Reviews

Lornah Sports: the spirit of Africa

Lornah Sports: the spirit of Africa

Ook als je helemaal niks met hardlopen hebt, is de kans groot dat de naam Lornah Kiplagat je wel iets zegt. Zonder overdrijven: ze is een hardlooplegende. De in Kenia geboren Nederlandse heeft deelgenomen aan 3 Olympische Spelen. Met tal van wereldrecords op haar naam, is zij de meest succesvolle loopster op de weg ooit. In Kenia heeft ze het High Altitude Training Centre opgericht en de Lornah Kiplagat Sports Academy (een middelbare school voor arme meisjes). Alsof dat nog niet genoeg is, heeft ze sinds oktober 2014 ook een kleding lijn: Lornah Sports.

HATC

In maart van dit jaar verbleef ik een weekje op het High Altitude Training Centre (HATC) in Iten van Lornah. Helaas heb ik Lornah daar zelf niet gezien, maar ik heb er wel heel veel ander inspirerende mensen ontmoet. Timothy Kipkorir Limo (bijnaam: Timo Limo) bijvoorbeeld. Hij gaf de core-training op het HATC. Dat was trouwens een portie zwaar die core-training! Maar dat terzijde.

Lornah Sports model

Toen ik wegging van het HATC wilde ik graag als souvenir iets kopen van Lornah’s kleding lijn. Dus kocht ik een short. Timo Limo zei tegen mij dat ik op het model van Lornah leek. Als ik nog geen stiekeme crush op Timo had, dan kreeg ik het nu wel ;-). Een fantastisch compliment van hem, maar ik dacht dat enige overeenkomst tussen het model en mijzelf was, dat we allebei blond zijn. Totdat Frank (direct en ongekunsteld in zijn uitingen), die ook in Iten was, zei dat ik echt wel iets weg had van dat model van Lornah. Yes! Dus toch 😉

Lornah Sports: the spirit of Africa

Masaai

Ik zal wel realistisch blijven, een modellencarrière zit er niet echt in, maar onlangs toch kreeg ik de mogelijkheid om voor 1 dag model te zijn van Lornah Sports. Ik heb namelijk een setje toegestuurd gekregen uit de nieuwe zomercollectie van Lornah Sports. Mara is de naam van deze nieuwe zomercollectie. De Mara collectie is geïnspireerd op de bekende Afrikaanse Masaai stam. Rood is een favoriete kleur van de Masaai. Mijn setje is ook rood, een bijzondere rode kleur met de naam: Tandoori Fig.

African Spirit

Samen met fotografe Renée Tijdink zochten we naar een plek in Arnhem die -net als de kleding lijn van Lornah- de Afrikaanse spirit heeft. De Burgers’ Zoo, het Africa museum? Dat zou kunnen, maar uiteindelijk kwam Renée met het super goede plan om naar het Rozendaalse Zand te gaan. Het is prachtig daar en tegen zonsondergang waande ik me weer in Kenia. Ondanks het feit dat Lornah en de Afrikaanse leeuwen er niet bij waren.

Kamara top

Tijdens de fotoshoot werd ik wel aan het werk gezet door Renée. Of ik even sprintjes wilde trekken door het mulle zand? Ja tuurlijk Renée! Zo kon ik het setje ook gelijk goed testen. Allereerst de “Kamara sport top“. De rode kleur van de top is bijzonder en ik vind de Afrikaanse print erg mooi. Door het strech en vochtregulerende materiaal zit de top lekker. Ook sluit de top mooi aan. Op de achterkant zit een zakje voor je sleutels, bankpasjes of iets dergelijks. Handig!

Lornah Sports: the spirit of Africa

Sifa Short

Samen met de Kamara top vormt de “Sifa short” een complete sportoutfit. De Sifa is een lichtgewicht short. Ook de short heeft het Afrikaanse design en de mooie rode kleur. Er zit een elastische tailleband in de short en dat betekent dat de schort blijft zitten waar hij hoort te zitten en niet afzakt. Wat super irritant zou zijn tijdens een hardloopwedstrijd bijvoorbeeld, als je de hele tijd aan je broek moet gaan hijsen. Maar dat weet Lornah natuurlijk ook met al haar ervaring, dat het qua pasvorm goed geregeld moet zijn. Ook fijn: de short heeft een zakje met ritsluiting zodat je wat kleine spulletjes kunt opbergen.

Lornah Sports: the spirit of Africa

Simba

De bijnaam van Lornah is Simba, Swahili voor leeuw. De leeuw is daarom onlosmakelijk verbonden met het sportmerk Lornah.

Conclusie

Lornah Sports wil zich onderscheiden door het gebruik van unieke kleuren en designs en ik vind dat ze daar absoluut in slaagt. Deze kleding is echt anders dan andere sportkleding. Lornah Sports wil je door middel van de kleding de Afrikaanse spirit laat voelen en beleven. Bij mij lukt dat verdraaid goed. Nou weet ik niet of dat komt omdat ik natuurlijk geweldige herinneringen heb aan Lornah’s HATC en Kenia, of dat het echt in de kleding zelf zit? Maar feit is, dat Afrika terugkomt in de kleur, het design en de gebruikte materialen. En naast de looks, zit het setje fijn. Ideaal voor de zomer!

Size matters

Waar je wel op moet letten is dat de kleding van Lornah klein uitvalt. Normaal heb ik maat S/M, maar dit setje was maat L. Op zich maakt dat niet heel veel uit (behalve dat maat L klinkt alsof ik opeens ben aangekomen en niet meer in mijn maat pas) Maar als je online gaat bestellen, is het een beetje een teleurstelling als je een te klein kledingstuk krijgt.

Lornah Sports: the spirit of Africa