Vrijdag is koelkastkijkdag

Vrijdag = koelkast kijkdag (Larissa Bieringa)

Vrijdag = koelkast kijkdag

Vrijdag = koelkast kijkdag

Sommige nare ervaringen brengen heel veel goeds. Deze dame is het bewijs. Ze is pas 22 jaar en heeft nu al een succesvol bedrijfje. The Gym Trainer Larissa Bieringa.

Vertel eens wat over jezelf…

Mijn naam is Larissa Bieringa 22 jaar en ik ben woonachtig in Duiven. Mijn passie is zelf trainen en een motivatiebron zijn voor anderen.

Dat is toevallig wij zijn ook een motivatiebron, naast inspiratie en informatiebron natuurlijk ;). Maar wat doe jij voornamelijk als sport?

Ik ben veel te vinden in de sportschool waar ik voornamelijk aan krachttraining doe. Ik hou van uitdagingen en uit mijn comfortzone gaan. Momenteel ben ik bezig met verschillende gewichthef technieken. Ik besteed extra aandacht aan de technieken van de snatch, clean & jerk.

Ben jij altijd al zo sportief geweest?

Vanaf jongs af aan ben ik altijd al erg sportief geweest, hockey, tennis en fitness. Ook was ik wat aan de stevige kant en wilde ik graag afvallen. Op mijn 15de moest ik een kaakoperatie ondergaan. Na deze operatie ben ik heel fanatiek gaan sporten en had als doel om 5 kilo af te vallen.

Vrijdag = koelkast kijkdagEn lukte dat?

Ik behaalde dit al vrij snel, door sporten en gezonde voeding goed te combineren. Ik kreeg complimenten van de mensen om mij heen en dit motiveerde mij om nog meer af te vallen. Ik werd steeds magerder en at steeds minder. Tot op een dag mijn moeder de dokter belde, ze maakte zich zorgen om mijn gezondheid.

Sport anorexia ook wel anorexia athletica, hypergymnasia. Het werd een sport om jezelf steeds verder te pushen. Het uiterste uit jezelf halen …..

Precies, ik was 15 kilo afgevallen en stond boven aan een visuele glijbaan, als er niets werd gedaan zou ik langzaam naar beneden glijden en de afgrond in gaan. Het veranderen van mijn levensstijl ging niet op een gezonde manier en dat zag ik later zelf ook in. Gedurende deze periode in mijn leven had ik het gevoel dat niemand mij begreep, ik was doodongelukkig.

Hoe ben jij er weer bovenop gekomen?

Dat heeft even geduurd, maar door middel van professionele hulp ben ik er weer bovenop gekomen. De eetstoornis zal nooit helemaal weg gaan maar ik ben nu op een punt dat ik ermee kan leven en weer kan genieten van alle dingen die ik doe. Deze nare ervaring heeft mij aan het denken gezet. Ik wilde meer kennis vergaren op het gebied trainen en voeding.

Maar slechte ervaringen brengen ook altijd iets goeds met zich mee. Je bent door de anorexia geworden wie je nu bent. Stoer dat jij er zo open over praat, dat waarderen wij enorm. Maar vertel wat was je eerste nieuwe stap?

In 2013/14 heb ik diverse opleidingen bij Fitvak gevolgd. Waarna ik dacht veel te weten over training. Dit veranderde al snel toen ik in december 2014 kennis maakte met de opleidingen van Overload Worldwide. Ik had me aangemeld voor de Master Kettlebell Instructor. Tijdens deze 2-daagse opleiding kwam ik erachter dat mijn opgedane kennis nog zo laag was dat ik besloot het volledige pakket bij Overload Worldwide te gaan volgen. Momenteel heb ik 5 van de 8 opleidingen afgerond en ben ik de laatste paar maanden van dit jaar druk aan de studie voor de opleiding T.O.P. Trainer B & C.

Wat is jouw doel?

