Reviews

Wat doe je er under aan?

Stay cool … and warm…. 

De donkere dagen voor en na kerst… We zitten er midden in. Buiten is het koud en vooral nat, waarmee de tijd van lange tights en jasjes is weer aangebroken. Met name lange duurtraining vragen met dit weer om een beetje denkwerk alvorens je de deur uit gaat. Halverwege je training al drijfnat en koud zijn, daar zit niemand op te wachten. Anderzijds zorgt een laagje te veel soms voor een overproductie aan zweet. Zeker wanneer het gaat om regenjasjes. Overigens is er niets kleffer en plakkeriger dan de binnenkant van een regenjasje (hoe goed de kwaliteit ook is). Je kent het wel, zo één die bij iedere move aan een andere plek van je lijf plakt.

Odlo Baselayers

Opnieuw de vraag dus: Wat doe je er under-aan?

Van ODLO kregen Anne-Hester en ik twee baselayers te testen. De Ceramicool PRO en de Ceramicool seamless. De naam zegt het al… It keeps you cool! Een beetje gek misschien zo in deze donkere en koude dagen. Niet meteen het eerste waar je aan denkt, maar het hebben van een baselayer die zorgt voor een snelle afvoer van lichaamswarmte is wel degelijk prettig onder een Jasje. Het zorgt er voor dat je niet te veel zweet en dus ook niet nat, plakkerig en/of koud wordt. En wanneer het je buiten toch echt te koud en te nat is, dan is het voordeel van deze beauty’s dat ze er zo gaaf uit zien dat ze ook gewoon te gebruiken zijn voor een indoor training.

Ceramicool PRO

In dit dunne, zachte setje maak je de blits. Met de kleurencombinatie roze-donkerblauw leent het setje zich ook uitstekend voor yoga of indoor krachttraining. De stof is dun een koelt met 1 graden, aldus de omschrijving. Of dit werkelijk zo is weten we natuurlijk niet, maar onze ervaring is wel dat we niet oververhit raakten bij een meer intensieve inspanning.

Tevens zorgt de hoge hals ervoor dat het shirtje onder een jasje buiten goed aansluit en je geen koude nek geeft. Het biedt daadwerkelijk warmte. Indoop is het prettig dat je vrouwelijkheid een beetje bedekt blijft. De roze broek is gaaf, maar ook even wennen en vraagt misschien wel enige zelfverzekerdheid met betrekking tot je lijf. Durf je het aan dan steel je hiermee wel degelijk de show!

Ceramicool Seamless 

De stof van het seamless setje is iets dikker en steviger. Het setje zit als gegoten. Zwart met een lichtroze logo. Geen fratsen, gewoon een mooie basis voor onder je trainingsgear of in de zaal. Daarbij gaat ie mee voor onder mijn skibroek en daarna naar Lanzarote volgende maand, want in dit setje is de zon zeker te trotseren. De stof (van beide outfits) beschikt over UV protection. En… uiteraard geen naden. Heerlijk! Geen gekke lijnen, geen te strakke naden die je bibs het uiterlijk van een rollade meegeven. De bovenrand is stevig maar niet te strak, wat zorgt voor een mooie geleidelijke lichaamslijn. Geen Michelin-taferelen of overhangend buikje in deze outfit!

Ook dit setje is peak-in-proof. De hals is voldoende hoog en de pijpjes van het broekje zijn lang genoeg om je tijdens kracht of Yogaoefeningen niet het idee te geven dat je in je ondergoed staat.

Samenvattend:

Twee topsetjes van Odlo. Super bruikbaar in alle seizoenen. Als baselayer in de winter en herfst of op een frisse voorjaarsochtend. Als top-layer in de zomer of tijdens indoor trainingen. Odlo is er in geslaagd baselayers te lanceren met het uiterlijk van top-layers. De stof van beide setjes is prettig en ze zitten als gegoten.

Kortom: een combinatie van goede looks en vooral comfort!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × vier =