Roadrunning

Ladies Run (the World)

Ladies Run (the World)| Run-way Girls

Ladies Run (the World)

Het is mei en dat is een typische maand voor de populaire ‘Ladies Run’. Hoewel er ook speciale (halve) marathons voor vrouwen zijn, is de afstand van de Ladies Runs in Nederland nogal kort. Verder dan 5  of 10 km, gaan ze niet. Daarnaast gaat het niet zozeer gaat om de prestatie, maar het evenement zelf staat centraal. En niet te vergeten de optredens, de goodies enz. En de mannen? Die zijn nergens te bekennen.

Op zich zijn wij -en alle andere vrouwen natuurlijk ook- best in staat om een langere afstand te lopen, zijn we niet vies van prestatiedrang en vinden we het ook niet erg om naast (of achter) de mannen te lopen in een wedstrijd, maar toch vinden wij de Ladies Run een leuk fenomeen. De meeste Ladies Runs pakken echt uit en maken er een mooi feestje van.

Nike Women’s 1o km Amsterdam

Wat te denken van de Nike Women’s 10km Amsterdam? Volgens Nike wordt het een ultieme girls’ night out. Samen met duizenden andere dames loop je op zaterdag 16 mei door de straten van Amsterdam voor een onvergetelijke ervaring. Wij zijn er in ieder geval bij in Amsterdam! Als je ook mee wilt doen, kun je je hier nog inschrijven. En alleen al voor de ‘medaille’ wil je meedoen. Het symbool van de overwinning op de Nike Women’s 10km Amsterdam is namelijk een limited edition zilveren armband van de The Boyscouts.

https://www.youtube.com/watch?v=ROo85Gs8zUE

Marikenloop

Een dag later (hoe onhandig qua planning dit jaar!) op 17 mei a.s. vindt de bekendste Ladies Run van Nederland plaats, de Marikenloop in Nijmegen. Ook hier mogen alleen vrouwen aan mee doen. De afstanden zijn 5 en 10 kilometer. In tegenstelling tot haar grote broer, de Zevenheuvelenloop, zit in dit parcours weinig hoogteverschil. Een goede race om voor je PR op de 10 km te gaan dus. Inschrijven kan nog tot en met 6 mei a.s.

Moonlight Ladies Run

Iets eerder deze maand op zaterdag 9 mei a.s. is het grootste dames hardloopevenement in de Haarlemmermeer, de Moonlight Ladies Run. De start is om 21:00 uur en daarna loop je onder het licht van de volle maan een rondje om de Toolenburger plas. Het parcours van 5 km met een tijdslimiet van een uur is geschikt voor hardlopers, maar ook voor wandelaars. En in Hoofdorp gaat het niet om je tijd, want er wordt zonder startnummers gelopen. Puur en alleen voor de fun en gezelligheid. Als je meeloopt dan steun je ook nog eens een goed doel, de kinderafdeling van het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp.

En dacht je dat de maand mei vol zit met Ladies Runs? Juni kan er ook wat van. In juni kun je voor de Ladies Run terecht in Groningen, Utrecht en Eindhoven.

Who are we? What we run? The world! 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 − negen =