Reviews

Lornah Sports: Review 2017 door Anne-Hester (*starring Sanne)

Dat Lornah Kiplagat een stoere dame is behoeft eigenlijk geen nadere toelichting. Haar verzameling eremetaal is groter dan alle startnummers bij elkaar die ik ooit heb gedragen. Bij de marathon van Rotterdam kwam zij in 2005 als eerste vrouw over de finish in een tijd ver onder de tweeënhalf uur (2:27:35). Confetti, applaus, hulde en inspiratie! En dat was nog niet eens haar beste tijd op een marathon, wtf.

Lornah Sports

Wie niet zo snel is, moet slim zijn. Er zijn talloze manieren te verzinnen om jezelf te verbeteren in het hardlopen. Een daarvan: het placebo effect. Wie doet zoals Lornah, wordt vanzelf zoals Lornah. Toch? Een tweede: mooie hardloopkleding als stimulans. En laten die twee mogelijkheden inmiddels te combineren zijn! Twee-in-één. Efficiëntie om van te kwijlen.

AH en Sanne in Lornah Sports: Review nieuwe collectie 2017

Sinds 2014 heeft Lornah namelijk haar eigen kledingmerk, te herkennen aan een bijzonder vernuftig gouden logo waarin zowel een hardloopster als een leeuw te ontwaren zijn. De bijnaam van Lornah is Simba, wat in de taal van haar geboorteland ‘leeuw’ betekent. Mijn sterrenbeeld is leeuw en ik ben een hardloopster. Al twee punten op de Lornah-schaal voor mij dus.

De website van Lornah maakt een Gooische hebberigheid in me los. SALE en mijn digitale winkelmandje niet tot de nok toe willen vullen gaan ook niet hand in hand. Met name de originele prints op de sportkleding springen in het oog. De kleding is duidelijk geïnspireerd op de Afrikaanse roots van ons Gouden Leeuwtje en is daardoor bijzonder onderscheidend ten opzichte van de gevestigde sportmerken. Ik ben ook eens in Afrika geweest. Toegegeven, ik heb geen stoere verhalen over de big five, tien kilometer lopen naar een waterput en nachten in traditionele hutjes van klei en stro omdat het een weekje Marokko was. Maar goed, ik rond graag naar boven af dus ik tel nu drie punten op de Lornah-schaal.

Africa

In de nieuwste collectie is de karakteristieke rode kleur van de Masai krijgers weer te vinden, die ook al in eerdere Lornah collecties werd gebruikt. Op de prints zijn veren, kralen en schelpen te herkennen, die het Afrikaanse gevoel kracht bij zetten. ‘Wearing Lornah is feeling the spirit of Africa on your skin, in your soul, in your life’. Laat maar komen! Ik druk de zwarte tight en het hardloopjack uit de nieuwe collectie in mijn winkelmandje. Lornah zelf heeft de tight maandenlang getest om tot een optimaal resultaat te komen, dus mijn verwachtingen zijn hoog.

AH en Sanne in Lornah Sports: Review nieuwe collectie 2017

Het resultaat mag er inderdaad wezen. De tight sluit perfect aan en de ritsjes bij je enkel zitten aan de achterkant in plaats van aan de binnen of buitenkant. Dit voorkomt schuren (en dan bedoel ik schuren op de ouderwetse manier, niet op de manier van een 14-jarige in de discotheek).

De tight legt de nadruk op de goede delen van je lichaam en de stof is dik genoeg om eventuele oneffenheden op je benen te camoufleren in plaats van de benadrukken. Het sportjack heeft een hoge kraag, wat ik prettig vind om mijn nek warm te houden als ik even stil sta. De mouw bestaat uit 2 verschillende stukken stof, en dit zorgt ervoor dat mijn lichaamswarmte beter afgevoerd wordt zonder dat ik het jasje uit hoef te trekken. Ik ben tevreden!

Eyecatcher

Natuurlijk kon ik het niet laten om even de short van Sanne aan te trekken. Uiteraard weet ik dat ik alleen in haar petit maat pas omdat de stof stretch is. Desalniettemin had ik meteen spijt dat ik deze geweldige short niet aan mijn eigen assortiment had toegevoegd. Overigens net als de door Sanne uitgekozen top. De achterkant van deze top deed mij vermoeden dat er een ‘ingebouwde’ sport bh in de top zat. Dit bleek echter niet het geval! En nu ben ik jaloers op de unieke eyecatcher achterkant van deze top. Het broekje zit in ieder geval onwijs lekker en sluit goed aan zonder dat het binnenbroekje de neiging heeft om omhoog of omlaag te kruipen. Ik laat verder de foto’s van Sanne in haar nieuwste outfit maar voor zich spreken, het doet teveel pijn om er nog meer hemelse dingen over te zeggen :p

Conclusie

Concluderend constateer ik dat Lornah en ik dezelfde smaak hebben. Dat is dus 4 punten op de Lornah schaal voor mij. Als ik ook een toffe Afrikaanse bijnaam had gehad, hadden het de volle 5 punten kunnen zijn maar ik kan niet alles hebben kennelijk. In ieder geval had voor Lornah naast Simba net zo goed Nala haar bijnaam kunnen zijn. Nala is Swahili voor ‘succesvol’, en dat mag naast haar sportieve prestaties zeker ook van Lornahs kledingmerk gezegd worden!

NB: op de website staat vermeld dat de kleding klein valt. Bij de items uit de nieuwste collectie is dat niet wat Sanne en ik hebben ondervonden. Wij hebben de kleding besteld in de maten die we normaal ook dragen (Sanne (1.68): top S en short XS en Anne-Hester (1.78): jack S en tight M) en die zitten helemaal goed!

AH en Sanne in Lornah Sports: Review nieuwe collectie 2017

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × twee =