Giveaway,  Roadrunning

Terugblik 2017 & (hardloop)boeken winactie!

Zondag is het zover, de laatste dag van 2017! We kunnen het nieuwe jaar niet ingaan zonder een terugblik op het afgelopen jaar. Aan de hand van de best bekeken blogs kijken we terug naar ons 2017: met successen, hoogtepunten, dieptepunten, blessures, bijzondere wedstrijden én nieuwe sporten! En om het nieuwe jaar goed te beginnen geven we een setje van twee boeken van (Anne-Merel de Jongh en Esther Roelofs) weg!

Raceverslag Marathon Rotterdam 9 april 2017 (door Anne-Hester)

“‘Ik heb nog nooit’, het is een bekend drankspelletje. Roep iets wat je nooit zou doen, en iedereen die het wel heeft gedaan is veroordeeld tot een shotje van welke sterke drank maar voorhanden is. Hoe ik me dit herinner, ging het altijd van kwaad tot erger. Onschuldige suggesties als ‘Ik heb nog nooit parachute gesprongen’ gingen al snel over in ‘Ik heb nog nooit naakt gezwommen’ en exotischer varianten. Er was altijd wel een overtreffende trap en altijd wel iemand die tot veler verbazing toch een shotje nam.

Mijn probleem bij ‘nooit’-gerelateerde uitspraken is mijn intrinsieke recalcitrantie. Het is me door de jaren heen opgevallen dat bij alles waarvan ik heel hard riep dat ik het echt noooooit zou doen, ik mezelf kennelijk graag het tegendeel wilde gaan bewijzen. Zo zou ik nooit puntschoenen kopen, skinny jeans gaan dragen, op skivakantie gaan en ik zou later echt nooit op mijn moeder gaan lijken”.

Het hele verslag lees je hier

Terugblik 2017 & (hardloop)boeken winactie!

Raceverslag Eiger Trail 22 juli 2017 (door Sanne):

“Daar waar ik de afgelopen paar uur heb uitgekeken naar dit laatste stuk, stokt mijn adem op het moment dat we er arriveren. Op dit stuk asfalt zou zelfs een berggeit uit Chamonix zich nog vergalopperen. Het is zo steil dat hardlopen bijna onmogelijk is. Als Alberto Tomba op een krap gestoken slalom ‘skiën’  we zigzaggend naar beneden. Mijn bovenbenen ontploffen, maar hey, we zijn er bijna.

De laatste kilometers. “Damn! Wat is het heet!”  We passeren nog de nodige lopers en bedwingen ook de allerlaatste klim (wat een M*%M$*F&! trouwens!). En dan.. Finish!! Na 9 uur 19 minuten en 19 seconden stap ik over de lijn van mijn eerste (baby) Ultra. Wat een heerlijk gevoel!!!” 

Het hele verslag lees je hier. 

Terugblik 2017 & (hardloop)boeken winactie!

Raceverslag Veluwse MTB competitie Zutphen (door Erlinde)

“Na een iets te korte nacht en nét iets teveel Antwerpse biertjes in een Arnhemse kroeg (Sanne was vrijdag jarig, vandaar), ging op zaterdagochtend de wekker. ‘s Middags was dé wedstrijd, mijn allereerste MTB wedstrijd ooit. Met -nu al- de allerslechtste wedstrijd voorbereiding ooit.

Normaal gesproken drink ik geen alcohol de dag voor een (hardloop)wedstrijd, of hooguit 1 wijntje en ga ik op tijd naar bed. In ieder geval houd ik er rekening mee. Maar nu zat ik opgezadeld met een lichtelijke kater. Heel irritant van mezelf. Althans zo dacht ik er vandaag over. Gisteren vond ik het nog een goed idee, die Antwerpse bollekes en was het gewoon té gezellig. Even speelde ik even met de gedachte om niet aan de wedstrijd mee te doen en zelf een grote ronde op de MTB te gaan fietsen. Maar dat zou wel heel slap zijn”..

Het hele verslag lees je hier. 

Terugblik 2017 & (hardloop)boeken winactie!

Winactie!

Tot slot -om het oude jaar af te sluiten en om het nieuwe jaar goed te beginnen- geven we 1 x een setje boeken weg. Wil jij komend jaar een (halve) marathon lopen? Of ken je iemand die dat wil en nog wat extra motivatie kan gebruiken? Dan komt het boek van Anne-Merel de Jongh ‘Ik heb geen zin’ vol inspirerende loopverhalen om je van de bank naar de deur te krijgen, vast goed van pas. Daarnaast krijg je het boek ‘Mama’s marathon’ van Esther Roelofs een hardloopgids voor moeders (en ook voor niet-moeders trouwens).

