Roadrunning,  Tips & Tricks

#Marathon Motivatie: Goede voornemens

Bij de allerlaatste dag van het jaar horen oliebollen, vuurwerk, champagne en natuurlijk… goede voornemens. Wij gaan hier niet al onze goede voornemens opsommen, want dan zijn we overmorgen nog bezig ;-). Maar een paar goede (sportieve) voornemens kunnen we wel delen. Want 2016 wordt het jaar van de marathons! Twee marathons dus: in Rotterdam en op de Mont Blanc. Maar met de volgende goede voornemens moet dat lukken volgend jaar:

  • Meer hardlopen. Nog meer hardlopen??? Nou ja, meer kilometers maken. In aanloop naar de marathon zullen er weer veel lange duurlopen op het schema staan. Heerlijk! En niet te vergeten: op elke eerste maandag van de maand is het Monday Runners Day. We lopen met andere dames door Arnhem en de afstand is max. 5 km. En wil je met ons meedoen? Dan kan dat! Deelname is gratis 🙂
  • Slapen. In 2016 willen we een stuk vaker op tijd naar bed. In de uitspraak van Patricia Paay “slapen doe ik wel als ik dood ben”, kunnen wij ons wel vinden, maar voor ons, hardlopers, is rust wel erg belangrijk. En naarmate je meer kilometers rent, heb je ook meer rust nodig. Meer slapen dus…
  • Meal preppen oftewel maaltijden voorbereiden is dé manier om in drukke periodes ‘clean’ te eten. Net als iedereen zijn wij vaak DRUK,  laat thuis na het werk en zo kan het koken van een gezonde maaltijd er wel eens bij in schieten. Daarom is meal preppen voor ons de oplossing!
  •  Core training/ planken Erlinde had altijd een grondige hekel aan de plank oefening, maar inmiddels gaat het planken bij haar een heel stuk beter. We moeten de goede ‘plank ontwikkelingen’ natuurlijk wel volhouden in 2016 en het liefst verbeteren. Kunnen wij net als de Victoria Secret Models de 10 minuten planken aantikken? We gaan ervoor!
  • Vaker een massage. Massage is heerlijk, maar werkt het ook? Er zijn wetenschappelijke onderzoeken waaruit je mag concluderen dat massage voor hardlopers bevorderlijk is. Zo worden verklevingen tussen de weefsels aangepakt. Verder verdwijnt spierpijn een stuk sneller door massage. Dit betekent dat je eerder bent herstelt en vervolgens beter kunt trainen. Ook verbetering van je immuunsysteem en ontstekingsremming zijn effecten die aan massage kunnen worden toegeschreven.
  • Yoga. Stefanie moest eerst niet zoveel van Yoga weten, maar zij is in 2015 helemaal om gegaan. Ook Stefanie is nu in voor Yoga. Erlinde ging afgelopen jaar zelfs op Yoga vakantie in Sardinië. waar ze de dag startte met een yoga sessie en de dag afsloot met een yoga sessie. Voor hardlopers is yoga heel goed. Niet alleen voor die stijve spieren, maar het is ook goed voor je mentale gesteldheid. Elke dag ’s ochtends en ’s avonds yoga is een ideaal plaatje wat ons niet gaat lukken, maar elke dag 10 minuten moet toch kunnen in 2016.
  •  Buiten de ComfortZone Bijna niets is fijner als iets lukt wat je spannend vindt en eigenlijk niet voor mogelijk hebt gehouden. Het uitlopen van de Mont Blanc Marathon gaat zeker een flink stapje buiten die Comfort Zone. Want het is niet alleen 42km, maar vooral de hoogtemeters van 2730m D+ die pijn gaan doen. Maar dat het een geweldige ervaring wordt, dat kan niet missen. En één doel buiten de comfort zone is niet genoeg natuurlijk, er komen er nog meer!

En jij? Heb jij nog goede voornemens? Of doe je daar niet aan?

#Marathon Motivatie: Goede voornemens

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × een =