Roadrunning

Rotterdam Marathon 2017: we gaan (bijna) van start

Morgen is het zover. De Marathon van Rotterdam. De omstandigheden zijn ideaal. Voor de toeschouwers dan. Voor de marathonlopers niet. In de media wordt er ook volop aandacht aan besteed. Dat de lopers zich moeten voorbereiden op de warmte. Dat zullen we -voor zover mogelijk- natuurlijk ook doen. Luchtige kleding, voldoende drinken, niet te hard van start gaan en goed op jezelf letten, is een korte samenvatting van ons (warmte) plan.

Het was überhaupt nog even spannend of we alledrie (Sanne, Anne-Hester en ik) morgen aan de start zouden verschijnen.

Gebroken hand

Sanne liep eind februari de Trans Gran Canaria marathon, haar allereerste marathon. Halverwege deze race brak zij haar hand tijdens een val. Zoals ze heeft beschreven in haar blog heeft ze toch doorgezet en de race uitgelopen. Door deze valpartij kwam haar deelname aan de Rotterdam marathon wel op de tocht te staan. Met een gebroken hand kun je natuurlijk maar beperkt trainen. Gelukkig is haar hand op tijd genezen verklaard, maar vervolgens kreeg ze last van geïrriteerde schenen. De schenen houden zich momenteel goed en Sanne zal dus ook gewoon starten morgen.

Zeg nooit…

Anne-Hester riep begin 2016 nog heel stellig “Ik ga nooit een marathon lopen, ik vind 10 km meer dan ver genoeg”. En zie hier, aanstaande zondag dient toch haar eerste marathon zich aan. Waar je mee omgaat (alle marathonlopers van RI) word je mee besmet! Gelukkig bij haar geen pijntjes, maar wel zenuwen.

Last minute

Ikzelf was afgelopen week ook ‘lichtelijk’ aan het stressen. Hoewel ik inmiddels wel de nodige marathonervaring heb opgedaan en probleemloos een 50 km heb gerend, kreeg ik nu opeens lichamelijk klachten. Slechts een week voor de start van de Rotterdam marathon onstond een irritatie aan de peesplaat in mijn voet. Ik bezocht deze week twee keer de fysio, maar gelukkig hoef ik niet -last minute- af te haken voor de marathon. Ik kan van start.

#FinishStrong

Alledrie staan we dus morgen op de Coolsingel! Ik ben nu al trots en heb het volste vertrouwen in ons. We hebben alledrie hard getraind en ik ga ervan uit dat we morgen een geweldige race gaan lopen in Rotterdam, waarbij ‘genieten’ voorop staat. Iedereen die ook van start van gaat in Rotterdam of bij een andere wedstrijd, heel veel succes! #Finishstrong

Don’t be afraid to fail, be afraid not to try

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dertien − 8 =