Vrijdag is koelkastkijkdag

Vrijdag = koelkast kijkdag (Caroline de Lorne)

Vrijdag = koelkast kijkdag

Vrijdag = koelkast kijkdag

Een oude bekende van Stefanie, een aantal jaar terug de tijd in. In Elst begon het allemaal en still going strong. Maak kennis met Caroline de Lorme.

Vertel eens wat meer over jezelf…

Ik ben Caroline de Lorme en 37 jaar (alweer!!!). Sportief, eigenwijs en ongeduldig passen wel een beetje bij mij ;). Daarnaast ben ik moeder van Djulia (4jaar).

Je zegt dat het woord sportief wel bij jou past, dat denken wij ook ;). Maar is dat altijd zo geweest?

Ja, altijd al redelijk sportief geweest. Als kind veel sportclubs gezien, al was ik wel snel uitgekeken. Met een kleine ‘sportpauze’ tijdens mijn studie.. (daar heb je namelijk helemaal geen tijd voor;-)) ben ik de afgelopen 15 jaar zeer actief met sport bezig. Eerst als een soort van noodzaak, daarna hobby, verslaving….en toen als werk.

Op dit moment geef jij verschillende groepslessen toch? Daar kent Stefanie jou ook nog van..

Klopt :). Als instructrice geef ik diverse lessen: Spinning / Steps / Balance / Grit – HITT en begeleid ik mensen als lifestylecoach. Gewichtsbeheersing, afvallen, maar vooral gedragsverandering. Dit gebeurt in kleine groepjes of als personal training. Er bestaat geen kant en klaar dieet voor iedereen. Een gezondere leefstijl bereik je stap voor stap. Goed luisteren naar je eigen lichaam. Hoe reageert het op welke voeding. Maar ook voldoende slaap en ontspanning zijn onmisbaar. Valkuilen herkennen en ze voor zijn.

Vrijdag = koelkast kijkdag
Balance
Train jij naast het lesgeven ook nog voor jezelf?

Zelf train ik voornamelijk kracht en interval omdat ik mij daar lekker bij voel. Even helemaal stuk gaan. In 2013 heb ik DE New York Marathon gelopen. Deze stond al heel erg lang op mijn bucketlist en dankzij mijn (tweeling) zus de stap gezet en ingeschreven. WAT een ervaring! Alleen het trainen, de lange afstanden (vooral in de laatste fase) vielen vaak zwaar in combinatie met mijn werk en gezin. Had ik net een duurloopje van 25 km gedaan, moest ik nog wel even één of twee uur steps of spinning geven. Kort en krachtig trainen heeft mijn voorkeur, maar toch….New York…..ik zou het zo weer doen.

Wij kennen die crisis met de lange afstanden trainen. Soms heel lastig in te plannen met je sociale leven en werk. Maar de magie van een marathon is het wel waard. Zou jij zonder sporten kunnen?

Sport is mijn leven, werk, hobby en verslaving. Ik probeer de zondag als rustdag te pakken en te relaxen met gezin en/of vrienden. Maar het lekkerst voel ik mij als ik de dag begin met een workout of lesgeven. Sport zorgt ervoor dat ik goed in mijn vel zit, dat is wel eens anders geweest. Door te sporten merkte ik dat ik na een goede workout energiek, blij en fit was en nog steeds. Ik kan dit niet missen.

Vind jij naast sporten voeding ook erg belangrijk?

Sport en voeding zijn mijn ogen onlosmakelijk met elkaar verbonden. Juiste voeding geeft kracht en energie om een training vol te houden. Maar heeft ook zeker invloed op je huid, haren.. en slaap! Door een uitgebalanceerd voedingspatroon stap ik fit mijn bed uit (vaak al vóór de wekker). Eet ik een tijdje slechter dan merk ik dat gelijk tijdens mijn training en ben ik sneller moe.

Veel mensen vinden gezond eten heel erg lastig. Tijdgebrek is vaak het excuus en om dan af te vallen gaan ze tijdelijk heel weinig eten,…….

Jaaaaa… vreselijk is dat. Ik vind het jammer dat als mensen besluiten af te vallen, dat doen door gelijk bijna niets meer te eten. Of  ze gaan heel erg eenzijdig eten. Hierdoor word je chagrijnig en moe. Het is veelal geen kwestie van veel minder eten, maar wel vaak anders eten. Dat is niet met een paar weekjes gefikst. Dat kost tijd en energie. Maar dan heb je daar wel de rest van je leven wat aan en val je niet terug als het boek uit is, het potje leeg is of de feestdagen weer zijn aangebroken. Een gezondere leefstijl is voor iedereen haalbaar, óók met een drukke baan, gezin etc. Maar je moet het wel zelf willen.

