemaal thuis te voelen bij Sportstudio Locomotion en ik heb in het trailen en trainen mijn hobby gevonden. Ik geniet echt van het trainen en wil dat nog jarenlang blijven doen. En dat zal ook wel moeten hoor, die veranda en de witte wijn met heerlijke kaasjes lonken nog steeds en daarmee ook gelijk de kussentjes op mijn dijen en het zwembandje….. Maar dat  kan ook best af en toe, als de rest maar klopt.

Dé truc

Want dat is het hele eenvoudige principe: als je minder calorieën binnenkrijgt dan je verbrandt, val je af. En dat kan op twee manieren: minder binnenkrijgen of meer verbranden. En daar dan het optimale balans tussen vinden, dat is de truc!

50 Burpey’s

Balans, dat is voor mij een moeilijk woord. In het begin sloeg ik wat door naar de andere kant. Stond ik na een feestje midden in de nacht in het donker in de tuin 50 burpey’s te maken omdat ik vond dat ik teveel gesnoept had…

Op zoek naar je persoonlijke balans

Wanneer je opzoek gaat naar jouw persoonlijke balans, kan ik je adviseren om je te laten helpen door professionals. Te weinig eten of te veel sporten is op de lange termijn ook niet goed. Ik heb veel gehad aan de nuchtere kijk van Petra en alle ervaring van Caroline van Sportstudio Locomotion. Maar laat je ook inspireren door alles wat je tegenkomt. Desnoods door de modder van Renske Kroes te gaan drinken. Ik moet er niet aan denken, maar als het voor je werkt, ga er voor!

Want dat is mijn boodschap: Ga er voor, niet omdat het kan, maar omdat het moet!

De smaak van water deel 2

One Comment

 • Petra

  Trots op jou Barbara! Heel gedisciplineerd maar vooral met veel plezier trainen, dat is jouw ‘geheim’.
  Maar dat moet je wel kunnen, en vooral: kunnen volhouden..
  En dat kan jij 🙂
  Op nog heel veel gezellige sportuurtjes samen!
  Petra
  SportStudio Locomotion
  De Bilderberg
  Oosterbeek

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negen + 10 =