reizen

Surf Maroc #2: Holiday Favorites

Surf Maroc #2: Holiday Favorites

Zoals je hier al hebt kunnen lezen ben ik (Erlinde) in juni op op vakantie in Marokko geweest. Een weekje niet hardlopen, maar wel veel surfen, yoga, relaxen en lekker eten. Misschien overweeg je ook wel om een keer naar Marokko of op surf- of yogavakantie te gaan? Ik zou het je zeker aanraden. Kijk mee met mijn Holiday Favorites.

Wij hadden een ‘surf camp package’ geboekt bij een Surf Maroc en we logeerde in de L’Auberge, een hostelachtig hotel, want pal aan het strand lag in Taghazout. Taghazout is een klein en relaxed vissersdorpje in de buurt van de stad Agadir. Bij de surf-package zat geen yoga inbegrepen, maar je kon iedere dag meedoen bij de drop-in yoga class, bij de Villa Taghozout. Wij hebben een paar keer na het surfen meegedaan met de yoga. Dit was het geweldigde uitzicht tijdens de yoga.

De zon in Marokko is echt enorm sterk en als je de hele dag met je surfplankje in het water ligt, dan verbrand je echt razendsnel. Het maakt niet uit of je een lichte- of donkere huid hebt, want tegen deze omstandigheden is geen enkele huid bestand. Factor 50 is dan ook eigenlijk niet genoeg, omdat de normale zonnebrand zo snel van je huid verdwijnt in het water. De Zinc Surfers Skin is echt supergoed. Die blijft perfect zitten in het water. Het ziet er wel vreemd en spookachtig uit want je gezicht wordt totaal wit, maar beter dan een verbrand hoofd.

Het eten in Marokko was echt goed! Bij L’Auberge heb ik de allerlekkerste calamaris ooit gegeten. Meestal vind ik inktvisringen taai en niet zo lekker, maar deze waren fanatstisch. Ze worden gevangen en (bijna) direct geserveerd, dus ze zijn heel vers. Hmmm..

Wat ook niet kan missen in Marokko is de muntthee. Muntthee is een gezond drankje. Het is goed voor je darmen en je spijsverteringskanaal en helpt tegen misselijkheid en hoofdpijn. Maar daarnaast is het ook nog gewoon erg lekker.

Vanuit ons hotel hadden we uitzicht op zee. Elke avond waren de meest spectaculaire zonsondergangen te zien, zo mooi. En ’s avonds konden we inslapen met het geluid van de zee. Hoe ontspannen wil je het hebben?

In Taghazout, het plaatsje waar wij zaten, werd geen alcohol verkocht. Ook in de café’s werd dus helemaal geen alcohol geschonken. Tijdens de voetbalwedstrijd Nederland-Chilli dronken we een alcohol-vrij gemberbiertje, wat eigenlijk heel lekker smaakte. Overigens kon je in de nabijgelegen stad Agadir wel gewoon alcohol kopen, het is dus niet zo dat alcohol helemaal niet te verkrijgen is. Maar op zich wel een goed manier een te detoxen, als je dat wilt.

One Comment

  • Jhon Surfer

    Taghazout is een prachtig gebied waar je de ongelooflijke Marokkaanse cultuur kunt beleven. Ook als je van surfen houdt zoals ik, dan heb je een van de beste sporten ter wereld! Ik was in Blue Waves en het was geweldig !! Daarnaast maken ze meestal speciale weken van surfen alleen voor meisjes!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

veertien − twaalf =