Vrijdag is koelkastkijkdag

Vrijdag = koelkast kijkdag (Christina)

Vrijdag = koelkast kijkdag

Vrijdag = koelkast kijkdag (Christina)

Na haar HAVO diploma wilde zij naar de dansacademie, maar haar nuchtere ik paste niet echt in dit wereldje. Ze koos voor de fitness industrie en is er sindsdien niet meer weg te slaan. Haar killer body zegt al voldoende. Deze vrouw is op en top fit, een echte performer en een groot voorbeeld voor iedereen. Wij vliegen snel richting de fitness om ook zo’n killer summer body te kweken ;)….. Maken jullie alvast kennis met Christina.

Vertel eens wie is Christina?

Hoi, ik ben Christina, 35 jaar en woon in Bunschoten.

Wat heb jij gestudeerd?

Na mijn HAVO wilde ik eerst naar de dansacademie, maar mijn achtergrond was Jazz ballet. Ik miste dus het klassieke ballet. Ook ben ik vrij nuchter voor het dans wereldje, dus dat was het uiteindelijk toch niet. Ik besloot mij te richten op de fitness industrie. Ik heb heel veel verschillende opleidingen gevolgd bij de AALO en in het buitenland. Nog steeds school ik mezelf altijd bij, want de fitness wereld is constant in beweging. Dus up to date blijven is erg belangrijk.

Wat doe jij nu eigenlijk qua werk dan?

10 jaar geleden ben ik voor mezelf begonnen als freelancer en nu werk ik als personal trainer en groepsles docent voor Get Flexible en ik begeleid ook mensen die ik thuis train.

Maar hoe ben jij bij Nike terecht gekomen?

Toen ik net voor mezelf begon heb ik contact opgenomen met Get Flexible (dit bedrijf verzorgt sportfaciliteiten bij meerdere grotere bedrijven en sportscholen). Toen vroeg ik of ik een lesje mocht draaien. Het antwoord was: Bewijs jezelf maar en…. Oh ja, het is in het Engels en …. Oh ja, het niveau is hoog. Uiteindelijk werk ik er al 8 jaar. Nu 3 dagen in de week met heel veel plezier.

Heb jij vroeger ook veel gesport toen jij klein was?

Toen ik heel klein was, begon ik met turnen, met ritmische gymnastiek. Daarna ging ik op Jazz ballet en dat heb ik tot mijn 20ste gedaan. Ook heb ik wedstrijden gedraaid en vond dat echt te gek. Samen met de groep, maar ook individueel. We trainden zo’n 3 keer in de week.

Hoe vaak train jij per week?

Op dit moment geef ik 5 vaste lessen in de week en daarnaast train ik nog 2 keer voor mezelf. Één keer in de week doe ik aan krachttraining. En één keer in de week Nike NTC training. Meestal doe ik 1 dag in het weekend helemaal niets.

Vrijdag = koelkast kijkdag

Is dat allemaal te regelen thuis? Met een gezin …..

Ik ben getrouwd met Rob en samen hebben wij een dochtertje Len. Zij is nu 2 jaar.  Rob heeft een full time baan bij Deloitte en ik werk zo’n 30 uur in de week.

Doordat we allebei geweldige families dichtbij hebben wonen kunnen we het allemaal goed combineren. Samen met mijn dochtertje maak ik mijn workouts van de week en dan dansen we door de kamer. 

Dan bof jij maar! Zou jij als je terug kijkt op jouw beslissingen dingen anders doen dan ze nu zijn gelopen, qua studie, werk ….? 

Het enige wat ik misschien anders had gedaan, is dat ik meteen na de HAVO de sportacademie was gaan doen. Maar als ik terug kijk en zie waar ik nu sta, ben ik mega gelukkig en doe ik iets waar ik heel blij van word.

Naast hard trainen is voeding ook erg belangrijk. Volg jij een bepaald dieet?

Ik heb verschillende opleidingen over voeding gevolgd en door mijn ervaring als personal trainer ben ik erachter gekomen dat balans het allerbelangrijkste is. We willen allemaal gezond zijn maar ook genieten, toch?

Een dieet volg ik niet, maar ik eet van maandag tot en met vrijdag heel gezond. Ik zorg dat ik om de 3 uur eet en probeer mijn koolhydraat inname te beperken. Ook probeer ik heel veel gekleurd voedsel te eten en het witte voedsel te vermijden. In het weekend ben ik minder streng want ik hou ook van lekker koken, vrienden, gezelligheid en een wijntje!

Eet jij bepaalde producten juist wel of niet?

De grote M (McDonalds) vind ik helemaal niets. Als ik daar binnen kom ben ik er meteen klaar mee. Ik vind het gewoon zonde om dat naar binnen te stoppen. Vaak als je daar hebt gegeten, heb je een paar uur later weer trek.  Ik zondig liever in het eten van een zak drop en dat doe ik regelmatig ;).

Vrijdag = koelkast kijkdag

Vind jij voeding belangrijk. Ook die zak drop 😉 ?

Voeding is zeker belangrijk. Niet vullen maar voeden. En waarom goed voeden? Omdat je er meer energie van krijgt. Het heeft heel veel voordelen voor je lichaam, zowel inwendig als uitwendig.

Hoe ziet een gemiddelde dag qua eten er bij jou uit?

Ontbijt:

Magere kwark met blauwe bessen en aardbeien

Tussendoor:

Stukje home made bananen brood

Lunch:

3 eieren met groenten of een goed gevulde soep

Tussendoor:

2 stukje fruit of een fitsche shake met amandel melk na mijn workout.

Diner:

Vis op vlees of kip met veel groenten en salade

Snack:

Ik probeer te gaan voor nootjes maar dit worden ook weleens dropjes ( mijn echte verslaving )

Heerlijk gezond. Daar houden wij van. Daar word je spontaan blij van :). Als mensen jou graag een keer willen “bewonderen” waar kan dat dan?

Ik geef les bij Club Pellikaan in Amersfoort en op het hoofdkantoor van Nike in Hilversum (dit is alleen voor de medewerkers ). Maar houd Facebook Nike Women in de gaten… Lars en ik gaan samen vanaf eind februari lesgeven in de NTC Studio in Amsterdam. Je kan je daar voor inschrijven, dus wees allemaal welkom.

Heb jij nog een goede tip voor onze volgers?

Geniet van het leven! Dat vind ik het allerbelangrijkste! Mijn tip is: vind de balans tussen sporten, gezond eten en genieten, want dan houden we het met z’n allen veel langer vol. Het moet een levensstijl worden en niet iets van de korte termijn.

XX CHRIS 

Vrijdag = koelkast kijkdag

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × 5 =