Wat moet je doen om te winnen?

Laat helemaal onderaan deze post een reactie achter en laat weten waarom je beide boeken wilt winnen. De winactie loopt tot vrijdag 5 januari a.s. Daarna krijgt de winnaar persoonlijk bericht.

24 Comments

 • Mano van der Gragt

  Ik wil graag winnen omdat ik in maart 2018 mijn allereerste halve marathon loop. Maart 2017 was mijn allereerste wedstrijd. Ik liep toen 5 kilometer. In september 2016 ben ik voor de derde keer in twee jaar geopereerd aan mijn knie. Mijn oude sport, judo, mag en kan ik niet meer. Niemand had gedacht dat ik ooit zou kunnen hardlopen. En hier ben ik, klaar voor de halve marathon!

 • Eleni

  Wat een mooie terugblik! 2017 is een jaar waar jullie trots op mogen zijn! Ik zou de boeken heel graag willen winnen, omdat ik Annemerels vlogs met plezier volg en het nieuwe jaar graag in wil gaan met een nieuwe dosis motivatie. Na jaren met strikte doelen (tot de Rotterdam marathon 2017), moet ik nu iets meer moeite doen mezelf te motiveren. Het boek zou goed van pas komen!

 • Edgar

  Ik ben dan wel geen run-waygirl, maar ik ben ze wel aan het maken ?.
  Afgelopen kerst heb ik onze oudste dochter het boek van Anne-Merel gegeven. Zij is met de nodige moeite aan het trainen voor haar eerste 10 km loop ever, de Monikkenloop op 24-3. Ook mijn jongste wil daar lopen, ook zij kan wel een zetje gebruiken. Voor haar wil ik het boek winnen.

  Daarnaast loop ik de afgelopen jaren geregeld samen met mijn vrouw. Zij is heel enthousiast, maar heeft nog niet aan veel loopjes meegedaan. Wie weet inspirireert ‘Mama’s marathon’ haar…

 • Wendy

  Een nieuw jaar, nieuwe ronde nieuwe kansen zegt men. In 2017 ben ik gestart met hardlopen en man wat ging dat zwaar. Maar opgeven is geen optie toch? Dus door. Heerlijke trainingen mogen volgens, wedstrijdjes gedaan (voor de fun natuurlijk) en nu aan het einde van 2017 denk ik aan een halve marathon. Zou het gaan lukken in 2018? Mijn doel is bepaald. Inmiddels lees ik alles wat ook maar te maken heeft met hardlopen en deze boeken zouden daar zeker bij helpen. Ik wens iedereen een hele fijne jaarwisseling toe en voor 2018 heel veel plezier met alle loopjes en kilometertjes.

 • Debbie

  Wauw, leuke winactie ! Zou graag mee willen doen. Ben september 2016 begonnen met start to run en heb het hardloopvirus te pakken gekregen. Het lijkt mij een geweldige uitdaging om een keer een halve marathon te lopen en wil daarvoor heel graag trainen. Deze boeken zouden dan ook een extra motivatie zijn om door te zetten !!

 • Audrey

  Ik ben Audrey, 40 jaar. Ik zou beide boeken heel goed kunnen gebruiken. Een moeder (van 2 zoontjes), die haar 1e halve marathon gaat lopen op 11 maart. 😀
  De CPC loop, Den Haag.

 • Patty Lakenman

  Een mooie terugblik! Ik kijk zelf ook terug op een mooi jaar als echte run-way girl met meerdere halve marathons en trailruns. Volgend jaar sta ik o.a. aan de start vd marathon in Rotterdam, daar zouden deze boeken een mooie bijdrage aan kunnen leveren! Voorbereiding is het halve werk!

 • Anita H.

  Mij op het lijf geschreven. 2x meegedaan aan Start to Run en beide keren moest ik afhaken wegens gezondheidsklachten. Ik wil het nu graag, op eigen houtje, opnieuw aangaan.

 • Diana Rietveld

  Leuke blogs en winactie Erlinde & girlz! Ik wil de boeken graag delen met een vriendin van mij die aan de andere kant van NL woont. Ze is net (weer) moeder geworden. Al tijden willen we samen aan een loop meedoen. Dit is een mooie stok achter de deur om samen te gaan trainen en veel loopplezier te beleven.

