Health

De smaak van water (deel 1)

Door Barbara van der vaart

Mijn naam is Barbara van der Vaart en ik ben gastblogger voor Run-way Girls. Ik schrijf een persoonlijk verhaal over trainen, afvallen,  trailen en hardlopen. Omdat ik mensen hoop te inspireren en met mijn verhaal wil laten zien dat het kan: In anderhalf jaar van een luie dikzak naar een trailrunner in de middenmoot. Ook als je boven de 40 bent met een baan en een gezin!

Hoe ik van een bankhanger met ongezond overgewicht een fitnessbody kreeg

Het was in de zomer van 2014 dat mijn weegschaal een getal met 3 cijfers liet zien. Natuurlijk wist ik al langer dat ik te zwaar was, maar over de 100 kilo betekende zelfs met mijn lengte van bijna 1.80 een ernstig en ongezond overgewicht.

Knop om

De knop ging om en er moest iets gebeuren. Toen Sportstudio Locomotion met een aanbod kwam van een pakket met trainingen en begeleiding in het eten, was de keus snel gemaakt. Geen dieet met shakes of rare dingen maar op vaste tijden gezond eten gecombineerd met sporten. Dat sprak me aan en al vanaf de intake met Petra Schans was het duidelijk; geen praatjes maar gewoon doen! Dat heb ik toen ook maar gedaan en doe ik tot op de dag van vandaag nog: Gezond eten, niet te veel calorieën en trainen. Veel trainen, in het begin minimaal 3 maar meestal 4 x per week maar nu wel bijna elke dag.

Sigaren

Had ik al verteld dat ik behalve dik ook nog eens lui was geworden? ’s Avonds hing ik op de bank, of nog erger; zat ik met vriendinnen en een fles wijn sigaren rokend op de veranda. Tot laat zodat er de volgende dag niks uit mijn handen kwam.

Langzaam maar gestaag

En toen ging ik dus gezonder eten, stopte ik met wijn drinken en ging ik sporten. En toen? Nee, helaas, ik viel niet met 7 kilo per week af en mijn lichaam veranderde ook niet in een killerbody in 12 weken… Het ging langzaam maar wel gestaag. De kilo’s verdwenen en mijn lichaam werd strakker. En ik heb veel meer energie en lol. Twee jaar later besta ik uit meer dan 40% uit spieren en minder dan 20% uit vet. Loop ik mee in de middenmoot van trailruns rond de 10 kilometer en is de omzet van mijn bedrijf verdubbeld. Ik kan het niet anders zeggen maar ik ben gewoon gelukkiger!

Facebook-proof-body?

Ik had bedacht dat mijn doel was in bikini op Facebook te poseren. Maar dat gaat niet gebeuren. Gewoon omdat je op je 47ste sommige dingen niet moet willen! En omdat ik gewoon geen aanleg heb voor een Facebook-proof- body. Meer aanleg heb ik voor een trailrunlijf; sterk en krachtig. Dus zal ik regelmatig mooie plaatjes plaatsen van de runs die ik loop of van mijn trainingen en daar zal iedereen blij mee zijn, niet in de laatste plaats mijn puberzoon;-)!

De smaak van water (deel 1)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × vier =