Vrijdag is koelkastkijkdag

Vrijdag = Koelkast kijkdag (Henk Oosterhof)

Vrijdag = Koelkast kijkdag | Run-way Girls

Vrijdag = Koelkast kijkdag

Wij vinden het leuk om een kijkje in de koelkast van iemand anders te nemen. Afgelopen week was Kees Adema aan de beurt, maar ook deze week hebben wij een super gezonde sportman. Zijn naam is Henk Oosterhof en werkt bij Sportcentrum Indoor Action, een collega van Stefanie.

Wie ben je?

Wie ben ik? Mijn naam is Henk Oosterhof. Ik ben 29 jaar oud en mijn passie is sport. Ik doe voornamelijk aan krachttraining en sinds anderhalf jaar doe ik twee maal per week aan Crossfit. Mijn doel is om zo functioneel mogelijk te bewegen. Ik wil graag van alles een beetje kunnen, bijvoorbeeld: op mijn handen lopen, hardlopen, muscle ups maken. Daarnaast wil ook een goede snatch kunnen maken.

Is voeding belangrijk?

Ik ben van mening dat welk sportdoel je ook stelt, of het gaat om afvallen, sterker of fitter worden, 75 à 80% te maken heeft met de juiste voeding. Daarnaast is uiteraard de training en voldoende rust belangrijk. De vier pijlers uit mijn voeding zijn:

  1. Vlees/vis, noten/zaden
  2. Fruit
  3. Een beetje zetmeel (brood, pasta)
  4. GEEN SUIKER! Absoluut de belangrijkste.

Vrijdag = Koelkast kijkdag

Wat verberg jij in je koelkast Henk?

Veel groenten zoals wortelen, tomaten, komkommer, paprika, courgette, spinazie. Voor op brood ligt er in mijn koelkast runderrookvlees, kipfilet of 48+ kaas. Daarnaast eet ik op zijn tijd een bakje magere Franse kwark. In mijn vriezer ligt voornamelijk vlees en vis. één keer per week heb ik een “snack” dag, voor deze dag vind je ook chocolade en Pepsi Max in mijn koelkast.

Vrijdag = Koelkast kijkdag

Wat eet jij zoal op een dag?

Mijn ontbijt bestaat uit: tartaar, kip of omelet of halve bak kwark. Mijn lunch: een zak sla met blikje tonijn (in olie) en ongebrande en ongezouten noten. In de avond eet ik vis of vlees met groenten en heel soms koolhydraten (pasta, rijst, zoete aardappel). Verder eet ik over de gehele dag heel veel groentes, soms een eiwitshake of fruit. En om mijn dag af te sluiten eet ik een halve bak kwark als late night snack.

Hopelijk hebben jullie zo een goed beeld gekregen van mijn eetgewoontes en gezonde levensstijl.

Als er nog vragen zijn of je wilt advies, mail dan naar info.runwaygirls@gmail.com dan help ik je graag verder.

Sportieve groet,

Henk Oosterhof

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − twaalf =