Sport & voeding,  Tips & Tricks

Het lekkerste alcolholvrije bier: Jever Fun

Het lekkerste alcolholvrije bier: Jever Fun

Misschien zou je het niet verwachten op een blog over hardlopen, maar één van de best bekeken post op deze site is de top 10 van de lekkerste alcoholvrije biertjes. Populair dus, dat alcoholvrije bier. Alcohol en trainen voor een (ultra-)marathon laat zich niet goed combineren, dus koop ik zelf ook regelmatig alcoholvrij bier. Heel toevallig ontdekte ik laatst het lekkerste alcohol vrije biertje voor de zomer: Jever Fun!

Alcoholvrij

Zwanger zijn, fanatiek trainen voor een (ultra)marathon, afvallen enz. enz. zijn allemaal redenen om de alcohol te laten staan en het biertje om te ruilen voor een alcoholvrije variant. Nu ik aan het trainen ben voor de ultra marathon ben ik zeker geen geheelonthouder geworden, maar ik probeer het wel zoveel mogelijk te beperken. Maar feit is, dat ik biertjes gewoon heel lekker vind. Dus dan moet je wat anders…

Slijterij van Pernis

In Arnhem is een grote bierwinkel, de Slijterij van Pernis, waar ze oneindig veel keuze hebben uit speciale biertjes. Eigenlijk wilde ik daar Erdinger Alcohol bier vrij halen, maar die was uitverkocht. De eigenaar van de Slijterij van Pernis zei dat hij zelf niet zo veel met alcoholvrij heeft, maar vooral op verzoek van klanten alcoholvrij bier inkoopt.

Jever Fun

Het was dat weekend erg hard gegaan met de alcohol vrije biertjes, dus nu had hij bijna niks meer. De Erdinger was in ieder geval op, maar van Jever fun had hij nog wel een paar staan. Die nam ik dus mee om te proberen. Hoewel de naam anders doet vermoeden, is het écht alcohol vrij.

Fris + kruidig = Jever Fun

Ik verwachte niet zo veel van dit alcoholvrije bier, want ik wilde dus eigenlijk de Erdinger drinken. Maar bij de eerste slok van Jever Fun, was ik gelijk enorm enthousiast. Het is fris, kruidig en het smaakt… naar bier! Dus niet een slap aftreksel van normaal bier, maar echt een prima (non-alcholisch) pilsje.

Het bier Jever Fun van brouwerij Jever is afkomstig uit Duitsland. En ja die Duitsers weten wel hoe ze bier moeten brouwen.

Reinheitsgebot

Het is gebrouwen onder het Reinheitsgebot. Het Reinheidsgebod (oftwel zuiverheidsgebod) is een Duitse regeling wat geldt als de oudste warenwet ter wereld. Volgens het Reinheitsgebot mag bier alleen gemout graan, water en hop bevatten. Het bier valt onder het type “Ale”, met een alcoholpercentage van 0,01%. Daar kun je dus een hele krat van leegdrinken en dan kun nog met een gerust hard achter het stuur kruipen.

Prijs

In ieder geval ben ik heel blij met deze ontdekking van Jever Fun en ga dit biertje zeker vaker kopen. Het is te koop bij Slijterij van Pernis in Arnhem, maar ook bij andere (bier)speciaalzaken en natuurlijk kun je het ook online bestellen. De prijs varieert wel online van € 0,80 tot € 1,04 per biertje. Maar dit biertje is zeker het proberen waard.

3 Comments

  • Gerrie

    Eens. Dit is het beste (alkoholvrije) pils. De smaak is uitmuntend en bovendien bevat Jever Fun géén suiker, dit integenstelling tot veel andere alkohokvrije bieren. Wel is het zo dat Jever Fun nog minieme hoeveelheden alcohol bevat (minder dan 0,5%).

    Jever Fun kin je beter in Duitsland kopen. Bijvoorbeeld in Emmerich. Daar kocht ik vandaag 10 kratten van 20 flessen van 0,5 liter voor 11,99 euro per krat. Dat is aanzienlijk goedkoper dan in Nederland.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

veertien − 14 =