Sport & voeding,  Tips & Tricks

De 10: kruiden die je stofwisseling een boost geven

De 10: kruiden die je stofwisseling een boost geven | run-way girls

De 10: Kruiden die je stofwisseling een boost geven

Stefanie had graag een sixpack gewild voor haar verjaardag, maar helaas, haar sixpack is nu nog niet zichtbaar. Ze laat zich natuurlijk niet uit het veld slaan en gaat verder met haar doel. Erlinde wil wel solidair zijn en gaat ook voor de sixpack. Alle hulp die ons die zichtbare buikspieren kan bezorgen is welkom. En vandaag krijgen we hulp van Moeder Natuur. Niet de minste, dachten we zo.

De 10

Hulp in de vorm van kruiden die calorieën verbranden. Want kruiden en specerijen kunnen de stofwisseling helpen versnellen en helpen je om de eetlust te onderdrukken. Hieronder staan de 10 beste kruiden en specerijen die gewichtsverlies bevorderen. Spice up your life!

1. Spaanse Peper

Het toevoegen van een kleine portie Spaanse rode peper aan je eten stimuleert de vetverbranding. En als je bezig bent aan het dieet, dan heeft het een gunstig effect op het voorkomen van het jojo-effect. We verzinnen het niet, het blijkt uit het wetenschappelijk onderzoek van het Maastricht UMC+. 

2. Gember

Gember wordt vaak gebruikt in de Indonesische keuken (daar wordt het Djahé genoemd) en heeft veel gunstige eigenschappen. Wanneer je last hebt van een opgeblazen buik, dan kan gember helpen. Gember bevordert verder de bloedcirculatie en zorgt voor meer speekselaanmaak, waardoor het voedsel beter verteerd wordt. Bonuspunten dus, voor mensen die een paar kilo’s willen afvallen en een sixpack willen creëren.

3. Kaneel

Doe ’s ochtends wat kaneel bij je havermout en je verhoogt hiermee je metabolisme. Kaneel zorgt voor een snellere verbranding van koolhydraten en het stabiliseert de bloedsuikerspiegel. Hiermee wordt voorkomen dat het lichaam extra vet opslaat.

4. Munt

Ook munt helpt die sixpack in zicht te laten komen. Verse muntthee is natuurlijk erg lekker, maar munt kun je ook gebruiken in smoothies, fruitsalades en salades. Maar bijvoorbeeld ook bij de Cous Cous met kip of lam.

5. Groene thee

Groene thee, geeft je metabolisme een boost en het versnelt het verbranden van vet. Je kan groene thee drinken maar het is ook verkrijgbaar in capsules.

6. Ginseng

Net als groene thee helpt Ginseng bij gewichtsverlies. Ook Ginseng boost je metabolisme en geeft je ook nog eens extra energie.

7. Kurkuma

Kurkuma alias geelwortel, werkt zuiverend, brengt je stofwisseling in balans en verwijdert schadelijke stoffen uit de lever. Kurkuma is een hoofdbestanddeel van curry’s, dus je vind het vaak terug in Indiase recepten.

8. Zwarte peper

De gezonde bestanddelen van kurkuma komen het best tot hun recht in combinatie met zwarte peper. Ze worden dan het beste door je lichaam opgenomen. Gebruik kurkuma dus in gerechten steeds samen met een beetje zwarte peper. De piperine in zwarte peper bevordert daarnaast de aanmaak van maagzuur, gal en spijsverteringsenzymen, waardoor voedsel beter wordt verteerd.

9. Peterselie

Peterselie helpt de spijsvertering en het bloed te reinigingen. Ook geeft Peterselie energie en verstrekt het je immuunsysteem. Reden genoeg toch om peterselie vaak toe te voegen aan je eten?

10. Oregano

Nog zo’n topkruid: Oregano. Ook dit is goed voor de spijsvertering. Dit kruid wordt veel gebruikt in de Mediterraanse keuken, maar er kan ook thee van worden gezet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 + 17 =