Vrijdag is koelkastkijkdag

Vrijdag = koelkast kijkdag (Madelon Gravesteijn – Baans)

Vrijdag = koelkast kijkdag
Madelon Gravesteijn – Baans

Vrijdag = koelkast kijkdag

Deze dame kan heel goed zwemmen. Werd 49 keer Nederlands Kampioen en zwom op 3 Olympische Spelen. Naast veel sporten is ze ook nog freelance communicatie professional. Maak kennis met Madelon en haar koelkast.

Wie is Madelon?

Hoi, ik ben Madelon Gravesteijn – Baans, communicatieadviseur en oud zwemster. Daarnaast ben ik partner van Glow, Glowmagazine.nl een online magazine voor een healthy & happy lifestyle opgericht door Nienke Becker.

Hoe belangrijk is sporten voor jou?

Heel erg belangrijk. Na 20 jaar topsport was het wel moeilijk een goede balans te vinden tussen gezond eten, sporten en genieten. Als je topsport beoefent zit je zo in een stramien van 25 uur per week trainen en pasta’s eten dat ik opnieuw moest leren wat een “normale” levensstijl is.

 Wanneer ben je begonnen met hardlopen?

In de zoektocht naar een goede balans in sport als in leefpatroon heb ik hardlopen gevonden. Het is mijn uitlaatklep, mijn inspiratiebron en mijn zen.

Nu happy & healthy ?

Ja absoluut en dat deel ik graag met mensen. Als ik ze kan inspireren en motiveren tot een happy & healthy lifestyle dan is mijn doel bereikt. Let’s do this!

Glowmag.nl dat is waarmee jullie mensen inspireren, informeren en motiveren. Wat is jullie hoofddoel?

Mensen denken vaak dat gezond eten heel ingewikkeld is, maar dat valt wel mee. Dat is ook wat Nienke en ik willen laten zien met glowmag.nl! We willen mensen inspireren en motiveren tot een gezonde en fitte levensstijl. Niet met ingewikkelde diëten, maar met gezond verstand, goede en pure producten en voldoende beweging kan iedereen het!

Vrijdag = koelkast kijkdagPassen jullie zelf ook de 80-20 regel toe?

Ja zeker, wij geloven in de 80-20-regel. 80 procent van wat we eten is gezond en de overige 20 procent is speelruimte voor iets wat minder of niet zo gezond is maar wat we erg lekker vinden, een stukje chocola bijvoorbeeld. Suikervrij en koolhydraatloos eten mag dan ‘in’ zijn, maar bestaat in onze ogen niet. Suikers en koolhydraten zitten bijna overal in, ook in fruit en groenten. Bovendien heb je suikers – en dus koolhydraten – nodig. Vooral als je een gezond en actief leven wilt leiden, waarin je voldoende beweegt. En heel af en toe een taartje (oeh carrot cake!) of patatje moet toch ook kunnen? Een gezonde balans maakt je healthy & happy en dat gunnen we iedereen!

Wij hebben de zelfde kijk erop, je leeft tenslotte ook maar één keer. Daarom volgen wij jullie ook zo graag 🙂 Maar laten wij even in jouw koelkast kijken Madelon, of jij daadwerkelijk zo gezond leeft 😉 Show it!

Yes, let’s do it! Mijn koelkast ligt vooral altijd vol met groenten, fruit en eieren. Dat is de basis die ik altijd in huis heb. Ook vind je altijd sla in mijn koelkast, want ik lunch nagenoeg elke dag met een salade. Sla, meestal aangevuld met groenten, peulvruchten en restjes van het avondeten. Superhandig én gezond! Een goede voorbereiding is echt het halve werk. Ik zorg eenmaal per week voor de grootste bups aan boodschappen en denk dus al na over wat ik ga eten. Elke avond ‘prep’ ik mijn lunch voor de volgende dag, plus de healthy tussendoortjes. Ik bak zelf gezonde ontbijtkoek of bananenbrood, of neem gedroogd fruit en nootjes mee.