Volg jij zelf een soort “dieet”, voedingsleer?

Ik eet niet volgens een bepaald dieet, wel reduceer ik mijn koolhydraat inname, eet ik juist wél vetten (nee geen fastfood) en eet ik zo “clean” mogelijk. Ik heb het een tijdje geprobeerd als vegetariër, omdat ik onze bio industrie zo verschrikkelijk vind. Maar miste het vlees te erg. Vlees, vis en gevogelte eet ik nu biologisch. Dat geldt ook voor de meeste groente en fruit. Liever iets minder en goed, dan bijvoorbeeld een kilo knaller kip. Ik kom uit een zeer bourgondische familie waar gezelligheid gevierd word met eten en drinken. Iets lekkers bij de borrel, 4 gangen diner….  en ga zo maar door. En wat er met de paplepel is ingegooid krijg je er niet zomaar uit. Gelukkig zijn er heel veel leuke, lekkere verantwoorde snacks te maken. Deze worden ook zeer gewaardeerd bij mijn vrienden ;).

Vrijdag = koelkast kijkdagZijn er producten die jij zeker niet eet?

Ik eet geen varkens -en orgaanvlees. Buiten het feit dat ik het niet lekker vind zit het vaak volgestopt met hormonen en stoffen die nog in het vlees nog in een mensenlichaam niet thuis horen. Ook drink ik geen melk. Melk is mijn ogen alleen voor baby’s en kalfjes. Wel amandelmelk door bijvoorbeeld mijn havermout. Producten met veel toegevoegde suikers en E-nummers laat ik ook liggen. Sinds ik moeder ben verbaas ik mij over de “rotzooi” die in kindersnoepgoed word gestopt. Juist die kleintjes moeten hun smaak nog ontwikkelen, waarom dat al die toevoegingen?!?

Helemaal mee eens. Je zou denken dat ze de obesitas kinderen en volwassenen willen voorkomen in plaats van van erger maken dan het al is. Gelukkig blijven er voldoende gezonde opties over en zijn ouders zo slim om hun kinderen gezonde “snoepjes” te geven. Maar vertel … hoe ziet een gemiddelde dag qua eten er voor jou uit?

Mijn maaltijden zijn afhankelijk van mijn sporten die ik die dag beoefen. Maar een gemiddelde dag ziet er als volgt uit:

Ontbijt

Biologische havermout met amandelmelk, kaneel en cranberry’s / kwark met noten / bullet koffie.

Tussendoortje

Één eitje, kipfilet of eiwit shake (na een training)

Lunch

Spelt broodje met avocado en zalm /groente omelet / salade met kip of vis

Tussendoor

Portie nootjes, fruit of kwark.

Diner

Roerbak schotel met vis of kip / salade met quinoa / boekweit pannenkoek / maaltijdsoep.

Late night snack

Afhankelijk van mijn trainingen. Maar vaak iets als kwark, paleo amandelbrood of een shake.

Dat ziet er goed uit. Train jij op dit moment met een bepaald doel?

Momenteel train ik niet voor een wedstrijd of iets, maar puur voor mij zelf. Een fit en strak lijf is mijn goal. En natuurlijk die blokjesbuik voor de zomer ;). Ik geef veel les en vind het daarom belangrijk een fitte uitstraling/ lijf te hebben. Ik ben een “rolmodel” en moet er dus fit en energiek bij staan.

Heb jij nog tips voor alle volgers?

Leg de lat niet gelijk te hoog. Een gezonde leefstijl behaal je stap voor stap. Pas dan is de kans van slagen groot. Begin bijvoorbeeld met een uurtje eerder naar bed. De juiste tussendoortjes. Hou je dit een aantal weken vol….dan ga je door naar de volgende stappen. Reduceren van Koolhydraten, voldoende water drinken en als je dit onder de knie hebt weer een stapje verder. Ga niet alleen uit van wat de weegschaal zegt. Maar kijk naar jezelf in de spiegel. Hoe zit je spijkerbroek? Of hoe is de conditie van je haar. Heb je de voldoende energie voor de hele dag? Dit zelfde geldt voor je trainingen. Begin realistisch. Laat je goed informeren en begeleiden. Hiermee voorkom je blessures en de kans op stoppen. Sporten is leuk en je lijf heeft het nodig!

Zijn er nog vragen voor Caroline de Lorme? Laat deze dan hieronder in een reactie achter. Caroline zal deze dan persoonlijk beantwoorden.

Vrijdag = koelkast kijkdag

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × een =