Triathlon

Bigger, Better, More: Nieuwe doelen!

Afgelopen weekend was de Amsterdam Marathon. Op social media was het niet te missen, duizenden hardlopers liepen mee. Ook een heleboel (online en offline) bekenden natuurlijk. Geweldig om te zien en om ze te volgen, vanaf de bank 😉 Aan de andere kant is het ook gek om zelf niet mee te doen, want na de marathon Rotterdam afgelopen voorjaar had ik best en najaarsmarathon willen doen. Maar ja, keuze’s.…

Met een nieuwe baan, zat het trainen voor de lange afstanden er even even niet in. En door mijn triathlon avontuur ben ik nog enthousiaster geworden over de combinatie van fietsen, zwemmen en hardlopen. Dus het lopen van een marathon had nu geen prioriteit.

Voorjaarsmarathon

Maar dat neemt niet weg, dat het toch weer begint te kriebelen. Ik wil, nee moet trainen voor een bijzonder en ‘extreem’ doel. Dan kom je toch al gauw uit bij een lange afstand. Ik zou kunnen trainen voor een voorjaarsmarathon. Bij voorkeur niet die van Rotterdam. Niet omdat de Rotterdam Marathon niet leuk is, integendeel. Maar Rotterdam heb ik al 2 keer gelopen en een marathon in het buitenland spreekt me meer aan. Ook loop ik liever op de trails, dan op de weg. De kans is groot dat het dan een bergmarathon wordt. En misschien wel een ultramarathon. Maar welke dan? Daar ben ik nog niet over uit.

In het kader van bigger, better, more: een bezoek aan Canada staat al heel lang op mijn wish-list. Het zou echt fantastisch zijn om daar volgend jaar een marathon te lopen…

Drenthe 200

Een andere optie is een marathon op de mountainbike! De Drenthe 200 bijvoorbeeld. Nadeel daarvan is dat die wedstrijd al op 28 december 2017 is. Dat betekent dat ik die dag maar liefst 200 kilometer door de Drenthe zou moeten mountainbiken. De start is om 6:00 uur ’s ochtends. In het donker. Voor 0:00 uur ’s avonds moet je bij de finish zijn. Uiteindelijk is het natuurlijk alles behalve leuk om bij slecht weer uren op de MTB door de modder te ploeteren. En dat uuuuuureen lang. Maar toch heeft het iets. Het genot van afzien?! Hoe dan ook. Als ik mee wil doen, dan ben ik nu wel rijkelijk laat met de voorbereiding, al denk ik dat het nog mogelijk is.

Ironman 70.3

Wat ik wél zeker weet, is dat ik volgend jaar een Ironman ga doen! Geen hele Ironman, maar een halve. De Ironman 70.3. Dus: 1,9 km zwemmen, een 90 km fietsen en daarna een halve marathon (21 k) hardlopen. Al deze afstanden zijn dus de helft van de afstanden die je moet doen tijdens de hele Ironman. Die hele is nog een brug te ver, maar een halve is ook een hele mooie uitdaging. Zeker als die halve Ironman in Zwitserland, Oostenrijk of Finland is? In ieder geval in de bergen dus, met veel hoogtemeters! Binnenkort hak ik de knoop door wat betreft de locatie.

Trainen in het donker

Leuk allemaal die uitdagingen, maar feit is dat er getraind moet worden. Als je ook van plan bent om een (halve) marathon in het voorjaar te gaan lopen, dan ontkom je niet aan de lange duurlopen in het donker. Een voor de hand liggende, maar belangrijke tip voor hardlopen in het donker is de zichtbaarheid. Het is zelf fijn om iets te zien, maar vooral belangrijk is dat andere weggebruikers je zien en je dus niet ondersteboven rijden.

Bigger, Better, More: Nieuwe doelen!

Licht in de duisternis

Je kunt het zo gek en duur maken als je zelf wilt, qua zichtbaarheid. Wat mij betreft is de makkelijkste en goedkoopste optie een reflecterend hesje. Je kunt ze in iedere hardloopzaak kopen en qua prijs variëren ze nog al. Op de website van Engelbert Strauss zag ik een goedkope reflecterende veiligheidsbodywarmer volgens mij kun je die ook prima als hardloopvest gebruiken. Hij kost € 2,41. Veel goedkoper kan het volgens mij niet.

Mijn favoriete lampje is een Neon Led Armlampje. In rood, paars of blauw. Die koop je voor € 14,99 bij o.a. de Runnersworld.

Mooiste wat er is

Ik weet uit ervaring dat er ook een heleboel regen valt in de herfst en winterperiode. Natuurlijk precies op de avonden waarop er (weer) een hardlooptraining op het schema staat. Een enorme drempel om de deur uit te gaan, maar dan is het advies en/of of note to self: “Zorg dat je hardloopkleren klaarliggen, niet nadenken en gewoon maar gaan. Want als je eenmaal bezig bent, dan is hardlopen in de regen zo fijn!” En ja, misschien heeft Outdoorwinkel Bever gewoon gelijk en is slecht weer misschien wel het mooiste weer wat er is. En zo niet, dan is in ieder geval het halen van de finish van de wedstrijd het mooiste wat er is.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

acht + 17 =