Roadrunning,  Triathlon

Is er leven na het lopen?

Wie ooit met mij uit eten is geweest, weet tijdens het bestellen gelijk waar ik moeite mee heb: Keuze’s maken. Het leven voelt soms aan als een oneindige menu kaart van de Chinees. Wat moet ik kiezen? Ik vind zoveel lekker (in het geval van eten;), leuk of interessant. Het liefst doe ik dan ook veel duizend-en-één verschillende projecten. Tegelijkertijd.

Focus

De afgelopen jaren heb ik me qua sporten heel erg gefocust op het hardlopen. Ik trainde bij een geweldige hardloopclub in Arnhem, Running Improvement. Een prestatiegerichte club. Hierdoor ben ik veel beter gaan lopen. Maar de de toffe leden, de sfeer en de gezelligheid zijn minstens zo belangrijk. Ieder lid van Running Improvement is bijzonder en dankzij Running Improvement heb ik er een flink aantal geweldige vrienden bijgekregen.

Stoppen bij Running Improvement

Toch heb ik na de Wales Marathon van vorig weekend, besloten om te stoppen met Running Improvement. Niet omdat het niet bevalt, maar omdat het op dit moment niet past in mijn leven.

Per 1 augustus a.s. start ik met een nieuwe baan in Amersfoort. Ik maak een carrière switch: van jurist naar communicatie adviseur/ content specialist. Daar heb ik ontzettend veel zin in en ik heb besloten dat ik me wil focussen op mijn nieuwe baan.

Asics Frontrunner

Dat wil niet zeggen dat ik geen hobby’s kan hebben, maar ik wil wat minder prestatie gericht trainen. Ik vind het fijn om nu een meer ‘go with the flow’ houding te hebben. Dat is vooral handig aangezien ik ASICS Frontrunner ben. Veel leuke frontrunner evenementen en wedstrijden dienen zich vaak last-minute aan. Dan is het handig om een beetje flexibel te kunnen zijn.

Run….

Hoewel de titel van de blog doet vermoeden dat ik stop met hardlopen, is het tegendeel het geval. Ik ben heel blij dat de blessure onder mijn voet verdwenen is en dat ik het lopen weer kan opbouwen. Hardlopen is mijn grote liefde en ik kan niet zonder!

Bike & Swim

Tijdens mijn blessuretijd ben ik wel (opnieuw) verliefd geworden op een andere sport. Fietsen. Mountainbiken is mijn oude liefde, om nog maar in dezelfde beeldspraak te blijven. Daarnaast is er nog een andere sport die mijn aandacht heeft getrokken. Dat is zwemmen. Tegelijkerlijkertijd ben ik ook een beetje bang voor deze sport.

I-Tri

Wie ondertussen mee heeft zitten rekenen, komt op de volgende formule. Hardlopen + fietsen + zwemmen = TRIATHLON. Gemaakt voor mensen die geen keuze kunnen maken ;-).

The only way to finish is to start

Vanaf morgen start ik met mijn triathlon training. De wedstrijd is op 27 augustus. Ik ga niet gelijk voor de Iron man, maar begin met een 1/8 triathlon. Dat betekent dat ik 500 meter moet zwemmen, 20 kilometer moet fietsen en 5 km moet hardlopen. Over dat lopen en fietsen maak ik me niet zo’n zorgen. Dat zwemmen is een ander verhaal. Ik wil die 500 meter wel in borstcrawl kunnen doen.

Triathlon voor Dummies

Daar kan ik alle hulp en zwemlessen voor gebruiken. En waar kun je beter trainen voor een triathlon, dan bij een triathlon vereniging? Nergens toch! Daarom ga ik bij TVA (Triathlon Vereniging Arnhem) starten met een cursus Start2Tri. Een ‘Triathlon training for Dummies’. Dat boek bestaat trouwens echt! Dat stukje literatuur heb ik inmiddels ook in mijn bezit. Aan de voorbereiding zal het in ieder geval niet liggen op 27 augustus..

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 + veertien =