Gear,  Reviews

Sun’s out Julbo’s out….

Als tiener liet ik mezelf nog liever een festival lang verblinden door de zon, dan dat ik een zonnebril op zette. Ik ging de zomer door met de overtuiging dat ik van een zonnebril niet knapper werd en had dus liever een dagje hoofdpijn. Inmiddels, ouder en wijzer, zie ik een zonnebril als een mooie accessoire en ben ik wel overtuigd van het feit dat het gewoonweg veel beter is voor je ogen om ze te beschermen. Daarbij… Niet minder belangrijk, ben ik er inmiddels ook achter dat een zonnebril al sportend ook zo zijn praktische voordelen heeft. Hij beschermt niet alleen tegen de zon, maar ook tegen wind, zand, modder en regen.

Supergaaf dan ook dat we de mogelijkheid kregen om voor Julbo Eyewear een paar van hun modellen te testen.

Sun's out Julbo's out....sportbril

Julbo Breeze

Mijn eerste echte goede sportbril was een Julbo. Een uur lang paste ik verschillende modellen in de stand, voordat ik wist welk pareltje mijn ogen zou gaan beschermen en mijn hoofd een beetje op zou leuken. Uiteindelijk koos ik voor de Breeze. Een subtiel sportmodel, verkrijgbaar in verschillende (vrouwelijke) kekke kleuren. Zowel de pootjes als de neusbrug zijn te buigen waardoor de bril goed vast op je hoofd zit. Ideaal dus voor hardlopen, trailrunnen of mountainbiken.

Julbo Aero en Aerolite

De Aerolite, het damesmodel van deze twee, is mijn favoriet in triatlons. De bril is breed genoeg om je ogen te beschermen tegen de wind en is dusdanig subtiel dat hij met hardlopen niet misstaat. Ook kan ie tegen een stootje, dus tijdens de wissel geen zorgen om materiaal. De Aero, grote broer van de Aero, is iets groter en breder en daarmee heel prettig op de fiets. Niets aan de bril beperkt je zicht. Er is dan ook geen excuus meer om iets over het hoofd te zien. Geen traanogen op de fiets maar met de losse bovenrand lijkt er wel iets van lucht achter bril te komen waardoor hij niet beslaat. Ook hier is de neusbrug te buigen waardoor hij als een huis op je hoofd zit.

Sun's out Julbo's out....sportbril

REACTIV Performance Glass (ofwel Zebra Light (Red))  

Je kent het wel. Je rent of fietst het bos in en plots wordt het allemaal net iets te donker. Je moet je best doen om de ondergrond goed te zien en eigenlijk zie je die net niet goed genoeg. Of je fietst op donkere dagen, je wil je ogen beschermen maar een lelijke lasbril (lees geel of wit glas) lijkt de enige optie.

Julbo heeft er iets op gevonden. Ze bieden verschillende modellen aan met meekleurend glas. Hoe feller de zon, hoe donkerder het glas. Het is mijn favoriete bril op de mountainbike. In donkere stukken in het bos blijft het pad met al z’n details goed zichtbaar en in de volle zon zijn je ogen voldoende beschermd.

En mocht je onderweg een paar goede modderspetters scoren, dan is er geen reden tot zorg want door de hydrophobic coating veeg je het er zo vanaf.

De modellen met zebra light (red) glazen zijn best een beetje aan de prijs maar in ruil daarvoor zijn ze dan ook bruikbaar in alle weertypen en omstandigheden. “Alle weertypen?!” hoor ik je zeggen? “Ja alle weertypen!” Daar waar ik vorig najaar nog op de MTB zat met mijn lelijke lasbril shined er nu een blitse Julbo onder mijn helm die rijwind, regen en modder uit mijn ogen houdt op de dagen dat het slechter weer is.

Sun's out Julbo's out....sportbril RenegateJulbo Renegade

Deze casual bril zit stevig en comfortabel en is dus meer dan alleen een bril om mee te shinen. Hardlopen, hiken, klimmen… Met deze bril kan je alle kanten op.  En wanneer er na al dat trainen nog tijd over is voor een festivalletje of het terras, dan maak je daar met de Julbo Renagade helemaal de blits.

Kortom…

Julbo heeft een breed aanbod aan modellen en daarmee voor ieder wat wils. Zeker voor de actieve sporter is de keuze reuze. De modellen die we hier hebben beschreven bleken allen goede, stevige, comfortabele en mooie brillen, die onze mate van sport en activiteit prima aankonden. En het is natuurlijk gewaagd om dit te zeggen… maar in geen geval werden we er minder knap van.

Veel te kiezen

Evenals de ruime keuze in modellen heef Julbo een ruime keuze aan glazen. Het geeft je de mogelijkheid om het type glas, meekleurend of niet,  af te stemmen op je activiteit.

Geen hoofdpijn meer dus na een dagje sporten of festivallen… Nou ja… In ieder geval niet van de zon 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien − 2 =