 • Mariska

  Wat extra motivatie om te trainen voor de Rotterdam marathon gaat zeker van pas komen. In 2016 niet kunnen starten, maar in 2018 ga ik ervoor ?. Eerst trainen en daarna met een boek bijkomen op de bank ?

 • Maaike Frijters

  Ik wil die boeken heel graag winnen. Ben eindelijk 18 jaar. Vanaf nu mag ik dus halve marathons gaan lopen. Dat ga ik ook zeker doen?‍♀️?

  • Maaike

   Ik wil die boeken heel graag winnen. Ben eindelijk 18 jaar. Vanaf nu mag ik dus halve marathons gaan lopen. Dat ga ik ook zeker doen?‍♀️?

 • Corine

  Hardloopboeken❤️. Zou super tof zijn om het nieuwe jaar met al die inspiratie te beginnen. Een jaar waarin hopelijk nieuwe dromen werkelijkheid worden. En zonder al te veel obstakels. #nevergiveup

 • Toke

  Heerlijk wat leesvoer voor de koude maanden die in Canada gaan komen! Gevoels temperatuur van – 37 deze week zag ik haha, daar mag wel wat leesvoer bij voor na een koude run voor het haardvuur.

 • Marieke Ruigrok

  Ik zou graag deze boeken winnen… deze hardlopende mama is na een lange blessure weer #upandrunning en merkt dat de mentale drempel soms hoog is. Misschien dat dit mij kan helpen om weer een echte #run-waygirl te worden…

 • Elana

  Wat een toffe winactie weer!
  Ik zou (een van) beide boeken graag willen winnen omdat ik onwijs geïnteresseerd ben in hoe andere mensen hun leven met betrekking tot sport indelen en ervaren. Een jaar geleden liep ik eigenlijk vooral hard omdat ik het leuk vond, maar inmiddels heeft het opzoeken van mijn grenzen de overhand genomen en heb ik al dingen gedaan die ik,
  mede door gezondheidsproblemen, nooit had durven dromen 5 jaar geleden. Nu ik sinds relatief kort een hoop mensen volg die ook zo van sport houden als ik, ben ik erachter hoe waardevol die ervaringen zijn voor mijn eigen kijk op sport en de sportwereld. Ik kan daar heel veel van leren!

 • Marlou Remeeus

  Wat een leuke blog & win actie. Deze boeken & vooral het boek van Annemerel staan al een tijdje op mijn lijstje. Waarom ik ze zo graag wil winnen? A.s. 8 april ga ik mijn tweede marathon lopen en deze boeken komen daar goed bij van pas. Vandaag heb ik het nieuws te horen gekregen dat ik hardlooprust moet houden ivm een rug blessure en het boek van Annemerel zou dan heel goed van pas komen. Na zo een dip vind ik het altijd lastig weer aan de gang te moeten … Soooo fingers crossed!??

 • Esther Opstal

  Ik doe graag mee, omdat ik een maart mijn halve marathon ga lopen!! En ik graag tips en tricks wil zodat ik er alles aan te kan doen, om die halve in maart te rocken!?

 • Daniëlle Willems

  Dit jaar ga ik min 2e marathon lopen en dat is de kustmarathon Zeeland! De mooiste en zwaarste marathon van Nederland zou het zijn…! Ik kan daarom wel wat motivatie, tips en trucs gebruiken om de finish te halen! Deze boeken zouden dus goed van pas komen! Lekker lezen en wegdromen!
  Groetjes!

 • Marloes

  Ik zit al een tijdje na te denken om een marathon te lopen. Al meerdere halve marathons gelopen, maar een marathon blijft toch iets engs. Ik hoop dat ik met deze twee boeken net dat laatste zetje krijg en er dit jaar gewoon voor ga ??

 • Katja Boor

  Gewoon even heel hard nodig, niet zo zeer omdat ik geen zin heb maar lichamelijk niet altijd kan/mag hardlopen. Ideaal om op de bank niet kwijlend of jaloers naar hardlopende mensen te kijken, maar gewoon chill lekker lezen in haar boek ?

  Liefs Katja

 • Melissa van der Zande

  Ik wil graag winnen omdat ik na het herstellen van een blessure weer opnieuw moet gaan trainen voor de halve marathon. Ook ga ik dit jaar mijn eerste marathon lopen, dus een beetje extra motivatie zou zeker van pas komen! Mijn eerste marathon gaat in New York plaatsvinden, voor KiKa en ik wil natuurlijk mijn sponsors niet teleurstellen en een mooie marathon lopen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × drie =