Sport News,  Trailrunning

Newsflash| Beat The Sun 2016

Dat ik mee wil doen aan de Beat the Sun van ASICS, zal je -hopelijk!- niet ontgaan zijn. Deze week stond het ook in de Arnhemse Koerier, dus heel Arnhem weet er nu van 😉 Uit de 40.000 aanmeldingen ben ik gekozen tot halve finalist van een bijzonder hardloopevenement. Een estafettewedstrijd rond de Mont Blanc. MAAR……..

BTS 130 km en 9000 hoogtemeters

Hiervoor moet ik nog wel in de finale komen. Daarvoor heb ik veel stemmen nodig. Iedereen kan elke dag opnieuw een stem uitbrengen via deze link. Maar wat ik nu precies hoop te doen, is voor veel mensen toch niet helemaal duidelijk. Ga ik echt 130 km rennen met 9000 hoogtemeters?!!

https://youtu.be/Yd23e_Z5u9c

Estafette

Neeeeeeee, dat is niet te doen. Althans niet in de tijdslimiet die ervoor staat! Dat kan zelfs de allerbeste trailrunner van de wereld niet redden. Daarom is een estafettewedstrijd. Heel in het kort komt de Beat The Sun 2016 hier op neer:

  • Er zijn acht teams ( dat zijn 48 Atleten in totaal die meedoen aan deze bijzondere race)
  • De atleten komen uit 22 verschillende landen
  • Er zijn 6 atleten per team
  • Per team zijn er 3 PRO’S  en 3 AMATEURS
  • De start en finish is in Chamonix (Frankrijk) en het parcours komt ook door Italië en Zwitserland.
  • Het vindt plaats op 21 juni, de langste dag van het jaar.
  • Alle ins- en outs over het evenement zijn te volgen via deze Facebook evenementpagina van ASICS.
Grootste uitdaging tegen de natuur

Wanneer ik daadwerkelijk word gekozen als finalist, dan ga ik volgens ASICS de grootse uitdaging tegen de natuur aan. Ik zal dan deel uitmaken van 1 van de 3 Europa teams. Ieder team start met zonsopgang en het is de bedoeling dat je team voor zonsondergang de finish haalt. Dat betekent dat het team precies 15 uur en 41 minuten op de totale afstand van 130 kilometer en maar liefst 9.000 hoogtemeters te overbruggen. Want ieder team start met zonsopgang en het is de bedoeling dat je team voor zonsondergang de finish haalt.

Want it More

Bovenaan deze post zie je het filmpje met de hoogtepunten van Beat the Sun 2015. Dit jaar zal de race ietsje anders zijn omdat er meer teams zijn. Verder is de afstand iets minder, maar er zijn wel meer hoogtemeters. Als ik dit You Tube filmpje zie krijg ik helemaal de kriebels. Ik wil zo graag meedoen! Vandaar dat ik aan iedereen die het maar horen wil vertel dat ik ben uitgekozen als semi-finalist.

Stem…

Via social media, Run-way Girls, andere blogs, websites en dus ook de -old school- krant schreeuw ik het van de daken. Vrienden, familie, mijn vele collega’s (handig werken bij een grote organisatie), kennissen alle hardlopers die ik maar tegenkom weten het ook. Ik ben fit, train keihard en ben klaar om het op te nemen tegen de zon en de andere teams. Kortom: Stem op mij! (Kies Europa en Vote voor Erlinde Scheps)

Merci mille fois!!

Newsflash| Beat The Sun 2016

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien − acht =