twee hardlopende vrouwen
Wedstrijdkalender

Aftellen naar de Adventurerun: voorbereiding op de wedstrijd

As we speak is het nog 11 dagen, 10 minuten en 30 seconden tot de Adventurerun. Een ‘avontuurlijke’ hardloopwedstrijd in Ameland. Ik bereid me voor op een uitdagend parcours met klimmetjes, strand, duinen en ‘kwelders’. Voor de niet-Friezen: kwelders zijn zandbanken 😉 Een supersnelle tijd zit er hoogstwaarschijnlijk niet in op 15 december, maar dat het een avontuur wordt staat vast! Al was het alleen al omdat we met de boot van Harlingen naar Ameland moeten voordat we echt van start gaan in het centrum van Nes.

Adventurerun of adventurerace?

De Adventurerun heeft trouwens niks te maken met Adventureracen, waarbij je naast hardlopen vaak ook moet kaartlezen, mountainbiken, kajakken en steppen. Deze Aventurerun in Ameland is puur gericht op hardlopen. Je kunt kiezen tussen 21 km, 10 km of 5 km. Sanne en ik staan aan de start van de 10 km. Voor ons allebei past deze afstand het beste in ons hardloopschema. Voor Sanne omdat ze nog aan het opbouwen is na haar blessure en voor mij omdat ik in training ben voor een halve marathon. De wedstrijd op 13 januari in Egmond, om precies te zijn. De omstandigheden zullen sowieso pittig zijn in Egmond. Een groot deel van de race gaat over het strand en door de duinen. Zwaar dus. Maar Ameland zal er qua omstandigheden niet voor onder doen!

hardlopen op het strand

Adventurerun feest!

De start en de finish van de Adventurerun in het centrum van Nes. en ik heb me laten vertellen dat het kerkplein zal worden omgetoverd tot een ‘feestplein’. Met een dansende supporters, BBQ én glühwein. Het ligt niet echt voor de hand op dit moment, maar het zou zomaar kunnen sneeuwen op 15 december. Al heb ik daar een dubbel gevoel over. Aan de ene kant zijn dat soort winterse omstandigheden natuurlijk legendarisch, maar aan de andere kant heb ik liever iets minder ‘verzwarende omstandigheden’.

Voorbereiding voor de wedstrijd

Met nog ongeveer 2 weken te gaan totdat het startschot in Ameland klinkt zag mijn afgelopen trainingsweek er zo uit:

 • Zondag: Duurloop van 12,5 km met een gemiddeld tempo van 5:19/km.
 • Maandag: Interval training van 6,5 km. Ik deed daarnaast ook een korte yogasessie
 • Dinsdag: Krachttraining: billen & core
 • Woensdag: rustdag
 • Donderdag: Progressieveloop van 8 km
 • Vrijdag: Zwemtraining
 • Zaterdag: 6 km hardlopen, rustig tempo.

Volgens mijn schema zou ik op zondag een loopje van ongeveer 15 km gaan doen, maar aan het einde van mijn rondje kreeg ik last van mijn buik. Of darmen, beter gezegd. Superirritant, maar soms gebeurt dat. Al met al, liep  ik dus iets korter dan gepland, maar had wel flink wat hoogtemeters tijdens de run. Hopelijk is dát de juiste voorbereiding voor de lastige klimmetjes op Ameland.

Inmiddels is er weer een nieuwe week van start gedaan. Deze week ziet mijn schema er zo uit.

 • Zondag: Yin yoga
 • Maandag: 15 km hardlopen
 • Dinsdag: hardlopen, fartlek
 • Woensdag: zwemtraining
 • Donderdag: rust
 • Vrijdag: Interval & kracht
 • Zaterdag: Asicsfrontrunnerdag
 • Zondag: Duurloop van 12 km

Winnaars van de startbewijzen

Daarna is het nog maar een weekje tot de Aventurerun. Ik kijk er naar uit! Extra leuk detail is is dat ik dankzij Supporter van Sport meedoe aan de Adventurerun. En dankzij Supporter van Sport mochten wij ook twee ‘online volgers’ blij maken met een startbewijs. Op Instagram organiseerde we daarom een winactie. Vandaag maken we op dat platform de winnaars van de startbewijzen bekend…

Supporter van Sport

Mocht je nou niet hebben gewonnen, niet getreurd. In de toekomst zullen er zeker andere winacties volgen. En houd Supporter van Sport ook in de gaten! Supporter van Sport is een initiatief van Univé waarmee men laat zien wat er in het hart van de sportsamenleving gebeurt. Van topsport tot breedtesport, van verenigingen tot evenementen. Aks jaarlijkse partner van meer dan 250 lokale regionale en landelijke sportevenementen en -initiatieven biedt Univé een relevante bijdragen en is op die manier altijd dichtbij, betrokken en persoonlijk.

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

veertien − 10 =