Wat doe je er under-aan?
Je kent het wel. Denk je tijdens een race te shinen in je nieuwe tight, blijkt vlak voor vertek dat je derrière toch wel erg veel weg heeft van een rollade. De boosdoener: Je underwear… Het buitenrandje blijkt net iets te strak, het textiel net iets te dik en de naden blijken net iets minder flexibel dan de rest van het stukje stof, waardoor zich een waar schouwspel van lijnen op je bibs aftekent.
Of nog zoiets. Ben je net een beetje lekker op tempo, voel je hoe je ondergoed zich langzaam een weg baant richting het midden. Een eerste kilometer is het gevoel te verdringen. Maar na een tweede wordt het toch behoorlijk vervelend. Het publiek langs de kant maakt vervolgens dat je het nog even uit stelt, maar na een paar kilometer is het gevoel zo irritant dat je weet: Hier moet iets gebeuren! Met je beste smile richting publiek en je rechter arm ritmisch meebewegend in de loop, probeer je met links je duim achter het randje van je broekje te steken, in de hoop het gevaarte weer op zijn plek te krijgen. Voor een paar kilometer ben je gered, alvorens het feest opnieuw begint.
Optisch gezien
Optisch gezien is een string nog altijd de beste uitkomst. Met de nadruk op optisch. Het is mijn overtuiging dat bij de evaluatie van de eerste string het woord comfort ergens onderaan het evaluatieformulier stond en uiteindelijk gewoon is genegeerd. Ik begrijp, het oog wil ook wat, maar er zijn grenzen. Verhalen op fora over vrouwen met blaren! (ja daar ja) van hun string gaan me toch net iets te ver.
Kortom het is aaaaaaltijd gedoe…
Nu is het natuurlijk een optie om jezelf under-loos in die tight of short te laten glijden, dat doe je tenslotte ook in je wielrenbroek. Maar eerlijk is eerlijk, zonder zeem voelt het toch echt een beetje naakt en kwetsbaar. De gedachte puur natuur komt toch net iets te dichtbij wanneer een heerlijk voorjaarsbriesje het pijpje van je short omhoog blaast, en een enigszins verwassen tight zal mogelijk verraden dat je er niets under-aan hebt.
Voor de meeste dames en heren geldt: het is toch best fijn en veilig om er iets under-aan te hebben.
Underun, een nieuwe speler op de sport markt, doet met haar modellen een poging aan al dit gedoe een einde te maken. Goed zittend, sneldrogend materiaal zorgt er voor dat je under-goed geen last maar een lust is. Voor dames brachten zij een string en slip op de markt. Voor heren een slip en een boxer.
Wij (Erlinde en ik) kregen allebei een string en een slip toegestuurd van Underrun.
Reden voor een test:
Bij het ontwerpen van de string en slip van Underun lijkt men op z’n minst na te hebben gedacht over de eerder beschreven underwear dilemma’s. De slip (persoonlijk vind ik het meer een hispter) is zo ontworpen dat hij precies onder het randje van je bil valt. Hiermee wordt voorkomen dat hij tijdens een loopje omhoog kruipt.
Aan de voorkant is hij, evenals de string, wat lager uitgesneden waardoor geen irritatie in je liezen ontstaat. Beide zijn 360* naadloos en sluiten mooi aan op je lijf wat een rollade effect voorkomt. Door hun ergonomische design heb ruim voldoende bewegingsvrijheid
Under-goed
Het under-goed van underun komt in 3 kleuren. Voor de heren is er grijs, zwart en blauw. Voor dames oranje, zwart en blauw. Mooie heldere kleuren waarvan het eigenlijk zonde is om ze ergens under te verbergen.
Waar comfort misschien wel iets boven looks is gegaan, is wanneer het gaat om de hoogte van de string. De voorkant valt, in tegenstelling tot het broekje, wat hoog. Het voordeel van de hoge rand lijkt echter wel dat de string mooi op zijn plaats blijft en niet schuurt tijdens het hardlopen. Zou er een comfortabele string dan toch bestaan? Overigens draagt de stof absoluut bij aan het niet schuren. Zowel het broekje als de string zijn gemaakt van sneldrogende, vochtafvoerende, ademende en antibacteriële stof. Niet alleen zacht en comfi, ook nog ademende en droog…
Dus kortom… Zijn de underwear dilemma’s herkenbaar en twijfel je nog wel eens wat je er under-aan moet doen. Underun heeft twee mooie modellen voor je op de markt gebracht die zeker de moeite waard zijn om eens te proberen.