Trailrunning

Nieuw doel: Xtrails Houffalize Winter

Tot nu toe was 2016 een prachtig jaar op het gebied van hardlopen met mooie uitdagingen. Eén van de bijzondere hardloopavonturen die ik beleefde was een estafette van 140 km in de bergen. Een strijd tegen de zon rond de Mont Blanc: oftewel Beat The Sun. Maar 2016 is nog niet voorbij. Ik heb nog één laatste mooie uitdaging te gaan: de winter editie van de ASICS Xtrails Houffalize.

zomer 2015

In 2015 deed ik al mee aan de zomereditie van de ASICS Xtrails en ik vond het geweldig. Net als mijn hardloopbuddys van Running Improvement trouwens, waarmee ik toen samen in een huisje zat.

Wintereditie XTrails

Dit jaar ben ik dus bij de wintereditie. In het weekend van 10 en 11 december a.s. Tijdens dit weekend staan er drie verschillende trails op het programma. Je kan je inschrijven voor alle trails en deelnemen aan het totaalklassement of je kan zich apart inschrijven voor de Houffatrail en/of de trail des Coccinelles. Deze laatste trail is wel bijzonder want het is een (semi-)nighttrail.

Inmiddels heb ik me ingeschreven voor ALLE trails. Ik doe dus mee aan het totaalklassement en loop ik in totaal 3 trails in 1 weekend:

Kamikaze trail

Op zaterdag 10 december ga ik ’s ochtends om 9:30 uur van start aan de Kamikazatrail. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit best een heftige race. Niet zozeer in afstand (dat is ‘maar’ 4 km), maar wel in hoogtemeters. Ik ben reuze benieuwd, want deze trail was er niet bij de zomereditie.

Trail des Coccinelles

Op zaterdagmiddag om 15:45 uur is de start van etappe 2: De trail des Coccinelles. Dit is een semi-nighttrail van 20 km. Het is nog licht als we gaan start gaan, maar het wordt al snel donker vermoed ik. Een hoofdlamp is dan ook verplicht.

HouffaTrail

Op zondag 11 december is de derde en laatste etappe: de HouffaTrail van 26 km. Van de zomereditie weet ik nog dat die zondag echt een pittige dag gaat worden. Je hebt dan al de nodige kilometers in de benen en dat voel je -met name heuveltop- echt wel. Maar het hoeft ook niet makkelijk te worden, de laatste uitdaging van 2016, moet er ook eentje worden op niet te vergeten :-). Het zou magisch zijn als er een laagje sneeuw ligt in de Ardennen. Maar dat heb ik niet in de hand, dat laat ik over aan de weergoden.

3-in-a-row

De training heb ik natuurlijk wel volledig zelf in de hand. Afgelopen weekend liep ik als training in totaal 3 runs. Op zaterdag deed ik allereerst mee met de gezamenlijke training en liepen we 12 km door het bos. Op zondagochtend liep ik een halve marathon en ’s avonds liep ik nog 9 km. Zoals te verwachten voelde ik dat op zondagavond, tijdens mijn derde loop, wel in de benen. En dan te bedenken dat wij in Arnhem in vergelijking tot de Ardennen heel weinig hoogtemeters hebben. Kortom, het wordt een goed en uitdaging (trail)avontuur in december!

Wil je ook meedoen?

Lijkt het jou ook wel wat om mee te doen met de Xtrails Winter Editie? De online inschrijvingen zijn open tot 28 nov 2016 of tot alle plaatsen ingenomen zijn. (Inschrijven na deze datum is niet meer mogelijk).

Wie weet zie ik je in Houffalize en tot die tijd train ik nog even stevig verder!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf + achttien =