Outdoor,  Trailrunning

Semi Finalist ASICS Beat the Sun

Een tijdje geleden schreven we er hier al over de wereldwijde zoektocht van ASICS naar amateur hardlopers om mee te doen aan de ‘ASICS Beat the Sun’. Tijdens dit evenement in Chamonix krijgen amateur hardlopers de kans om samen met ervaren hardlopers een unieke estafettewedstrijd te lopen. Inmiddels zijn de 50 semi finalisten door ASICS bekend gemaakt. En guess what? Ik ben 1 van de halve finalisten en daarmee maak ik nog kans om deel te nemen aan deze super toffe race! Maar daarbij heb ik wel hulp nodig…

Wat is Beat the Sun?

Tijdens de Beat the Sun estafette wedstrijd nemen acht intercontinentale teams het tegen elkaar op om het eerste team te worden dat de zon verslaat. De race is rondom de Mont Blanc, de hoogste berg van Europa. De teams nemen tegen elkaar op, maar ze moeten ook de natuur verslaan. Elk team moet in totaal 150 km lopen. Hiervoor hebben ze 15 uur, 41 minuten en 35 seconden, om precies te zijn.

Afstand

Als ik de finale haal, dan zal ik twee stukken van de estafette lopen. Hoeveel km dat bij elkaar zal zijn, weet ik nu nog niet. Elke hardloper loopt in ieder geval twee estafettes variërend van 3km tot 19km over verschillend terrein en op verschillende hoogte – inclusief trail, weg en in de bergen – terwijl Frankrijk, Italië en Zwitserland binnen slechts één dag doorkruist worden.

Motivatie

De Beat the Sun race lijkt me een meer dan fantastische ervaring. Hoe tof is het om samen met een team van pro atleten en amateur atleten te racen? Ik vind trailrunning en bergen geweldig. Bovendien is de wedstrijd op 21 juni, de langste dag van het jaar en mijn verjaardag. Ik kan me geen beter feestje bedenken dan rondom de Mont Blanc te rennen op mijn verjaardag.

Semi Finalist ASICS Beat the Sun

Halve finale

Toen ik de blog over de zoektocht van ASICS naar amateur hardlopers schreef, wist ik dat deze race -bij wijze van spreken- voor mij gemaakt is. Ik ben super blij dat ik doorga naar de halve finale. Maar ik ben er nog niet, ik wil er natuurlijk alles aan doen om daadwerkelijk te worden gekozen tot 1 van de 24 finalisten.

En de Marathon du Mont Blanc dan?

Wie deze blog vaker leest, weet dat ik eind juni a.s. ook mee ga doen aan de Mont Blanc Marathon. Dat is 42 km door de bergen, met de nodige hoogtemeters (2700 m). Deze marathon vindt plaats in het weekend na de Beat the Sun. Op dit moment (na de marathon van Rotterdam) ben ik in goede conditie. Met andere woorden: ik ben fit!

De komende periode zal ik nog veel en specifiek gaan trainen. Ik ga ervan uit dat ik beide races kan doen omdat de Beat the Sun race een relatief korte afstand is. Maar als ik daadwerkelijk de Beat the Sun race als finalist mee mag doen, dan zal daar de focus op liggen. De Marathon du Mont Blanc is een ‘fun race’ waarbij het niet om snelheid gaat. In tegenstelling tot de Beat the Sun estafette.

Hoe haal ik de finale?

De finalisten worden gekozen op basis van online stemmen en een jury van experts. Op de Beat the Sun website van ASICS komen alle semi-finalisten te staan en daar kan het publiek haar stem uitbrengen. Super spannend. En dat betekent dat ik ook aan de slag moet om stemmen te werven, het is niet anders 😉 Ik wil er nu alles aan doen om daadwerkelijk op 21 juni, mijn verjaardag, mee te doen aan de Beat te Sun Race.

Ik kan iedere stem heel hard gebruiken, dus hierbij de onvermijdelijke oproep om vooral op mij te stemmen via de pagina Beat the Sun site van ASICS. Het kost niks, je hoeft geen gegevens achter te laten…alleen een kwestie van een druk op de juiste knop. Je mag 1 keer per dag stemmen..dus mocht je niks te doen hebben de komende tijd 😉

Alvast enorm bedankt voor het helpen waarmaken van een droom!!!

Semi Finalist ASICS Beat the Sun

2 Comments

 • Lisette

  Zag de oproep bij Andrea op haar fb en heb mijn vrienden ook laten stemmen. Wat een leuke droom en dat verdient gewoon om uit te komen! Hoop dat je door mag!

  • run-waygirls

   Haa Lisette,

   Dank je wel voor je lieve comment. En te gek dat je op mij hebt gestemd en je vrienden ook hebt nog eens hebt laten stemmen! Top! Dank je wel.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien + twintig =