Run

Training recap: week 8

Training recap: week 8

Training recap: week 8

Afgelopen week was een afwissende trainingsweek voor mij (Erlinde) Ondanks een tegenvaller met pijn aan mijn enkel en een fysiobezoekje op Papendal, liep ik zaterdag 34 km! Die kan ik afvinken op mijn weg naar Rotterdam. En hoe mijn trainingsweek er verder uitzag?

Maandag

Na een weekend met de Gelre Jutbergtrail op zaterdag en nog een uitlooprondje van een uur op zondag, had ik maandag een rustdag. Mijn enkels en kuiten hadden het zwaar te voortduren gehad de afgelopen tijd. En ik had ook een tijd pijn aan de binnenkant van van mijn rechter enkel, waar ik niet helemaal gerust op was. Vandaag niet hardlopen dus. Maar een snelle core-workout, kan natuurlijk wel! Omdat uit mijn fysiologische test batterij kwam dat mijn core-mobilteit wel wat mocht worden verbeterd, deed ik een mobily & core workout.

Dinsdag

Dinsdagavond is trainingsavond. Stefanie is gestopt bij Running Improvement, maar ik train (natuurlijk) wel gewoon verder! Er stond een blokkentraining van 16 km op het programma. Waarvan twee keer 6 km op marahontempo moest worden gelopen en de overige kilometers rustig aan. De tijden gingen goed en mijn enkel hield het tijdens het lopen goed.

Ojeeeeeee

Na de training kreeg ik toch wel behoorlijk last op dat bepaalde punt aan de binnenzijde van mijn enkel. Precies op de plek waar een trainingsmaatje ook pijn had. En hij heeft een peesblessure. O nooooooo… Nu ik in de marathontraining zit en ook nog eens naar Kenia ga om daar te gaan lopen, zit ik echt niet te wachten op een blessure.

Rustig aan

Ik voelde me echt zwaar gefrustreerd en had stiekem zin om keihard te gaan huilen en te gaan stampvoeten. Daar kun je mee wegkomen als je vier jaar oud bent, maar niet als je de twintig jaar (uhmm.. ok eerlijk… dertig jaar) al gepasseerd bent. Ik hield me dus in, maar baalde wel keihard. Maar zoals mijn trainer zei moest ik me maar niet te druk maken en de komende dagen rust houden.

Woensdag

Niet hardlopen vandaag. Mijn enkel voelde al een heel stuk beter. Maar ik wist niet wat ervan moest denken. ’s Avonds deed ik Yin Yoga. Yin Yoga is een goede tegenhanger voor een dynamische sport als hardlopen. Bij Yin Yoga draait het om lang in de poses blijven en aandacht voor je lichaam. Een meditatieve vorm van yoga die ook perfect is in tijden van stress. Ook iets voor Stefanie dus… ideaal in tijden van drukte 😉

Donderdag

Ook vandaag hoefde ik niet te lopen. Dat kwam goed uit want na mijn werk had ik nog een afscheidsborreltje. Ik blijf bij dezelfde werkgever, maar ga in een andere vestiging werken. Dichter bij huis, dus dat is wel een fijn. Vandaag dacht ik even niet aan alle regels over gezond eten. Vanavond mocht ik wel genieten van wijntjes, bitterballen en pizza, vond ik.

Vrijdag

En dat terwijl ik de volgende dag een afspraak had bij sport diëtiste Anja van Geel bij Papendal. Maar natuurlijk mag je af en toe best zondigen. Zoals ook altijd bij onze koelkast kijkdagen naar voren komt, is ‘balans’ de sleutel. Binnenkort volgt er trouwens nog een uitgebreide blog over onze bezoeken aan Anja!

Omdat ik niet helemaal gerust was op mijn enkel vroeg ik de fysio bij Papendal ernaar te kijken. Ik kreeg groen licht om de volgende te lopen, maar ik moet het wel in de gaten houden en bij pijn natuurlijk stoppen.

Zaterdag

Want op zaterdag stond er een run van maar liefst 34 km trailrun op het programma. En zaterdag was het eindelijk eens droog en scheen de zon! De tocht was echt geweldig!

Training recap: week 8

Op de website van Running Improvement staat een verslag en een filmpje van deze loop. Mijn enkel hield het onderweg aardig goed, gelukkig! Wel had ik na de tijd last, dus ik moet het in de gaten houden.

Zondag

Vandaag was het weer geweldig weer om te lopen. En er stond eigenlijk 15 km hardlopen op het programma, maar in verband met mijn enkel, leek rust mij verstandiger. Ik deed wel kracht en core-training. Na de 34 km van zaterdag heb ik wel vertrouwen in Rotterdam. Behalve mijn enkel voelde alles heel goed. Nog ‘even’ een hoogtestage in Kenia en ik ben er klaar voor 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien − zeven =