Vrijdag is koelkastkijkdag

Vrijdag = Koelkast Kijkdag (Martin Weeda)

Voor de eerste keer in de geschiedenis van de koelkastkijkdag gaat het over een skileraar. Maar skiën is lang niet het enige wat deze man doet. Hij speelt mee in de KNVB zaalvoetbal competitie, heeft een eigen bedrijf en schreef een boek. De koelkast selfie ontbreekt, maar dat is hem vergeven, want deze selfie in Camp Nou is misschien nog wel mooier. Maak kennis met Martin Weeda.

Vertel, wie ben je?

Ik ben Martin Weeda, ik ben een 39 jarige reislustige Rotterdammer die voornamelijk levensgenieter wil zijn. Door deze levensinstelling schatten mensen mij vaker niet veel ouder dan een jaar of 30. Als ze vragen naar mijn geheim heb ik maar 1 antwoord; geniet van alles wat je doet!

Mooie opvatting, maar is het leven dan alleen maar genieten?

Alles in het leven heeft iets positiefs en iets negatiefs in zich. In elke situatie die jou overkomt, kan je iets goeds en iets slechts vinden. De kunst is om je te focussen op het positieve en hier optimaal van te genieten. Ook al gebeuren er soms dingen in je leven die op dat moment heel erg vervelend zijn, er zal altijd ook iets positiefs uit voort komen. Deze levensinstelling probeer ik in alles wat ik doe te integreren. In werk, voeding, relaties, sporten etc.

Martin 1

Wat doe jij in het dagelijks leven?

Ik heb een eigen bedrijf: Dutchsalesforce. Wij helpen organisaties met het bepalen van hun verkoop strategie. Vervolgens leveren we hun warme leads aan met behulp van onze online en offline sales diensten.

Wij hebben een callcenter om afspraken te maken met prospects en een chatcenter die een live chat bemannen op de website van de klant.

Daarbij geef ik individuele en groepstrainingen aan mensen die meer commercieel succes willen halen uit hun afspraken met nieuwe bedrijven. Ik combineer hierin mindset trainingen met strategische tips en trucs.

En jij hebt een boek geschreven?

Klopt, ik heb een boek geschreven voor fibromyalgie patiënten. Fibromyalgie is een reumatische aandoening die niet wordt erkend, omdat het niet goed aan te tonen is dat iemand het daadwerkelijk heeft. Mijn moeder heeft hier vroeger heel veel last van gehad. Door methodes die ik heb geleerd in een studie polyenergetica en holisme hebben we haar kunnen helpen. Inmiddels kan ze weer alles doen wat haar gelukkig maakt. Hoe we haar geholpen hebben, heb ik beschreven in een e-boek wat te vinden is op www.fms-hulp.com.

Wat doe je qua sporten?

Ik probeer zoveel mogelijk van mijn vrije tijd te vullen met sporten. Mijn grootste passie op sport gebied is skiën. Ik ben skileraar en een aantal weken in het jaar geef ik ski safari’s. Dit zijn toertochten waarin ik mensen begeleid door het skigebied en tips geef tijdens het skiën.

Ik ken je van een skisafari in Hinterglemm. Geweldig om te doen, die skisafari! Maar skiën kan je hier in Nederland natuurlijk niet, wat doe je verder aan sport?

Ik speel verder nog steeds KNVB zaalvoetbal competitie met een team waarin ik al 19 jaar zit. Alleen merken we wel dat we ouder worden. De tegenstanders zijn vaak net 20 en dan ga je wel merken. Het blijft echter voor mij een van de leukste spelletjes die er zijn. Het gaat enorm snel en de spanning is om te snijden. De adrenaline giert soms door je keel en het is een echte teamsport. Omdat je maar met 5 man in het veld staat, ben je enorm afhankelijk van ieders optimale inzet.

De andere sporten die ik doe zijn:

  • Hardlopen (1x in de week 10 km)
  • Fitnessen (2 keer in de week)
  • Skaten (alleen in de zomer)
  • Waterskiën (alleen in de zomer)
  • Tennissen en squashen (als het uit komt)

Untitled design-3

Wat doe jij veel verschillende sporten. Leuk! Ben jij altijd zo sportief geweest?

Vanaf heel klein is sporten met de paplepel ingegoten. Toen ik net kon lopen, ging ik meteen mee met skiën. Mijn eerste stapjes werden gevierd met een afdaling in de sneeuw op de baby weide. Op mijn vijfde mocht ik eindelijk op voetbal en vanaf mijn 10e ging ik tennis competitie spelen. Mijn beide ouders zijn nog steeds erg sportief en daarom is het altijd gestimuleerd geweest.

