Reviews

Shinen ondanks de winter

Afgelopen week vertoefde ik in Egypte. Voor het eerst (en laatst) in mijn leven was een all-inclusive resort aan de Rode zee een week lang onze uitvalsbasis. De keuze was ingegeven door de behoefte aan rust en mooi weer. Beide zijn gelukt, en terwijl Nederland gebukt ging onder een ware sneeuwstorm draaide wij ons nog eens om op een strandbedje en renden we in short en top door de woestijn: 25 graden!

Des te groter is het contrast wanneer ik voor mijn eerste after-vacation-training de deur uit mag, de vrieskou in. Wanneer ik uit het raam kijk denk ik met weemoed terug naar mijn strandbedje. Het is koud, nat en grauw buiten en ik heb alles behalve zin om naar buiten te gaan. Ik heb een hekel aan trainen in natte kou. Het (letterlijke) lichtpuntje dat me over de streep trekt is het feit dat ik vandaag voor Fusion wat wintergear mag testen. Ik test voor hen de C3 Long (gelukkig) Tight,  het C3 Sweatshirt en het S1 Run vest. En als klap op de vuurpijl de headband om te voorkomen dat mijn oren er af vriezen.

Fusion is een Deens merk dat zich specialiseert in de productie van hoogwaardige functionele sportkleding voor triatlon, fietsen en hardlopen. In Scandinavië zijn ze marktleider en ook in andere landen in Europa, waaronder Nederland, is het merk niet meer weg te denken uit de sportwereld. Niet alleen in de triathlon wereld maar ook op de fiets, weg, trails en survivalparkoersen kom je Fusion met regelmaat tegen.

Al wanneer je je bestelling uit de doos haalt begrijp je waarom. Dit merk onderscheidt zich van andere merken door middel van het gebruik van hoog technische materialen en denkt serieus na over het ontwerp en de functionaliteit van hun kleding. Dat wat je niet nodig hebt ontbreekt. In dat wat je wel nodig hebt is voorzien.

Fusion C3 Long Tight

Het liefste zou ik vandaag natuurlijk in mijn shorts over de dijk paraderen. Mijn vers opgedane kleurtje zou niet misstaan tegen de grauwe achtergrond. Maar een blik naar buiten doet me rillen. Dan maar sexy legs in de C3 Long Tight. Een keuze waar de koukleum in mij erg blij mee blijkt. De tight is heerlijk warm en het Comp3 materiaal zit met een lichte compressie als gegoten.

Dat ie ook nog tegen een stootje kan (fijn voor tijdens het trailen!) blijkt wanneer ik onderweg een kleine braamstruik meepik. Niets van terug te zien bij thuiskomst.

En dan … De pockets! Wie Fusion kent kan het onmogelijk ontgaan zijn dat het merk een briljante oplossing heeft gevonden voor het “waar laat ik onderweg mijn voeding en telefoon probleem”. De pockets aan de zijkant van de tight bieden voldoende ruimte. Tijdens een training of race in winter wonderland raken je gelletjes in ieder geval niet bevroren! Niet voldoende ruimte in de pockets? Dan bevindt zich achterop de tight nog een klein vakje waarin je het nodige kan wegstoppen.

Fusion C3 Sweatshirt

Het sweatshirt doet zijn naam geen eer aan. Want dat ik zweet tijdens deze toch redelijk intensieve training voel ik nauwelijks. De warme en superzachte Comp3 stof sluit nauw aan om mijn lijf en zit heerlijk. Ook het shirt is van hoogwaardige stevige kwaliteit. Ik kan me dan ook voorstellen dat het bij een bootcamp-les of andere outdoor trainingen en activiteiten zeer goed te gebruiken is.

Het shirt is er een in de categorie ‘less is more’. Stoer, simpel en bloedmooi in mijn optiek. Ik hou er van! De grijze kleur maakt het net even anders dan anders en geeft (thank you Fusion!) GEEN donkere verkleuring wanneer je zweet.

Fusion S1 Run Vest

Wanneer ik het S1 Run Vest uit de verpakking haal krijg ik even de neiging mijn zonnebril er bij te pakken. Dit is shinen 2.0. Damn! Wat een kleurtje. Het vest blijkt me niet alleen een winddicht en waterafstotend extra laagje te bieden, het zorgt er ook voor dat niemand me over het hoofd ziet. Precies zoals Fusion het bedoeld heeft. In aansluiting op al het andere veilige dat uit Scandinavië komt: Veiligheid voor alles! De tijden dat ik onzichtbaar mijn trainingen op de weg afwerkte zijn voorbij.

Anders dan sommige andere run-vesten heeft deze niets weg van een jutte zak. Het vest is mooi getailleerd en sluit goed aan, zonder dat het me beperkt in mijn bewegingsvrijheid. Mijn huissleutel, die ik voor de verandering eens niet vergeet, stop ik weg in het borstzakje.

Conclusie

Ik ben fan! Het is de tweede keer dat ik Fusion outfit probeer en opnieuw ben ik verrast door de kwaliteit en het comfort. Ze slagen er in goed zittende, kwalitatief zeer goede en mooie sportkleding te produceren met een zeer professionele uitstaling.

Dat ze bij Fusion weten wat ze met de winter aanmoeten werd al snel duidelijk. Ondanks het feit dat de temperatuur zich zo rondom het vriespunt begeeft heb ik het de hele training geen moment koud gehad. Het is bijna verbazingwekkend hoe de ogenschijnlijk dunne kleding je warm houdt zonder dat je er enorm van gaat zweten. De combinatie van het sweatshirt en het runvest is (voor mij) ideaal bij een stevige training iets onder het vriespunt. Het voordeel van een dubbele laag is dat je het vest eventueel ook uit kan trekken of het bij minder belachelijk koude temperaturen met een t-shirt kan dragen.

Tijdens een race of een trail is het vest gemakkelijk weg te laten en maak je de blits met deze less is more outfit.

Ik paradeer over de dijk in deze outfit en trainen in dit materiaal is een klein feestje. Het zit heerlijk, comfortabel en biedt voldoende bewegingsvrijheid. Ik voel me het dametje in deze combinatie. Shinen 2.0! Ik zou bijna hopen op een lange winter…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × 4 =