Gear

“Work less adventure more!!” Wintertraining op de fiets!

Brrrrrrr… Een koude rilling trekt over mijn rug wanneer ik door het raam kijk. De zon schijnt en de wereld is bedekt met een mooi laagje sneeuw. Fantastisch weer is het!! Om te skiën, sleeën of snowboarden, als het mij vraagt. Maar… een blik op de kalender laat me zien dat er gefietst moet worden vandaag. De start van het triathlonseizoen komt dichterbij en het aantal fietskilometers dat ik tot nog toe gemaakt heb, is niet om over naar huis te schrijven. Zo af en toe zweet ik eens een uurtje op de Tacx. Maar eigenlijk word ik daar niet heel gelukkig van. Ik ben een buitenmens. Zo iemand waar Bever het altijd over heeft zijn reclamespotjes.

Stolen Goat

Erlinde, ook zo gek op kou, is wel in voor een ritje. Een mooie gelegenheid voor een tweede test van onze nieuwe setjes van Stolen Goat. Want volgens Stolen Goat ben je met hun Climb en Conquer lijn bestand tegen arctische temperaturen, regen, modder en andersoortige extremen.

We testten voor hen de Climb and Conquer Winter Jacket en de Climb and Conquer Deep Winter Full lenght cycle tights die ons in eerste instantie opvielen door de supergave designs waar het merk bekend om staat.

Fietskleding voor mannen en vrouwen

Het merk Stolen Goat is in Nederland nog niet heel veel te zien maar veroverd (terecht) langzaam terrein. En met het motto: “Work less adventure more” lijkt het sporters zoals wij, op het lijf geschreven.
Het merk richt zich vooral op fietskleding en heeft een breed aanbod aan fietskleding voor mannen én vrouwen van alle seizoenen. Sinds afgelopen zomer hebben ze er ook een triatlon-lijn bij met super hippe Tri-suits voor zowel mannen als vrouwen.

Na twee stevige testritjes in modder en sneeuw, kan ik niet anders zeggen dan dat ze bij Stolen Goat hun beloften over de kwaliteit ook waar maken. Want ondanks het gegeven dat het vanochtend ruim onder het vriespunt blijft en de kou in mijn gezicht snijdt, houdt de kleding me warm genoeg. Aan een ondershirtje met lange mouwen heb ik genoeg.

De Jacket en tight zijn beide gemaakt van wind- en waterproof materiaal wat maakt dat ik ook tijdens een zéér modderig mountainbikeritje in de miezer niet doorweekt raak. De druppels blijven op het jasje en de broek liggen en rollen er af. De binnenzijde van het jacket en tight zijn van fleeceachtige zachte stof. Erg comfortabel en geen zweetstofje.

Climb en Conquer Winter Cycling Jackets

Het Jacket sluit mooi aan en heeft een hogere hals die van een wat flexibelere stof is gemaakt. Zoals bijna alle fietsjasjes en -shirts is ook hier de voorkant wat korter. De achterkant valt mooi tot over mijn derriere en kruipt niet omhoog wanneer we op pad zijn. Achterop heeft het Jacket een 3-tal zakken die voorzien zijn van reflectiemateriaal. Op het eerste oog  is daar overdag niets van te zien, maar in het donker lichten ze op. De zakken zijn ruim genoeg om je reservebandje en wat voeding mee te nemen. Het elastiek bovenin voorkomt dat je spullen er tijdens een ruig ritje uitvallen. Opvallend handig is ook het 4e waterdichte zakje dat voorzien is van een gaatje voor het snoertje van je oordopjes.

 

Climb and Conquer Deep Winter Full lenght cycle tight

De tight is aangepast op de vrouwelijke lichaamsbouw en zit als gegoten. Geen platgeslagen kont, of platgedrukte voorgevel omdat er een paar ‘bretels’ op de verkeerde plek zitten. De broek heeft een grijs achterpand op de onderrug waar we wel wat vraagtekens bij hadden. De website leert ons echter dat het een geïntegreerd rugpand is dat speciaal zorgt voor zweetafvoer.

De zeem in de broek is wat dikker maar daardoor vooral zacht en zeker geen ‘luier’ en in tegenstelling tot mijn eerdere winter-fietsbroeken krijg ik geen last van mijn knieën. Ik vermoed dat dit komt doordat er gebruik gemaakt is van verschillende panelen en een elastische stof waardoor mijn knieschijven vrij kunnen bewegen.

Tot slot…

I’m ready to work less and adventure more. Koud of nat buiten? Met deze outfit blijf je een buitenmens en is het weer in ieder geval geen excuus meer om niet op de fiets te stappen.

En wie denkt dat een goed design ten koste gaan van technologie en comfort heeft het mis. Wat bij Stolen Goat slagen ze er in beide aspecten in hun kleding te integreren. Oordeel zelf, maar deze supertoffe, onderscheidende patronen zijn toch een feest om mee op pad te zijn.

 

  

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × 4 =