Yoga

Yoga voor mannen

Na -pak ‘m beet- drie jaar was deed ik afgelopen maandag weer eens mee met een Bikram Yoga les. Voor de mensen die geen idee hebben wat Bikram is… Dat is een bepaalde vorm van yoga. Kenmerkend daarbij is dat het wordt beoefend in een ruimte waar het zo’n 40 graden is. In de volksmond wordt het ook wel zweetyoga genoemd. Dat klinkt wat minder charmant. Maar dat terzijde.

Zeldzaam

Wat me (weer) opviel waren de mannen in de zaal. Of beter gezegd: het gebrek daaraan. Hoewel er wel degelijk mannen meededen en de yoga docent ook een man was, waren er toch hoofdzakelijk dames in de zaal.

Broga

Of het nou terecht is of niet, yoga wordt door de meesten mensen nog steeds beschouwd als de vrouwen ‘sport’. Tuurlijk, mannen doen ook aan yoga, maar in de yoga lessen zijn ze vaak op 1 hand te tellen. Door een groeiend aantal yoga studio’s wordt daarom geprobeerd om de “stijve mannen” naar de lessen te lokken. Met de zogenaamde “Broga” bijvoorbeeld.

Yoga for ‘bros’: more macho and less mantra…

Ofzoiets. Yoga speciaal gericht op mannen.

Yogini’s

Bij sommige yoga studio’s kom je er als vrouw niet in, bij die “yoga voor mannen” lessen. Maar waarom zouden mannen niet met vrouwen willen yoga-en? Al kan ik me best voorstellen dat het best intimiderend kan zijn om -voor het eerst- mee te doen met een yoga les. Tussen allemaal strakke yogini’s, die zich zonder enkele moeite dubbelvouwen. Maar dat geldt denk ik voor iedereen. Ongeacht of je nou man of vrouw bent.

Yoga met ballen

Hoe dan ook, bij Broga® mag je als vrouw ook meedoen. Volgens eigen zeggen op de website van Broga®, is dit de ultieme yoga workout en dé manier om stoere mannen en vrouwen op de yogamat te krijgen. Deze yoga workout is ontwikkeld door American Football professional Matt Miller en is gericht op het verbeteren van flexibiliteit, de opbouw van kracht, uithoudingsvermogen en mobiliteit, het verminderen van blessures en het verbeteren van prestaties bij andere sporten.

#Yoga addict

Dus mannen, geen excuses meer. Pak een lesje Yoga mee. En of dat nou Broga is of dat je gezellig tussen de dames Bikram gaat doen, dat maakt niet uit. Want yoga is een goede aanvulling voor sporters, die hun lichaam soepel en fit willen houden.

Foto via Brogamats.com

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × een =