Heb je een bekende sporter die je bewondert of als voorbeeld ziet?

Christiano Ronaldo blijft mij verbazen. Hij heeft een bizarre drive om te winnen en dat lukt hem ook elke keer. Tijdens de finale van het EK deze zomer heeft hij definitief mijn hart gestolen. Hij moest geblesseerd het veld (huilend) verlaten. Vervolgens ging als een bezetene langs de lijn zijn teamgenoten coachen waardoor ze uiteindelijk als winnaar van het EK 2016 van het veld afstapten. Zelfs als hij niet meespeelt, is hij de doorslaggevende factor die het team naar de winst weet te helpen.

Vrijdag = Koelkast Kijkdag

Vind jij voeding belangrijk?

Voeding is essentieel voor een gezond en fit lichaam. Het leuke aan gezonde voeding is dat het ook zo lekker kan zijn! En hoe gezonder je gaat eten, hoe lekkerder het wordt. Ik probeer heel de dag door lekker te eten. Ik woon en werk in het centrum van Rotterdam en hier is het aanbod van buitenlandse eettentjes echt enorm. Je kunt hier overal heerlijke en gezonde dingen krijgen. Vietnamees, Afrikaans, Marrokaans, Thais, etc. Verder kook ik ook graag en probeer ik mijn broodjes zo rijkelijk mogelijk te vullen met alles wat ik kan vinden aan lekkere en gezonde dingen. Maar balans is voor mij ook belangrijk. Een patatje oorlog gaat er op zijn tijd ook best in!

Wat staat er altijd in je koelkast?

Avocado’s en blikjes tonijn moeten altijd op voorraad liggen. Deze bevatten heel veel eiwitten en goede vetten die ik nodig heb met sporten. Als ik geen tijd heb om te koken of iets te halen, moet ik mijn honger kunnen stillen met de juiste eiwitten.

En wat zullen we er nooit vinden?

In mijn koelkast zal je geen varkensvlees vinden. Als ik er toevallig mee in aanraking kom, als ik uit eten ga, zal ik het niet altijd weigeren. Het is geen principe of geloofskwestie. Maar het is wel een bewuste keuze om het niet te kopen. Het is bewezen niet goed voor ons lijf omdat de DNA van een varken het meeste op die van de mens lijkt. Je kunt het daarom niet goed verwerken.

Vrijdag = Koelkast Kijkdag

Wat is jouw favoriete product of gerecht?

Zeevruchten! Ik ben gek op gamba’s, kreeft, krab, haring, makreel, paling etc etc. Bijna alles wat uit de zee komt, kan ik van genieten. Ik hoop ooit nog eens een zeemeermin te vangen.

Hahaha, ja dat zou mooi zijn! En verder? Eet jij volgens een bepaald dieet?

Sinds kort doe ik aan “intermediate vasting“. Oftewel tijdelijk vasten. Dit houdt in dat je soms een halve dag niks eet om je lichaam de tijd te geven om afvalstoffen te verwerken. Je lever krijgt hier dan de ruimte voor omdat het even niet aan het werk is met de dagelijkse voeding. Ik ben hier op gekomen door mijn moslim vrienden die met wetenschappelijke bewijzen kwamen over hoe goed (tijdelijk) vasten voor je lichaam is.

Gebruik je supplementen of iets dergelijks?

Sinds kort gebruik ik wel wat extra vitamines speciaal voor sporters. Omdat ik ouder word en steeds meer sport, neemt het risico op blessures toe. Om dit te voorkomen slik ik bijvoorbeeld wat extra magnesium of neem ik af en toe pure eiwit poeder.

Hoe ziet een gemiddelde dag qua eten eruit?

Elke dag is anders voor mij en ik plan het niet teveel. Ik heb een druk bestaan en probeer veel op intuïtie te doen. Ik weet wat goed voor me is en daar probeer ik me zoveel mogelijk aan te houden.

Zijn er nog tips die jij hebt voor de lezers?

Geniet van alles wat je doet! Leef!

Martin op de berg

Dank je wel Martin, voor het delen van jouw visie op voeding, sporten en het leven. Heel veel succes en plezier gewenst met al jouw activiteiten!

One Comment

  • Marie de Jonge

    Leuk om hier een kijkje in je dag te hebben. Ook vind ik het altijd leuk om te zien wat men eet en bijvoorbeeld standaard in zijn of haar koelkast heeft liggen. Ik zorg er ook altijd voor dat ik gezonde producten zoals salades in mijn koelkast heb.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf − een =