Vrijdag is koelkastkijkdag

Vrijdag = Koelkast Kijkdag (Kim)

We mogen een kijkje in de koelkast nemen van Chantor en Kim, de “founders” van Social Mile. Chantor is vorige week al aan de tand gevoeld, maar deze week is het de beurt aan Kim. Van origine is ze dansers, maar uiteindelijk is ze als ze blok gevallen voor Chantor én voor hardlopen.

Kim, wie ben je? Om te beginnen… Wat doe jij qua werk?

Ik ben Kim (30) gehomohuwelijkd met Chantor en kapper in hart en nieren. Trotse eigenaar van mijn mobiele kapsalon nwLooks!

kim

En wat doe je aan sport?

Al van kleins af aan bezig met sport! Tenminste in de mate waarin ik met dansen bezig was noem je het sport! Als 3-jarig meisje kregen ze me niet de balletstudio uit en op de planken staan vond ik heerlijk! Op 13-jarige leeftijd ben ik begonnen stijldansen en al snel had ik een doel! Ik wilde in het formationteam dansen.

Wat is dat, formation dansen?

Formation dansen wil zeggen; in team verband met 8 paren synchroon en figuren, lijnen en de show stelen! Ik had gelukkig ook een hele goede danspartner: Jesper. Hij zag zag winnen net als ik ook zitten! We trainden minimaal 3 avonden toen we nog ‘gewoon’ dansten. Maar toen we het doel formation dansen hadden bereikt, trainden we 6 dagen per week. De donderdag was onze vrije avond en dan gingen we meestal kijken bij de dansles van onze ouders!

Wow, 6 dagen in de week en dan op dag 7 weer naar dansles kijken. Dat klinkt als een enorme passie voor dansen. Toch ben je er mee gestopt. Waarom?

Ja, toen ik 20 was ben ik ermee gestopt omdat ik werkte in de kapsalon en de wedstrijden op zaterdag en werken niet zo goed meer te combineren viel.

Dat kan ik me voorstellen. En hoe ging het verder met sporten?

Daarna heb ik een jaartje Spinning gedaan. Maar toen kwam salsadansen om de hoek! Waar ik na 4 jaar Chantor leerde kennen.  Mega trots was ik op mijn vriendje die 5 maanden nadat ik hem leerde kennen een marathon liep.. Maar hardlopen, mij niet gezien.

Dat dacht je toen nog…

Inderdaad, toen nog wel. Want 6 weken later liep Chantor in Zevenaar de Ooijselandloop. Ik kom oorspronkelijk uit Zevenaar en daar waren heel veel bekenden van mij! Wat een leuke sport dat hardlopen, dacht ik. Iedereen gunt het de ander om zijn eigen tijd te verbeteren en is blij voor elkaar.

Drie dagen later heb zelf de sportschoenen aan getrokken en ben ik gestart met hardlopen!

Kim
Wow, van ballerina naar formationdanseres. En van salsadansen naar hardlopen. En als runner heb je inmiddels ook als flink aan de weg getimmerd. Kun je wat vertellen over Social Mile en Runiversity?

Social mile kwam 3 maanden nadat ik gestart was met hardlopen. Gewoon proberen of met vrienden lopen lukt! Ik was de langzaamste van de 5 en baalde best wel. Maar ja, de rest wist dat ik nog niet zo veel ervaring had en niet heel snel was!

Inmiddels splitsen we de groep op de woensdag avond op. Ik neem de lopers die onder de 10k per uur lopen mee en Chan de rest! We lopen nog net als 3 jaar geleden 5/7k en samen uit samen thuis gaat nog steeds op!

Ja heel tof het principe van Social Mile. En Runiversity, hoe zit het daarmee?

Omdat ik zelf ondernemer ben en bij mij mijn inkomen weg valt als ik om wat voor reden dan ook niet kan werken leek het mij handig als ik Chantor kan ondersteunen bij Runiversity.  Daarom heb ik afgelopen voorjaar mijn assistent looptrainers papiertje gehaald. Daarnaast is het ook erg handig bij Social Mile. Doordat ik vaak de beginnende lopers bij me heb kan ik nog wel eens een tip geven als we bijvoorbeeld het noordpad oprennen: kleine stapjes enz enz.

Bovendien hebben wij bij sportrusten onze looptrainerscursus gevolgd en ben ik zelf erg gefocust op de ademhalingsoefeningen die we daar hebben geleerd. Ik ben nog steeds van plan me hier verder in te scholen om bij Runiversity mensen nog beter te kunnen begeleiden!

Gaan hardlopen en een biertje drinken samen, vind jij?

Ja zeker! Ik ben zelf niet een uitbundige drinker maar zeker na een intensieve run kan een biertje erg lekker zijn!

Jij bent dus altijd sportief geweest, maar ging het met hardlopen altijd in een stijgende lijn?