Preppen is dat het toverwoord bij jou om het gezonde leventje in stand te houden?

Absoluut! Preppen is belangrijk in mijn drukke week. Ik werk als freelance communicatie professional op het gebied van sport & gezondheid en maak vaak veel uren. Ik geef momenteel ook zwemtrainingen en sport daarnaast zelf zo’n 5 tot 6 keer per week. Dus dan moet je wel.

Welke sporten beoefen jij allemaal?

Op dit moment is dat vooral krachttraining (crossfit) en zwemmen. Daarnaast doe ik graag nog aan yoga of fietsen. Het allerliefst trek ik mijn schoenen aan om te gaan hardlopen, maar door een blessure ben ik al een tijdje uitgeschakeld. Ik mis vooral mijn lange duurlopen, niets zo lekker als 2 uurtjes m’n hoofd ‘leeg lopen’ in mijn favoriete stad Rotterdam.

Een veelzijdige dame. Een alleskunner. Om ziet jij eet schema eruit om dit allemaal vol te houden?

Ontbijten doe ik met een smoothie van groenten en fruit, havermout of kwark met fruit. Mijn lunch is dus bijna altijd een salade (of een omelet of soep als ik thuis lunch) en ’s avonds eet ik veel groenten, aangevuld met bijvoorbeeld vis, zoete aardappel, of wat granen zoals rijst, parelgort of quinoa. Ik ben dol op pasta, maar dat eet ik met mate.  Ik eet meerdere keren op een dag, dat ben ik gewend en werkt goed voor mij. Tussendoor zit ik dus regelmatig aan rauwkost, fruit of een gezonde snack.

Vrijdag = koelkast kijkdag
After hard work you need to drink and eat clean
Wat is jou favoriete gerecht?

Mijn favo recept is pasta met garnalen en gezonde roomsaus, daar eet ik bijna mijn vingers bij op!

Heb jij favoriete producten die je liefst eet?

Een paar van mijn favoriete producten? Zacht zomerfruit; als ik frambozen koop dan halen ze het vaak niet tot thuis, onderweg eet ik het hele bakje al leeg! Ook ben ik gek op de goede vette producten, zoals avocado’s, noten en vette vis als zalm en makreel. Zoete aardappel eet ik minstens een keer per week, omdat ik het heerlijk vind! Ik maak er soep van, stamppot, of frieten in de oven, hmmm.

Hou je van eten? Of is het meer een moetje?

Eten is heel erg belangrijk voor me. Vroeger als topsporter was het alleen maar functioneel en daardoor genoot ik er niet van. Puur eten om te kunnen trainen. Nu is eten voor mij nog steeds functioneel, want ik voel me goed en fit als ik de juiste dingen eet, maar ik heb vooral leren genieten van lekker eten. Goede producten, mooie smaken en uitgebalanceerde recepten. Dit maakt eten een stuk leuker!

Zo is het! Helemaal mee eens, het fitte gevoel dat je ervan krijgt zorgt er ook voor dat het ook leuk blijft. Je merkt verschil en dat geeft weer die kik om het vol te blijven houden. Zijn er nog doelen waar je graag naar toe wilt trainen?

In 2014 liep ik de marathon van Rotterdam en New York en dat lijstje wil ik maar al te graag uitbreiden.

Vrijdag = koelkast kijkdag
TCS New York Marathon 2014

De magie van een marathon, het is een mooie bijzondere ervaring. Wij snappen het maar al te goed. Wij wensen jou heel veel succes met alles waarmee je bezig bent. Probeer al je doelen te verwezenlijken en ervan te genieten. Let’s be happy & healthy ! 😉

Zijn er nog vragen voor Madelon?

Heb jij nog een vraag voor Madelon. Dat mag natuurlijk altijd. Plaats deze dan in een reactie hieronder en wij zullen ervoor zorgen dat het bij Madelon terecht komt. En kijk ook even op Glowmag.nl voor nog meer leuke inspirerende en motiverende verhalen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 + 2 =