More Sports,  Raceverslagen,  Triathlon

Voor alles is een eerste keer… Run-Bike-Run

Het is alweer bijna een jaar geleden…. Enthousiast en met knikkende knieën sta ik aan de start. Geen idee hoe ik efficiënt mijn energie ga verdelen over 3! onderdelen. Om nog maar niet te spreken over de wissels. In mijn hoofd heb ik al meer dan 100 keer gewisseld deze week, maar praktisch gezien wordt vandaag toch echt de eerste keer.

Uiteraard ben ik te snel weg en bereik ik na 5 kilometer hard hijgend mijn fiets. Een prima wissel, gevolgd door 20 Kilometer fietsen, vlak, over de dijk van Spijk. Het is fris vandaag, maar gelukkig droog. Opgelucht trap ik de kilometers weg en krijg er steeds meer plezier in. Het blijkt een aardige uitdaging om mijn energie een beetje te verdelen en tegen de kramp aan bereik ik de laatste kilometer van het parcours. Juist ja, opnieuw wisselen. In de stress vergeet ik uit mijn schoen te stappen en klik mijn schoen uit. Nog net voor de balk spring ik van mijn fiets. Als een secretaresse met haast op high heels strompel ik richting mijn fiets, om daar bijna te vergeten mijn helm af te zetten. HELM!!! Hoor ik Robert vanaf de zijlijn roepen, en nog net op tijd kan ik terug richting mijn fiets.

Nog een loopronde! En wie denkt dat zo’n loopronde net zo voelt als de laatste paar kilometer van een loopwedstrijdje, komt bedrogen uit. Run na bike voelt heel vreemd. Mij benen lijken een eigen wil te hebben. Het is afzien die laatste kilometers. Ik kijk om me heen en wordt blij van het publiek. Een enthousiaste speaker… Het laatste bochtje.. En daar is de finish van een allereerste (en zeker niet de laatste) Run-Bike-run.

 

Bijna een jaar geleden stond ik aan de start van mijn eerste Run-Bike-Run. Als niet-zwemmende hardloper, die af en toe eens op een fiets zat, leek het me gaaf om het lopen en fietsen eens te combineren. En gaaf was het!! En de recreantenserie in Spijkenisse bleek er een topplek voor. Je hoeft echt niet de sterren van de hemel te kunnen fietsen of lopen om in het recreantenveld mee te komen.  Een mooie 4e plek was voor me weggelegd. En daarbij… Kon ik mooi na afloop een kijkje nemen bij de echte toppers die het op het Nederlands Kampioenschap tegen elkaar opnamen. Damn!! Wat werd daar hard geraced.

 

Ook zin om je Run-Bike-Run skills te testen??? Wij mogen 2 starbewijzen weggeven!

Laat ons onder dit bericht weten waarom je vindt dat juist jij dit startbewijs zou moeten winnen!!

Waarvoor: De recreantenserie van het Nederlands Kampioenschap Run-Bike-Run

Waar: Spijkenisse

Wanneer: Zondag  7 oktober.

Wat: 5Km lopen – 20 Fietsen – 2,5 lopen.

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 − 2 =