Vrijdag is koelkastkijkdag

Vrijdag = Koelkast kijkdag (Kees Adema)

Vrijdag = Koelkast kijkdag

Vrijdag = Koelkast kijkdag

Wij vinden het leuk om een kijkje in de koelkast van iemand anders te nemen. Afgelopen twee weken lieten wij zien wat we in onze koelkast hadden verstopt. Maar vandaag is het de beurt aan Kees Adema, coach van Running-Improvement. Kijk mee in de koelkast van Kees.

Wie ben je?

Mijn naam is Kees Adema (28), werk als bewegingsagoog in het militair revalidatie centrum en heb daarnaast mijn eigen bedrijfje. Deze richt zich op het coachen van individuele cliënten naar een gestructureerde manier van leven. Tevens richt ik mij op het coachen van recreatieve prestatie lopers naar verschillende afstanden.

Clean Eating

Mijn koelkast is eigenlijk te groot voor datgene ik in huis heb. Over het algemeen kook ik voor twee dagen, eet ik nauwelijks pasta, rijst of aardappelen en bestaat mijn ontbijt uit Havermout of kwark. Clean Eating is de stroming die ik volg. Stroming? Ja, stroming is de benaming voor bepaalde keuzes die je maakt omtrent je eetgedrag. Geen dieet, maar puur de gezonde gewoontes toepassen. Je moet iets niet volhouden, maar het moet een gewoonte worden!

Vrijdag = Koelkast kijkdag

Wat verberg jij in je koelkast Kees?

In de deur:

 1. Amandelmelk ongezoet: Zuivel producten kunnen sporen bevatten van verschillende medicatie. Niet gedistilleerde producten hebben daar een grotere kans op. Vandaag Amandelmelk. Het nadeel hiervan is dat er weinig eiwitten in zitten ten opzichte van bv yoghurt.
 2. Hüttenkäse: Rijk aan eiwitten, vet en koolhydraat arm. Lekker door de salade of op een cracker.
 3. Witte wijn: Wijn is altijd lekker om savonds bij het eten of daarna te nuttigen. Meestal is het rode wijn, maar witte wijn heb ik ook altijd in huis.
 4. Citroen: Af en toe maak ik een fles water met citroen, maar vaak gebruik ik het om de vis mee te besproeien.
 5. Mosterd: 1x in de week eet ik een stuk vlees en mosterd vind ik een meerwaarde bij deze hap.
 6. Gedroogde tomaten: Voor een lekkere smaak aan de salades.

Lade:

 1. Sinaasappels, peren, appels: Elke dag eet ik minimaal 4 stukken fruit. In de ochtend een stuk in de havermout, overdag 2 stukken voor in de kwark (2 bakjes per dag) en een stuk tussendoor. Hieruit haal ik voldoende koolhydraten en vitaminen en mineralen.

Onderin:

 1. Doosjes zomerfruit: Heerlijk fruit voor in de havermout. Op het moment dat de havermout aan koken is gooi ik er een half doosje fruit doorheen. Samen met de noten en het extra stuk fruit is dat een behoorlijk groot ontbijt. In de trein heb ik alle tijd om deze te nuttigen.
 2. Kipfilet: Meestal koop ik 3-4 stukken kip die ik allemaal teglijk klaarmaak. Twee daarvan gebruik ik voor het avondeten (2 avonden) en twee voor de salades als lunch (2 dagen).
 3. Vegetarische hamburger: vaak is het lekker om een stukje vlees of vis te eten en ik vind deze burgers een goed alternatief. Smaakvol en redelijk gezond.
 4. Becel boter: Er bestaan zeker twijfels over dit product, maar op die 4 sneden brood op en dag doe ik graag boter om het toch wat lekkerder  te maken. In combinatie met de kipfilet is het redelijk gezond.
 5. Handwortels: deze gebruik ik als tussendoortje. Meestal zet ik een bakje op mijn bureau.

Vrijdag = Koelkast kijkdag

Middenin:

 1. Een grote bloemkool: Ook deze kook ik in een keer. De helft voor het avondeten en de andere helft voor of de volgende dag (lunch) of avondeten. Met wat quinoa of couscous en een stuk kipfilet heb ik al een volledige maaltijd.
 2. Franse magere kwark: Ik eet meestal een bak per dag. Verdeeld over 2 momenten. Afhankelijk van mijn trainingstijden eet ik meestal de lunch en om 20.30 een portie. Uiteraard in combinatie met fruit.
 3. Doos eieren: aan het begin van de week kook ik minimaal 8 eieren. Elke dag twee eieren als tussendoortje werkt erg fijn. Uiteraard rijk aan eiwitten dat weer zorgt voor minder trek.

Bovenin:

 1. Kipfilet: Dit is eigenlijk het enige beleg (naast de hüttenkäse) dat ik gebruik voor de cracker of op brood. Ook weer rijk aan eiwitten (5gr per plak).
 2. Tomaatjes: Voor door de salade samen met hüttenkäse, komkommer, noten, sla en ei. Soms voeg ik er gerookte kip aan toe of net klaargemaakte vis. Dit is voor mij ook een prima maaltijd voor in de avond, ik ben echt een salade fan.
 3. Boontjes: Liefst van het land zelf, maar dat zit er niet altijd in. Meestal een grote zak van 1kg. De 500gr aan groente per dag behaal ik zo makkelijk en dat is ook wel nodig aangezien ik nauwelijks rijst, pasta en aardappelen eet.

Ik hoop dat jullie een goed beeld hebben gekregen van mijn eetgewoontes. Als er vragen zijn over het realiseren van clean eating mail dan je vragen naar info@running-improvement.nl en ik ga je helpen je doelen te realiseren.

Sportieve groet,

Kees Adema

Running-Improvement

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 − vier =