Roadrunning

#MarathonMotivatie: Road to Rotterdam

#MarathonMotivatie: Road to Rotterdam
Foto via NN Marathon Rotterdam

#MarathonMotivatie: Road to Rotterdam

Op donderdag hadden we tot nu toe een vaste rubriek: De 10. Leuk hoor die lijstjes, maar het is tijd voor iets nieuws. We hadden het hier al aangekondigd, maar 2016 wordt (opnieuw) het jaar van de marathon. En dit keer lopen we de marathon samen. In Rotterdam. Op 10 april 2016.

Dat duurt nog even. Dus voordat het zover is werken we eerst toe naar een halve marathon. Beter gezegd, twee halve marathons. Allereerst is op 27 december 2015 de Derdekerstdagloop in Arnhem. Niks uitbuiken na de Kerst…maar vol aan de bak op een zwaar en heuvelachtig parcours. Vorig jaar was de Derdekerstdagloop afgelast in verband met de sneeuw. Maar hopelijk kan deze mooie loop dit jaar wel gewoon doorgaan.

Egmond Halve marathon

En mocht dat niet het geval zijn, dan hebben we nog een back-up. Eén van de mooiste en zwaarste halve marathons van Nederland: De Egmond Halve marathon. Een halve marathon over het strand en door de Noordhollandse Duinen. En de winterse omstandigheden op 10 januari 2016 kunnen deze halve marathon zelfs nog zwaarder maken. Dat wordt bikkelen!

https://www.youtube.com/watch?v=TuRlYfsVG24

Marathon Rotterdam

En daarna hebben nog ongeveer 3 maanden totdat we in Rotterdam na 42 km -en nog een beetje- mogen finishen op de Coolsingel. En volgens de organisatie kan geen andere marathon in Nederland de sfeer in Rotterdam evenaren met ruim 925.000 enthousiaste toeschouwers langs het parcours. We zijn benieuwd..

Road to Rotterdam

Dat zijn dus nogal wat hardloop plannen voor de komende tijd. Op donderdag zullen we voortaan schrijven over onze voorbereidingen voor de (halve) marathon en alles wat daarmee samen hangt. Maar wij niet alleen, we zullen ook anderen aan het woord laten. Want hoewel het niet onze allereerste keer is (Stefanie deed mee in Amsterdam in 2013 en Erlinde dit jaar in Antwerpen), zijn we zeker geen experts.

#MarathonMotivatie

Gelukkig hebben we onze trainer, waar we terecht kunnen voor ons schema en vragen, maar er zijn ook anderen waarvan we een hoop kunnen leren. Dus alles voor de ideale voorbereiding om te kunnen pieken, maar vooral ook genieten op Marathon Day. En wat te denken van praktische zaken zoals de planning. Want er staan veel, heel veel, trainingen op het programma. En hoe train je voor een marathon als je bijvoorbeeld 3 kleine kinderen hebt en daarnaast werkt? Ja, dat kan! Hoe dan? Daarover dus binnenkort meer in onze vaste rubriek op donderdag.

R U N

Misschien heb je zelf ook een (halve) marathon op andere wedstrijd op de agenda staan en af en toe wat inspiratie nodig, of wil je jouw voorbereiding en trainingen met ons delen? Vooral doen! Want hoe meer #marathonmotivatie hoe beter. En heb je zelf vragen of/of tips en wijze lessen voor ons, hou je niet in, maar vertel het ons in de comments of via Facebook, Twitter of Instagram.

 R-U-N-  Are You In?

#MarathonMotivatie: Road to Rotterdam
Foto via NN Marathon Rotterdam

6 Comments

 • Ilian

  Leuke plannen zeg! Ik train mee naar 3e kerstdag, wordt mijn eerste HM. En dan in het voorjaar door naar de HM Trail van Corfu, yihaa! Van deze newbie dus geen tips, dus alvast bedankt voor die van jullie ?

  • run-waygirls

   Ha Iian! Leuk dat je erbij bent op derderkerstdag. Een mooie HM om mee te beginnen met de nodige klimmetjes ;-). En de Corfu Trail klinkt geweldig. Succes met de training!

 • Nora

  Wat leuk!! Voor mij wordt 2016 ook (weer) een marathon jaar: ook Rotterdam!!
  Wat stoer dat jullie na kerst meteen een halve marathon gaan rennen! Ik heb in elk geval Texel-trail (25km in februari) op m’n planning staan: supermooie run, dwars door Texel!
  Succes met trainen!! Ik ga jullie volgen!
  x Nora

  • run-waygirls

   Super leuk dat jij ook de Marathon in Rotterdam gaat rennen Nora! En de Texel Trail van 25 k, klinkt ook als een vette uitdaging. Jij ook veel succes met trainen. We houden je in de gaten 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien − 9 =