Met mijn eigen ervaring in mijn achterhoofd wil ik mensen helpen om weer gelukkig te worden met hun eigen lichaam en op een gezonde manier helpen hun doelstellingen te bereiken. Om dit te realiseren heb ik verschillende opleidingen gevolgd op het gebied van training en voeding. Eind 2014 heb ik mijn eigen bedrijfje: The Gym Trainer opgestart. Ik begeleid mijn klanten op het gebied van trainen en voeding. Momenteel werk ik fulltime voor mezelf als personal trainer.

Vrijdag = koelkast kijkdag

Om personal trainingen te geven en daarnaast zelf nog veel te sporten moet alles wel goed in balans zijn. Hoe hou jij dit in de gaten?

Inderdaad, om 7 dagen per week bezig te zijn met trainen en het begeleiden van klanten moet ik natuurlijk genoeg energie hebben. Ik werk zelf met personal hormonal profiling, dit is een op maat gemaakt voedingsplan gericht op een hormonale balans.

Oké, vertel verder….

De hormonale balans is simpelweg essentieel voor een goede fysieke en mentale gezondheid en het optimaliseren van ons metabolisme. Hormonen bepalen of men gezond oud wordt of juist snel aftakelt naarmate de leeftijd vordert.

Of je nu wilt afvallen, er beter uit wilt zien of je gezonder en jonger wilt voelen, alles valt en staat met het in balans brengen of houden van de diverse hormonen en het op peil houden van de stofwisseling. Dit alles kan bereikt worden met de juiste voeding en supplementen en met behulp van trainingen die aangepast zijn aan het betreffende hormonale profiel.

Hoe ziet een gemiddelde dag qua eten eruit bij jou?

Ontbijt

500 gram magere kwark met 30 gram ongebrande ongezouten noten

Tussendoor

Stukje fruit of rijstwafel met appelstroop

Lunch

200 gram gebakken kipfilet met bladspinazie, champignons en uitjes.

Tussendoor

2 eieren en rauwkost

Avondeten

200 gram vis/kip/rund met 200 gram groente en een bron van vetten (avocado, noten)

Late night snack

Half bakje kwark of hüttenkase met komkommer en plakjes kipfilet

Vrijdag = koelkast kijkdag

Heb jij ook nog lievelingsproducten?

Isolaat whey eiwitten van my protein smaak: Chocolate!!!! Pindakaas met stukjes noot van my protein. Duitse biefstuk, Appel en havemout gemixt met chocolate eiwitpoeder.

Is een cheatday voor jou mogelijk?

Ik zelf ben vrij gedisciplineerd op het gebied van voeding. Dit komt met name door mijn eetstoornis die ik 2 jaar terug heb gehad. Het voelt voor mij niet prettig om af en toe helemaal los te gaan op dit gebied. Als ik dan een dag heb dat ik mezelf wat extra’s gun dan neem ik liever wat meer van het goede. Dat geeft mij dan een beter gevoel en heb ik toch lekker wat extra kunnen eten.

Heb jij nog tips voor alle volgers?

Vraag jezelf af of jij er alles voor over hebt. Wees eens iets strenger voor jezelf en geef echt alles. Of dat nou is op het gebied van trainen of voeding probeer 100% effort te geven. Liever 2 trainingen waarin je alles geeft dan 4 trainingen slappe hap. Kom uit die comfortzone en behaal eindelijk het resultaat wat je wilt. Maar natuurlijk alles op een gezonde manier. Balans in voeding en sport.

Wil je weten wat Larissa voor jou kan betekenen op het gebied van voeding, hormonen, training en blessure behandeling ? Neem dan een kijkje op haar website The Gym Trainer.

Vrijdag = koelkast kijkdag

 

4 Comments

  • Lisette

    Wat een prachtig én herkenbaar verhaal! Zelf heb ik ook anorexia gehad en overwonnen. Nu ben ik net als jij (op een gezonde manier) bezig met sporten, (Zumba)les geven en goede voeding. Leuk om jouw verhaal te lezen! Succes en veel plezier met alles!

    • run-waygirls

      Wat goed om te horen Lisette. Knap van je en ga zo door. Denk altijd terug aan de tijd waar je nooit meer naar terug wilt. Het heeft je gemaakt zoals je nu bent en dat is het aller belangrijkste. Keep up the good work!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie + 6 =