Na mijn marathon in april 2015 heb ik een dip opgelopen. Dat heeft erg lang geduurd. Inmiddels ben ik de dip weer uit maar dan zijn we ook ruim een jaar verder. Afgelopen juli ben ik weer aan het trainen gegaan. En nu loop ik weer 3/4 keer per week en heb ik een mooi doel gesteld voor het aankomende jaar!

Heb je een (bekende) sporter of een andere persoonlijkheid die je bewondert of als voorbeeld ziet?

De bekende sporters ken ik omdat anderen er van alles over posten op Facebook.  Ik heb mega respect voor Ron en Renée die naar mijn mening te veel rennen! Babette (Social mile 015) die social mile ‘runt’ in d’r eentje een drukke baan en gezin heeft en ook nog tijd heeft om te trainen voor de marathon!  Li en Job ben ik uiteraard ook mega dankbaar voor het ‘runnen’ van social mile 024. Sorry dat ik er nooit meer bij ben?

En de meeste bewondering?

Voor Chantor heb ik de meeste bewondering. Samen staan we sterk en maken we van alles het beste. Maar hij geeft gemiddelde 5 keer per week training weer of geen weer hij staat er! Inmiddels is hij bezig met Runiversity uit te breiden. Daarnaast ben ik van mening dat hij motiverend mensen traint. Ik kan zelf slecht tegen kritiek of opmerkingen, maar hij heeft me afgelopen half jaar geholpen met mezelf terug te vinden. Ik sport door hem weer 3/5 keer per week en ik eet weer gezond. Inmiddels ben ik ook de kilo’s die er door het stilzitten bij zijn gekomen kwijt.

Wat mooi! Vind jij voeding belangrijk?

Doordat ik altijd veel gesport heb val ik snel af. Doordat we ons eetpatroon hebben aangepast, merk ik dat ik binnen een paar weken mijn oude gewicht terug heb. Alleen val ik zo makkelijk af dat ik moet oppassen voor ondergewicht.

Wat staat er altijd in je koelkast? En wat zullen we er nooit vinden?

Dankzij Chantor: Tomaat (vies) en komkommer..  Ook niet echt mijn favoriete snack. Eieren en kaas vind je er meestal ook!  Iets als ice Coffee zul je nooit vinden!! Een #KoffieMomentje is Chan en mijn dingetje.. Liefde en tijd voor de drank.. En elkaar. Koffie hoort zwart en warm?

Untitled design-4

Wat vind je echt niet lekker? En waar mogen we je ’s nachts voor wakker maken?

Ik vind roodvlees echt heel onsmakelijk om te zien en dus ook echt niet lekker. Aardbeien ben ik allergisch voor en ze stinken.. Wakker maken mag je me voor een #KoffieMomentje met Chan!

Heb je een guilty pleasure?

Ik heb fast-food altijd al lekker gevonden. Maar de Mac Drive heb ik al bijna een jaar niet meer bezocht omdat Chan mij had gevraagd hém te supporten bij zijn strijd tegen de kilo’s. En eerlijk is eerlijk. Ik mis het ook niet echt. Al kan ik soms wel zin hebben in een Sunday of een Macflurry.. Deze heb ik een week of 3 geleden dus ook gehaald ;)!

Eet jij volgens een bepaald dieet?

Ik kook zelf nagenoeg nooit. En hoef eigenlijk alleen mijn eigen lunch te maken. Chantor regelt voor de rest alles.. Het leuke is dat we heel gevarieerd en gezond eten. Zelf heb ik helaas dat punt bereikt waarop ik meer moet eten dan ik zelf voel nodig te hebben, maar ondergewicht vind ik echt lelijk. Ik ben dus zoekende naar de perfecte tussendoortjes die ik mee kan nemen naar mijn klanten en makkelijk onderweg kan eten/drinken/nuttigen. En die niet vol zooi zitten!

Gebruik je supplementen of iets dergelijks?

Ik gebruik bee-pollen omdat ik hierdoor bijna geen last meer van hooikoorts heb. Vitamine B12 om minder geprikt door muggen te worden. En ik neem nog wel eens een argi+ sportdrank.
Deze drank bestaat uit vitamine (c, D3, k2, b6, b12 en b9) een fruitmix en 5 gr. L-arginine. Het zorgt voor minder verzuring en een beter herstel. Ik merk zelf dat mijn uithoudingsvermogen er beter van is en ik na genoeg geen spierpijn heb.

Dank je wel Kim voor jouw visie op voeding en alles wat er bij komt kijken. Heel veel succes met hardlopen en al je andere bezigheden. En ten slotte.. een laatste tip voor ons?

Leef zoals je wil leven. Maar ga niet klagen over dingen als je niks aan jezelf wil veranderen of verbeteren.

Vrijdag = Koelkast Kijkdag

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien − 7 =