Sport & voeding

De 10: lekkerste alcoholvrije biertjes

Op het terras een (wit)biertje drinken is fijn, maar alcohol is helaas niet goed voor je lijf. Daarnaast is alcohol een grote bron van calorieën, dus als voor je voor een slankere versie van jezelf of voor een sixpack gaat, dan kun je dat biertje beter omruilen voor een alcoholvrije variant. Hier zijn de 10 lekkerste alcoholvrije biertjes voor op het terras, de kroeg of na het sporten. Want hoera, sommige alcoholvrije biertjes zijn ideaal als sportdrank!

1. Erdinger alcoholvrij.

Erdinger profileert zich bijvoorbeeld als een isotone sportdrank. Isotoon wil zeggen dat het bier snel in het lichaam wordt opgenomen en dus ideaal is om na een sportprestatie te drinken om het vochtverlies te compenseren. De isotone werking geldt niet voor ieder alcoholvrij bier. Veel normale alcoholvrije bieren werken vochtafdrijvend, maar wel in veel mindere mate dan alcoholhoudende bieren.

2. Warsteiner alcoholvrij

Ook de alcoholvrije versie van Warsteiner is een isotone sportdrank. Warsteiner met alcohol is heerlijk bier, maar zonder alcohol is Warsteiner ook heel goed te doen.

3. Weihenstephaner Weisse Alkoholfrei

Een lekker alcoholarm witbiertje met een goed schuimkraag en een licht zuurtje. Ideaal zomerbier!

4. Hoegaarden witbier 0,0%

Nog een witbiertje, met de traditionele Hoegaarden-ingrediënten (tarwe, hop, koriander, gerstemout, sinaasappelschil en water). Ook nog een vleugje citrus voor extra verfrissing.

5. Hoegaarden Rosée  0,0%

Hoegaarden witbier 0,0% heeft ook een zusje, dat over het algemeen meer door de vrouwelijk bierdrinkers zal worden gewaardeerd. De 0,0 % Rosée heeft nagenoeg dezelfde smaak als Hoegaarden Rosée, maar dan zonder alcohol. Een verfrissend drankje, met de smaak van frambozen.

De 10: lekkerste alcoholvrije biertjes
6. Amstel 0.0%

Amstel 0.0% is een geheel alcoholvrij bier.  Volgens een consumententest is deze het het meest verfrissende alcoholvrij bier.

7. Grolsch Radler 2 %

Grolsch Radler is niet geheel alcoholvrij, maar bevat wel veel minder alcohol. Het is een combinatie van Grolsch Premium Pilsner met citroen- en sinaasappelsap. Het is natuurlijk gebrouwen met pure ingrediënten, zonder conserveringsmiddelen of kunstmatige zoet- en kleurstoffen.

8. Bavaria Radler 0.0%

Bavaria Radler 0.0% is wél alcoholvrij. De smaak is die van citroenlimonade met een lichte biersmaak.  Bavaria Radler bestaat uit water, gestemout, tarwe, hopextract en citroenlimonade.

9. Franziskaner Weissbier Alkoholfrei

Een topper onder alcoholvrije bieren, de Franziskaner Weissbier Alkoholfrei. Gebrouwen volgens een eeuwenoude brouwtraditie en het ‘reinheitsgebot’ van 1516.

10. Veltins alcoholvrij bier

Deze Veltins schijnt erg populair in Duitsland te zijn. Veltins smaakt natuurgetrouw doordat het bier is gedealcoholiseerd. De smaak van pils, maar dan zonder alcohol.

Cheers!

3 Comments

  • run-waygirls

   Thanks Marcel. Hahaha, nee Radler is inderdaad geen echt bier 😉 Jij hebt een goede website voor alcohol vrij bier, zien we achter je link. Genoeg keuze daar!

 • Kees

  Mischien eens Jupiler n.a. Proberen.
  Groene krat groen etiket 0.5 %
  Aan m’n neef in een glas gegeven, commentaar, dat is lekker bier wat is het?
  Jupiler n.a.
  Nou dat geloofde hij eerst niet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

tien + vier =