Hotspots,  Trailrunning

De 10: Epic Trail Races

Foto via www.cappadociaultratrail.com

De 10: Epic Trail Races

Nu Stefanie op vakantie is, kan ik (Erlinde) het tijdens de vaste rubriek op donderdag ongegeneerd over trailrunning hebben 😉 Want Stefanie is meer een ‘weghardloper’ en haar hart ligt niet echt bij de de trails. Zo enthousiast als ik ben over trailrunning, is ze dus zeker niet, maar wie weet dat ik haar toch nog een keertje kan overhalen. Misschien zelfs wel met één van deze 10 epische trail wedstrijden.

Skyrunning

Volgend jaar wil ik heel graag meedoen met een trailwedstrijd in de bergen. Welke race dat zal zijn, dat weet ik nog niet, maar er staan er een aantal hoog op mijn lijstje. En daaronder zijn ook een paar skyraces. Skyrunning is het ‘extreme’ onderdeel van mountainrunning, waarbij je rent op een hoogte van meer dan tweeduizend meter met een hellingshoek van meer dan dertig procent.

Hoog gegrepen

Over het algemeen zijn de afstanden van deze races lang, tot zeer lang, maar er is vaak ook een mogelijkheid om voor een -relatief- korte afstand te kiezen. Dat is meer iets voor mij. Want om volgend jaar nou gelijk een ultramarathon in de bergen te gaan rennen, dat is wel een beetje te hoog gegrepen. Daar ben ik nog (lang) niet klaar voor, maar als ik de onderstaande filmpjes bekijk, dan ziet het er zo geweldig uit en dan doe ik ze het liefst allemaal. 

De 10 epic trails

1. Cappadocia Ultra Trail, in Turkije. Deze trail vindt plaats op 24 en 25 oktober 2015. Er is ook een afstand van 33 km. Inschrijven kan nog!

 

2. Tromsø Skyrace, Noorwegen. Er is ook een optie voor een korte afstand: de 20 km.

 

3. Marathon du Mont Blanc in Frankrijk. In weekend van 25 juni 2016. Er is een korte afstand van 10 km en een korte afstand van 23 km. Inschrijven kan vanaf 21 september 2015.

 

4. Eiger Trail, Zwitserland. Op 16 & 17 juli 2016. Er is ook een optie voor een korte afstand: 16 km.

 

5. Transvulcania, La Palma, Canarische Eilanden. Met een korte afstand : de halve marathon.

 

6. De matterhorn Ultraks Trail, Zwitserland. Hier is de mogelijkheid om 30 km of 16 km te lopen.

 

7. Učka Trail, Kroatië. Er is een optie om een korte afstand te lopen: 16 km.

 

8. Ultra Trail Atlas, Marokko. Er is eveneens een korte afstand van 26 km.

 

9. Trail festival des Templiers, Frankrijk. Je kunt hier ook kiezen voor korte afstanden zoals 15 km, 18 km 26 km of 32 km.

 

10. Dolomites Skyrace, Italië. De race is 22 km lang met 1750 hoogtemeters.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 − 6 =